Το Νο3 κόσμου δεν είναι αρκετό για τον Τσιτσιπά

Το Νο3 κόσμου δεν είναι αρκετό για τον Τσιτσιπά
Ο Αντώνης Πατσούρας γράφει για την ιστορική στιγμή της ανόδου του Στέφανου Τσιτσιπά στο Νο3 κόσμου και την πορεία έως το Νο1.

Σε τρεις ημέρες (12/8) ο Στέφανος Τσιτσιπάς κλείνει 23 χρόνια ζωής και αυτά που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια είναι σίγουρα μυθικά για το ελληνικό και εξαιρετικά για το παγκόσμιο.

Στα 20α γενέθλια του, το 2018, έπαιξε όπως τώρα στο Rogers Cup και έφτανε στον πρώτο τελικό Masters της καριέρας του.

Η χώρα μας βίωνε την τραγωδία στο Μάτι και αυτός έκανε περήφανους τους Έλληνες αφού έπαιζε σε τελικό Masters. Ήταν 12 Αυγούστου 2018 και ο Στέφανος ήταν στο Νο27!

Τρία χρόνια μετά στις 9 Αυγούστου 2021 είναι στο Νο3.

Στη διαδρομή δεν υπάρχει παίκτης που να μην κέρδισε... Πρώτα απ' όλα τους Big-3. Εισήλθε στο top-10, στο top-5. Έφτασε σε τελικό Grand Slam και σε άλλους 3 ημιτελικούς.

Πήρε τίτλο Masters στο Μόντε Κάρλο, το ATP Finals στο Λονδίνο και όλος ο πλανήτης γνωρίζει τον Έλληνα με τα μακριά ξανθά μαλλιά και τα παιδιά έχουν βρει ένα νέο είδωλο.

Τα νούμερα (social media) και η μόνιμη προβολή του από την ATP στις καμπάνιες της δείχνουν ότι είναι ένας σταρ του τένις.

Η μικρή Ελλάδα έβγαλε ένα τόσο μεγάλο αθλητή.

Δημιουργήθηκε με "σκληρή" δουλειά και με οικογενειακές θυσίες του μπαμπά Απόστολου, της μαμάς Τζούλιας.

Δεν επιδοτήθηκε από το κράτος, δεν πήρε πριμ και δεν θα πάρει θέση και στο δημόσιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς , που αυτές τις ημέρες είναι στο Τορόντο αλλά η σκέψη του είναι στην Ελλάδα και στους πυρόπληκτους τους οποίους έχει δεσμευτεί πως θα βοηθήσει με κάθε τρόπο, μέσα στο 2021 πέτυχε δυο σπουδαία πράγματα όσο αφορά την παγκόσμια κατάταξη.

Τον Μάρτιο "έριξε" από το Νο5 τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Αύγουστο από το Νο3 τον Ράφα Ναδάλ.

Ένας από τους μεγάλους του στόχους στο 2021 ήταν η είσοδος στο top-3. Το κατάφερε.

Η χρονιά είναι καταπληκτική για τον Έλληνα τενίστα ο οποίος μετά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο πιο σταθερός.

Φτάνει όμως στον Στέφανο Τσιτσιπά το Νο3; Όχι φυσικά. Στο Νο2 είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και στο Νο1 ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος όσο κερδίζει το ένα Grand Slam μετά από το άλλο θ' αργήσει να πέσει από το Νο1 όπου είναι ήδη 333 εβδομάδες.

O Ρώσος από την άλλη έχει τρωτά σημεία και όπως εκμεταλλεύτηκε την απουσία ή τα άσχημα τουρνουά του Ναδάλ και ανέβηκε στο Νο2 έτσι και ο Έλληνας μπορεί να τον "ρίξει" από το Νο2.

Το US Open που ακολουθεί θα δείξει αρκετά πράγματα και φυσικά μέσα στο 2021 ο Τσιτσιπάς μπορεί να φτάσει και στο Νο2.

Για το Νο1 θέλει ακόμη πολλά ... ψωμιά. Ίσως εάν γίνει ο μοναδικός τενίστας της νέας γενιάς που θα κερδίσει τον Τζόκοβιτς σε τελικό Grand Slam θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα.

Δεν είναι μακριά η μέρα που θα συμβεί αυτό και νομίζω από τη νέα γενιά αυτός συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να το πετύχει.

Το μυστικό για τον Έλληνα τενίστα είναι η σταθερότητα του. Δεν έχει πλέον παρά μικρά σκαμπανεβάσματα τα οποία δεν στοιχίζουν.

Εάν συνεχίσει έτσι δεν θα περιμένουμε και πολλά χρόνια για να τον δούμε στο Νο1. Στο Νο1 κόσμου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Πατσούρας
Αντώνης Πατσούρας