Η πριγκίπισσα του τένις

Η πριγκίπισσα του τένις

Gazzetta team

Το κορίτσι αυτό είναι η Μαρία Σάκκαρη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και πάντα είχε ένα όνειρο. Να γίνει η καλύτερη τενίστρια στον κόσμο. Θαύμαζε τον Ράφα Ναδάλ, τον Ρότζερ Φέντερερ, την Σερένα και τη Βένους Ουίλιαμς και ήθελε να τους μοιάσει.

image

Η μαμά της, η Αγγελική Κανελλοπούλου, ήταν σπουδαία παίκτρια του τένις. Στις 13 Απριλίου του 1987 θα φτάσει στο Νο 43 του κόσμου και θα γράψει ιστορία. Το 1985 και το 1987 θα παίξει στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Θα κοντραριστεί με την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, την Κρις Έβερτ και την Στέφι Γκραφ. Την τελευταία θα τη νικήσει κάποτε στο Τάραντο. Η Αγγελική Κανελλοπούλου έδρασε στη δεκαετία του '80. To 1984 το τένις άθλημα επίδειξης στο Λος Άντζελες και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Αγγελική θα ταξιδέψει στην Καλιφόρνια για να φτάσει έως τα προημιτελικά.

Η Μαρία γεννήθηκε πολλά χρόνια αργότερα και έχει δει τη μητέρα της στις «επικές» μάχες της μονάχα σε βιντεοκασέτες.

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+

Τα γονίδια της μαμάς και του παππού βοήθησαν την Μαρία Σάκκαρη να γίνει "αστέρι" του τένις. Η μαμά Αγγελική που είχε ζήσει δύσκολα χρόνια στο άθλημα και σε μια εποχή ('80) που τα ταξίδια στο εξωτερικό ήταν κάτι σαν μαραθώνιος δεν ήθελε η κόρη της να περάσει τα ίδια.

Ο μπαμπάς, Κώστας, με καταγωγή από την Λακωνία, έχει την ευθύνη την... Σπαρτιάτισσα Μαρία. Κάποτε έχανε στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια με 1-6 από την Ελίνα Σβιτολίνα, παίκτρια του top-10 από την Οδησσό της Ουκρανίας.

Ανέτρεψε τα πάντα και έφτασε στη νίκη. Οι Αμερικανοί άκουσαν σε ζωντανή μετάδοση την Μαρία να «φωνάζει» ότι είναι Σπαρτιάτισσα.

Ο πατέρας και η μητέρα της είναι αυτοί που αποφάσισαν πως το παιδί τους πρέπει να έχει κάθε εφόδιο για να έχει λαμπρό μέλλον στο τέλος. Έστειλαν τη Μαρία στη Βαρκελώνη για να μάθει το τένις από τους ειδικούς.

Στη Βαρκελώνη διδάχτηκε τένις κάποια χρόνια πριν και ο Ναδάλ. Η Μαρία ήταν μόνη σε μια ξένη χώρα και εκεί έμαθε τον εαυτό της πέρα από το τένις. Ο μπαμπάς και η μαμά έδωσαν τα πάντα στην κόρη και εκείνη είχε δηλώσει: «Χρωστάω τα πάντα στους γονείς μου».

Το τένις έχει πολλά έξοδα για ταξίδια και προετοιμασία και εάν δεν είσαι top παίκτης δύσκολα θα τα καταφέρεις. Τα δάκρυα του Κώστα Σάκκαρη στη Μελβούρνη τον Ιανουάριο του 2020 όταν η Μαρία έφτασε στον 4ο γύρο του Australian Open ήταν δάκρυα χαράς και περηφάνειας.

image

Ο παππούς σε ρόλο προπονητή

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές τένις στην Ελλάδα. Υπήρξε πρωταθλητής με τον Εθνικό Αθηνών και όταν η εγγονή του, η Μαρία Σάκκαρη αποφάσισε πως θέλει να παίξει τένις δεν άργησε να την αναλάβει.

