Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γι' αυτό είναι MVP ο Έλληνας σταρ! (pic)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γι' αυτό είναι MVP ο Έλληνας σταρ! (pic)

Αντωνία Σπανού
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γι' αυτό είναι MVP ο Έλληνας σταρ! (pic)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε το δεύτερο βραβείο ΜVP της καριέρας του και οι Μπακς το... κάνουν αριθμούς.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην Premier League. |21+

Τι να πει κανείς γι' αυτήν την μεγαλειώδη επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο...

Ο Έλληνας σταρ κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP και πλέον είναι δεδομένα ότι έχει ανοίξει δικό του κεφάλαιο στην ιστορία και κάθε τόσο προσθέτει χρυσές σελίδες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε εντυπωσιακή σεζόν, ήταν εξαιρετικός, οδήγησε τους Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ της κανονικής διάρκειας και φυσικά σάρωσε στην ψηφοφορία. Μπορεί ο ΛεΜπρον Τζέιμς να γκρινιάζει, αλλά τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους.

Μετά από αυτή την επιτυχία τα «Ελάφια» έφτιαξαν τους 10 αριθμούς που... συνοδεύουν αυτό το δεύτερο MVP.

  • 25. Ο Γιάννης μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ, μαζί με ΛεΜπρον και Καρίμ, έχοντας δύο βραβεία MVP στην ηλικία των 25 ετών. Το ξεχωριστό για τον Αντετοκούνμπο είναι ότι οι άλλοι δύο μπήκαν με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω τους, ενώ ο Γιάννης έγινε επιλογή στο Νο.15 του ντραφτ, δεν τον ήξερε κανείς στις ΗΠΑ και ως ρούκι ξεκίνησε από τον πάγκο και είχε μέσο όρο 6.8 πόντους σε μια ομάδα που είχε ρεκόρ 15-67.
  • 1. Ο Γιάννης σάρωσε στην ψηφοφορία και πήρε 85 ψήφους, με τον ΛεΜπρον να μένει δεύτερος με μόλις 16.
  • 30.4. Ο Γιάννης έχει τα λιγότερα λεπτά στην ιστορία, ανά παιχνίδι, από κάθε άλλο MVP στην ιστορία. Το προηγούμενο χαμηλό ήταν τα 32 λεπτά, που είχε ο Στεφ Κάρι την σεζόν 2014/15. Ο Αντετοκούνμπο είχε 32.8 την σεζόν 2018/19 και ήταν το δεύτερο χαμηλότερο. Φέτος, είχε 30.4 λεπτά και έγραψε ιστορία.
  • 3. Ο σταρ του Μιλγουόκι μπήκε στην ίδια λίστα με Χακίμ και Τζόρνταν ως ο μοναδικός παίκτης της ιστορίας με MVP και βραβείο καλύτερου αμυντικού της σεζόν.
  • 34.9. Ο Έλληνας σταρ είχε κατά μέσο όρο 34.9 πόντους, ανά 36 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι σκόραρε περισσότερους πόντους, ανά λεπτό από κάθε άλλον στην λίγκα, ακόμα και από τον Τζέιμς Χάρντεν που είχε 34.3 πόντους ανά παιχνίδι, αριθμός που σημαίνει 33.9 πόντους ανά 36 λεπτά.
  • 17.5. Ο Αντετοκούνμπο είναι πρώτος στην λίγκα, σε πόντους στην ρακέτα τρεις συνεχόμενες σεζόν, έχοντας 17.5 για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Αυτοί είναι οι περισσότεροι από τον Σακίλ και την σεζόν 2002/03 που είχε 19.6 πόντους και όταν μετράς και λεπτά ανά παιχνίδι, ο Γιάννης είναι μπροστά.
  • 31.9. Ο Γιάννης είχε την καλύτερη αξιολόγηση (PER) στην ιστορία του ΝΒΑ
  • 51-12. Ο Greek Freak οδήγησε τα «Ελάφια» στο καλύτερο ρεκόρ της λίγκας και οι Μπακς είχε 51-12 στα 63 του παιχνίδια, το καλύτερο ατομικό ρεκόρ από όλη την λίγκα.
  • 13.6. Ο Γιάννης ήταν δεύτερος σε ριμπάουντ και κατάφερε να κάνει την ομάδα του την καλύτερη ομάδα σε αυτό τον τομέα.
  • 34. Για να συνοψίσουμε ο Αντετοκούνμπο είναι MVP, DPOY, έχει το καλύτερο PER στην ιστορία, είναι ο καλύτερος ριμπάουντ, είναι ο πιο παραγωγικός σκόρερ στο πρωτάθλημα και ο καλύτερος παίκτης στην καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ.

Και συνεχίζει...

Το γράφημα είναι του sofascore.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα