Πενγκ: Αντιδράσεις για το προγραμματισμένο δείπνο του Μπαχ με την Κινέζα

Newsroom
Πενγκ: Αντιδράσεις για το προγραμματισμένο δείπνο του Μπαχ με την Κινέζα
Ως μια κακή ιδέα χαρακτηρίζουν ανεξάρτητοι οργανισμοί το δείπνο που ετοιμάζεται να παραθέσει ο Τόμας Μπαχ στην Σουάι Πενγκ επί κινεζικού εδάφους.

Η ΔΟΕ «προειδοποιήθηκε» πως το δείπνο που ετοιμάζει να παραθέσει ο Τόμας Μπαχ στην Σουάι Πενγκ θα είναι μία «ανάρμοστη κίνηση» από την στιγμή που δεν έχει διασφαλίσει μία ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες της αθλήτριας για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ είναι ήδη στο Πεκίνο εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν στις 4 Φεβρουαρίου και έχει ενημερώσει εδώ και καιρό πως σκοπεύει να βρεθεί τετ α τετ με την πρώην Κινέζα τενίστρια.

Η ΔΟΕ ισχυρίζεται πως μετά τις επαφές που είχε μαζί της, η αθλήτρια είναι ασφαλής, ωστόσο δεν έκαναν καμία αναφορά για τις καταγγελίες της τον περασμένο Νοέμβριο για την κακοποίηση που ανέφερε ότι δέχτηκε από τον Ζανγκ Γκαολί, εκ των ηγετικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος της Κίνας.

Η Τζούλι Αν Ρίβερς-Κόχραν, εκτελεστική διευθύντρια του «The Army of Survivors» οργανισμού που επικεντρώνεται σε θύματα κακοποίησης και δημιουργήθηκε στη σκιά του σκανδάλου Λάρι Νασάρ στις ΗΠΑ, τόνισε σε δηλώσεις της πως μία συνάντηση στη Κίνα μεταξύ Μπαχ και Πενγκ είναι μία «απαίσια, επικίνδυνη και ανάρμοστη ιδέα».

«Είναι μια άκρως ακατάλληλη κίνηση, που δεν λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις του τραύματος της αθλήτριας, που ουσιαστικά θα δημιουργήσει νέα τραύματα. Το να πιστεύει κανείς ότι ο Πενγκ Σουάι έχει το δικαίωμα ή την ικανότητα να μιλήσει ελεύθερα για να συναινέσει σε αυτό το αίτημα (δείπνο) χωρίς πίεση, είναι στην καλύτερη περίπτωση άστοχο. Νομίζω ότι είναι μια κακή κίνηση από τη ΔΟΕ, καθώς διαιωνίζει την αδράνειά της για την αρχική αποκάλυψη της Πενγκ. Η ΔΟΕ δεν εξετάζει τις επιπτώσεις του ελέγχου που δέχεται γύρω από τη σεξουαλική επίθεση» ανέφερε.

 

Τελευταία Νέα