Η Μαρία ξεκίνησε σε κάποιο γηπεδάκι στο Ψυχικό με άλλον προπονητή. Άρχισε στα 5 της χρόνια να παίζει τένις και σύντομα ο παππούς άρχισε να την προπονεί. Ήταν σκληρός αλλά και δίκαιος μαζί της.

Πάντα την καμάρωνε και σήμερα βλέπει ένα κορίτσι, την εγγονή του, που είναι στο Νο 20 του κόσμου, που κερδίζει την Σερένα και τη Βένους Ουίλιαμς και που πλησιάζει στο top-10.
image

Άλμα στον χρόνο

Η Μαρία Σάκκαρη μεγάλωσε, έμαθε, έχασε και κέρδισε. Ταξίδεψε σ' όλο τον κόσμο. Το παιδικό της μυαλό έκανε πολλά ταξίδια. Με το μυαλό της κέρδισε όλα τα «αστέρια» της τότε εποχής.

Η σκληρή δουλειά, η επιμονή, το ταλέντο έφεραν αποτελέσματα. Το 2020 θα αποκλείσει στις ΗΠΑ την Σερένα Ουίλιαμς, το 2018 πάλι στις ΗΠΑ θα βγάλει νοκ άουτ την αδελφή της Βένους Ουίλιαμς.

Κερδίζει και άλλες παίκτριες που είχαν κατακτήσει Grand Slam όπως είναι η Πέτρα Κβίτοβα και η Γέλενα Οσταπένκο. Δεν θα της ξεφύγουν άλλες δυο παίκτριες της πιο νέας γενιάς που έγιναν Νο1 στον κόσμο.

Η Ναόμι Οσάκα και η Άσλεϊ Μπάρτι.
image

Λαμία, Λονδίνο, Γουχάν

Στη Λαμία στα 11 της χρόνια κερδίζει το πρώτο της τουρνουά. Έπαιζε με μεγαλύτερα σε ηλικία κορίτσια αλλά έδειξε την κλάση της. Η Μαρία Σάκκαρη έδειχνε πως θα γίνει Νο1 στην Ελλάδα και θα γράψει ιστορία στο εξωτερικό.

Δέκα χρόνια μετά, πριν καν κλείσει τα 21 της χρόνιας, φτάνει στον 2ο γύρο στο Wimbledon και την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 είναι στο Νο97 της παγκόσμιας κατάταξης. Έχει εισέλθει μετά τιμών στο top-100.



Ένα χρόνο πριν τον Αύγουστο του 2015 είχε συμμετάσχει στο πρώτο της Grand Slam. Ήταν το US Open και η Μαρία Σάκκαρη μόλις είχε κλείσει τα 20.

Η άνοδός της ήταν ραγδαία. Τον Σεπτέμβριο του 2017 ταξιδεύει στην μακρινή Κίνα. Παίζει στο τουρνουά της Γουχάν και φτάνει έως τα ημιτελικά. Στην πορεία της κερδίζει την Καρολίν Βοζνιάκι (Νο6) η οποία μετά από 4 μήνες κατακτά το Australian Open.

Όταν το τουρνουά της Γουχάν τελειώνει είναι για πρώτη φορά στο top-50 της παγκόσμιας κατάταξης. Το ημερολόγιο γράφει 2 Οκτωβρίου και η Ελληνίδα είναι στο Νο 50.

image

Μια ανάσα από τη δεκάδα

Λίγες ημέρες μετά από την εκπληκτική της πορεία στο Australian Open και συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό η Μαρία φτάνει στο Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι 24 Φεβρουαρίου 2020.

Επόμενος στόχος; Το top-10. «Στόχος μου είναι η κορυφή», θα δηλώσει η 25χρονη τενίστρια που ξέρει πως είναι στο χέρι της να τα καταφέρει.

bwin - Συνδύασε πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα με το Build A Bet.

