Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας που θα φτάσει στο Νο1!

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας που θα φτάσει στο Νο1!
Ο ώριμος Στέφανος Τσιτσιπάς βαδίζει με αργά αλλά σταθερά βήματα προς την κορυφή του κόσμου στον απίστευτα ανταγωνιστικό χώρο του τένις.

Το Monte Carlo Masters 2021 κατέληξε για πρώτη φορά από 1897 στα χέρια ενός Έλληνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, έκανε για άλλη μια φορά περήφανη την οικογένεια του και την χώρα του. Την Ελλάδα.

Την Ελλάδα που είχε και έχει ανάγκη από μεγάλους αθλητές όπως είναι ο Στέφανος και ο Giannis. Αθλητές τεράστιοι, που τρέφουν σεβασμό ο ένας για τον άλλον, που έχουν δουλέψει και έχουν περάσει δύσκολα και πλέον ακτινοβολούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όχι δεν κάνουν διεθνή καριέρα, από αυτή κάνουν πολλοί, αλλά είναι "αστέρια" του παγκόσμιου αθλητισμού. Όπως ήταν για παράδειγμα η Μαρία Κάλλας στην όπερα, όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης στη μουσική. Σε ποιες χώρες δεν γνωρίζουν την Κάλλας ή τον Θεοδωράκη;

Οι ξένοι μνημονεύουν και θα μνημονεύουν τον δαιμόνιο Έλληνα Αριστοτέλη Ωνάνη για τις επιτυχίες του στο χώρο των επιχειρήσεων και θα μνημονεύουν τον Στέφανο Τσιτσιπά για τα κατορθώματα του στο τένις.

Παιχνίδι να γίνεται

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στέφτηκε πρωταθλητής σ' ένα από τα πιο φημισμένα τουρνουά στον κόσμο.

Σ' ένα τουρνουά που δεν έχει κατακτήσει ποτέ ο Ρότζερ Φέντερερ, o Πιτ Σάμπρας, ο Αντρέ Άγκασι και πολλοί άλλοι "μύθοι" του τένις. Ο πρώτος και ο τρίτος έχουν Roland Garros στο παλμαρέ τους.

Σ' ένα τουρνουά που ο Ράφα Ναδάλ έχει 11 κούπες. Ο τελικός ολοκληρώθηκε και τα ΜΜΕ στο εξωτερικό ασχολούνται με τον Έλληνα σταρ. Τον Στέφανο Τσιτσιπά. Στην Ελλάδα πολλοί χαίρονται με την επιτυχία του Έλληνα, κάποιοι σκέφτονται πως δεν θ' αλλάξει την δική τους ζωή και κάποιοι λίγοι τον μισούν ακόμη περισσότερο.

Δεν είναι άλλωστε κρυφό ότι τα ΜΜΕ στη χώρα «ξεπουλάνε» με τις δήθεν αποτυχίες και τις αστοχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και όχι με τις επιτυχίες του. Μια μερίδα του κόσμου περιμένει στη γωνία για να τον απαξιώσει και οι "καλοί" τον υπερασπιζονται. Παιχνίδι να γίνεται...

Εάν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμενε στη χώρα και διάβαζε ή άκουγε θα ένιωθε περίεργα.

Με μια βόλτα στα social media θα διαπιστώσει κανείς ότι τα περισσότερα likes και σχόλια δεν είναι από Έλληνες χρήστες αλλά από ξένους. Το ποσοστό μπορεί να είναι και 70-30.

'Ηρωας στο εξωτερικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι "ήρωας" και "σταρ" στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν, στις Φιλιππίνες, και στην Αυστραλία αλλά όχι στην Ελλάδα.

Στην χώρα μας είναι αυτός που μίλησε για τα Harrods, αυτός που πήγε για προετοιμασία στο Ντουμπάι ενώ οι Έλληνες ζούσαν την εποχή covid-19, εκείνος που πήγε διακοπές στη Μύκονο.