Ξέρει άλλωστε από αυτά. Το 2018 στο Σαν Χοσέ θα φτάσει στον πρώτο τελικό της καριέρας της. Το 2019 στο Μαρόκο θα κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της. Από το 2016 έως το 2020 έχει κερδίσει 9 παίκτριες που ήταν στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Γιατί να μην φτάσει και εκείνη στο top-10 και στην κορυφή;

image

Οι άνθρωποί της

Η Μαρία Σάκκαρη έχει πάντα δίπλα της, την οικογένειά της, τον μπαμπά, τη μαμά, τα δυο της αδέλφια. Ο παππούς κερδίζει-χάνει θα της πει «μπράβο» και είναι μόνιμα αγχωμένος όταν παίζει η εγγονή του.

Τιμά τις φίλες και τους φίλους της αλλά και τους ανθρώπους που τη στηρίζουν στο δύσκολο εγχείρημά της.

bwin – Δες τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Τον προπονητή που την «εκτόξευσε» τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλος από τον Τομ Χιλ αλλά και «στιβικό» γυμναστή της Γιώργο Παναγιωτόπουλο ο οποίος έχει «φτιάξει» μια από τις πιο fit παίκτριες στο tour σε σημείο τέτοιο που να δηλώνει ότι είναι έτοιμη να... κατέβει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου για να τρέξει στο 100αρι.

Στο tour έχει δυο πολύ καλές φίλες. Την Βέκιτς από την Κροατία και την Τομλζάνοβιτς από την Αυστραλία. Φυσικά έχει και εξαιρετικές σχέσεις με το άλλο παιδί θαύμα του ελληνικού τένις, Στέφανο Τσιτσιπά.

image

Όνειρα, όνειρα, όνειρα

Ένα μεγάλο όνειρο της είναι η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Τόκιο 2020 έγινε... Τόκιο 2021 και θα είναι εκεί. Θα παίξει στο απλό αλλά και στο διπλό μικτό μαζί με τον φίλο της, Στέφανο Τσιτσιπά.

Μαζί άλλωστε στο Περθ της Αυστραλίας στις τελευταίες ημέρες του 2018 κέρδισαν στο διπλό μικτό ως Ελλάδα την Ελβετία του Ρότζερ Φέντερερ και τις ΗΠΑ της Σερένα Ουίλιαμς.

Είναι ένα κορίτσι που βάζει πάνα στόχους και δεν έχει επιλέξει να στερηθεί πολλά πράγματα που γεύονται κορίτσια της ηλικίας της γιατί της αρέσει πολύ αυτό που κάνει και δεν θέλει να το αλλάξει.

Στοχεύει σε νέους τίτλους, νέο ρεκόρ στo ranking και μεγάλες νίκες.

image

Η ζωή της Μαρίας

Οι φίλες της υποστηρίζουν πως τη φοβίζουν οι γάτες, πως είναι έντονα κοινωνικό άτομο και πως δεν πίνει αλκοόλ. Διασκεδάζει με ελληνική μουσική, λατρεύει την Άννα Βίσση αλλά ακούει μετά μανίας Αντώνη Ρέμο και Κωνσταντίνο Αργυρό και έχει... τρέλα με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Θαυμάζει τον Giannis και όταν τον συνάντησε στις ΗΠΑ μετά από αγώνα των Bucks εκείνος την συμπάθησε τόσο που της έστειλε στην Ελλάδα ένα ζευγάρι παπούτσια με την υπογραφή του.

Κάθε καλοκαίρι θα τη συναντήσουμε στη Σύρο, αφού είναι το αγαπημένο νησί της για διακοπές, ενώ εάν δει καμία ταινία δεν το κρύβει πως θα ψάξει να βρει κάποια που να πρωταγωνιστεί ο Ντανιέλ Κρεγκ.

Παρακολουθεί όλα τα σπορ αλλά της αρέσει ότι έχει σχέση με την αγαπημένη της ομάδα, τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Είναι η Μαρία Σάκκαρη, η καλύτερη τενίστρια στην Ελλάδα και προσεχώς η καλύτερη στον κόσμο!