Πολλοί δεν μπορεί να χωνέψουν ότι ένα παιδί 22 ετών κερδίζει τους μύθους του τένις και έχει στην τράπεζα εκατομμύρια.

Η επίδραση στα social media

Έχει περισσότερους από 1 εκατ. ακόλουθους μόνο στο Instagram, 201,051 στο Facebook, σχεδόν 222.000 στο twitter αλλά και 174.000 στο κανάλι του στο Youtube. Έχει κοινούς χορηγούς με τον Φέντερερ, τον Ναδάλ, τον Τζόκοβιτς.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά μιλάει με τα καλύτερα λόγια η καλύτερη τενίστρια σήμερα στον κόσμο, η Ναόμι Οσάκα, "πλέκει" το εγκώμιο του ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ, τον αποθώνει με κάθε ευκαιρία ο ΜακΕνρο και ο Βιλάντερ αλλά στα μάτια κάποιων Ελλήνων είναι "μέτριος" παίκτης και κακός άνθρωπος.

Καλό θα ήταν να μην τον δεχτούν στην οικογένεια τους ως γαμπρό ή στην παρέα τους ως φίλο. Βέβαια εάν μάθουν για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που έχει βγάλει μόνο από τις νίκες του ίσως να το σκεφτούν ν' αναθεωρήσουν.

Το λαμπρό 2021

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μέσα στο 2021 δεν έχει αποκλειστεί πριν από τα προημιτελικά σε κανένα τουρνουά. Μέσα στο 2021 έχει κερδίσει τον Ράφα Ναδάλ σε Grand Slam, επέστρεψε στο Νο5 και "έριξε" άγκυρα, κατέκτησε τίτλο Masters και παίζει πολύ ώριμα.

Η ομιλία του μετά από τον τίτλο στο Monte Carlo ήταν ομιλία παίκτη του Big-3. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από εκείνη την ημέρα που απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ στη Μελβούρνη έδειξε πως είναι ένα "αστέρι" που θα λάμψει και θα φωτίσει τον χώρο του τένις.

Ο Έλληνας τενίστας ζήτησε από τον Αντρέι Ρούμπλεφ μετά από τον τελικό στο Μονακό να δουλέψουν μαζί για να ανεβάσουν πιο ψηλά το τένις σε μια εποχή που δείχνει ότι οι Big-3 δεν θα έχουν συχνές παρουσίες και ανοίγει ο δρόμος για τους πιο νέους.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα γίνει ο νέος Ρότζερ Φέντερερ αλλά έχει τα προσόντα να φτάσει στο Νο1 κόσμου. Εύκολο δεν είναι. Πολύ δύσκολο είναι. Από το 2004 και μετά μόνο 4 τενίστες το έχουν καταφέρει.

Ο 22χρονος δεν θέλει να "τρέξει". Θα περιμένει. Θα απολαύσει το τένις και θα κάνει όλο και περισσότερα παιδιά σ' αυτήν εδώ τη χώρα να αγαπήσουν το τένις και να τον έχουν αφίσα στο δωμάτιο τους.

Το τένις είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο και ένας Έλληνας είναι στο Νο5 του κόσμου. Οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια δεν έχουν παίκτη στο top-5 , ούτε οι Γάλλοι, οι Γερμανοί έχουν μείνει με τον Ζβέρεφ, που είναι του ύψους και του βάθους.

Οι Ρώσοι, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί έχουν και σήμερα και αύριο. Θα ήταν υπέροχο ο Στέφανος Τσιτσιπάς να "σπρώξει" νέα παιδιά από την Ελλάδα και μαζί τους γονείς τους να δουλέψουν, να θυσιάσουν πράγματα και χρήματα και να είναι σε λίγα χρόνια στο top-100 ή στο top-50.

Η Ελλάδα μετά από χρόνια το καλοκαίρι θα έχει και εκπροσώπηση στο τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη και δεν θα είναι έκπληξη να επιστρέψουν από την Ιαπωνία με μετάλλιο.

Η Λένα Δανιηλίδου με 3 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες πρόσφατα μίλησε στο gazzetta.gr για τον Στέφανο και τόνισε πως λεπτομέρειες είναι αυτές που θα το κάνουν να πάει στο Νο1 και πως πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στο πρόγραμμα του (επιλογές τουρνουά).

Απο τους παίκτες που είναι σήμερα σε κορυφαίο επίπεδο κανείς εκτός από τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ δεν είναι σε καλύτερο επίπεδο από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ούτε ο Μεντβέντεφ που είναι κάκιστος στο χώμα, ούτε ο Ντομινίκ Τιμ που μ' αυτά και μ' εκείνα έφτασε στα 27, ούτε φυσικά οι Ρούμπλεφ, Ζβέρεφ.

Τα περί νέας γενιάς

Για την πιο νέα γενιά, τους Σίνερ, Κόρντα και τους λοιπούς έχουν πολύ δρόμο ακόμη μπροστά τους. Για καθετί νέο υπάρχει πάντα ενθουσιασμός στην αρχή αλλά το ταλέντο δεν φτάνει για να σε πάει στο top-5.

Για την κουβέντα περί νέων να θυμίσω ότι στα 20 και ο Στέφανος σ' εκείνο το Rogers Cup του 2018 ήταν στο Νο27 και κέρδισε 4 παίκτες του top-10 (Τζόκοβιτς, Τιμ, Ζβέρεφ, Άντερσον) στη σειρά για να χάσει στον τελικό από τον Ναδάλ.

Ο Ισπανός λίγους μήνες πριν, τον Απρίλιο του 2018, είχε πει για τον 19χρονο Έλληνα πως έχει όλα τα φόντα να φτάσει ψηλά και το είπε μετά από την πορεία του στο Barcelona Open. Εκείνος ο νεαρός έχει σήμερα στα 22 του να επιδείξει 20 νίκες κόντρα στο top-10 παίκτες και οι 6 εξ' αυτών είναι με παίκτες του top-3.

Είναι αυτός που έχει κερδίσει 2 φορές τον Ράφα Ναδάλ, άλλες 2 τον Νόβακ Τζόκοβιτς και άλλες 2 τον Ρότζερ Φέντερερ. O Πατρίκ Μουράτογλου, ο προπονητής της θρυλικής Σερένα Ουίλιαμς, υποστηρίζει ότι είναι θέμα χρόνου να διεκδικήσει και τίτλο Grand Slam και μάλλον κάτι θα βλέπει για να το λέει και να το ξαναλέει.

Σίγουρα δεν το λέει για να τον καλοπιάσει!

Το πιο ψηλό αστέρι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει ότι είναι έτοιμος για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ήδη έχει ρεκόρ 22-5 και το 2019 που είναι η καλύτερη χρονιά του έως σήμερα είχε 54-25. Απομένουν σχεδόν 8 φουλ μήνες δράσης και το σίγουρο είναι ότι τον Στέφανο δεν μπορεί να τον κερδίσουν πλέον παρά ελάχιστοι παίκτες στο Tour.

Κακές ημέρες και κακές εβδομάδες έχουν όλοι. Το παν είναι να βαδίζεις σταθερά προς την κορυφή και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχοντας σπουδαία βοήθεια σε πολλούς τομείς από τον πατέρα του Απόστολο, την μητέρα του Τζούλια και τα αδέλφια κάθε μήνα θα είναι και πιο ψηλά.

Σαν και εκείνα τα αστέρια που βάζουμε στο πιο ψηλό σημείο του δέντρου για να τα βλέπουν όλοι...

Μη φοβάστε. 'Εχει ταλέντο, μυαλό, προσωπικότητα και γερά στηρίγματα από την οικογένεια του και δεν θα "πέσει" σαν τα "αστέρια" που πέφτουν κάθε βράδυ από τον ουρανό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πατάει γερά στα πόδια του και θα πατήσει και με τα δυο πόδια στην κορυφή τα επόμενα χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα