Λοτζέσκι: «Ολοένα και κάνουμε μεγάλα βήματα»

Λοτζέσκι: «Ολοένα και κάνουμε μεγάλα βήματα»

Gazzetta team
Λοτζέσκι: «Ολοένα και κάνουμε μεγάλα βήματα»
Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε στην EuroLeague Greece μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Εφές με την οποία διατηρήθηκε το αήττητο στο ΟΑΚΑ και εξήγησε το μυστικό της επιτυχίας!

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού γνωρίζουν καλά ότι για να έρθει το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το ΟΑΚΑ στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό! Ήδη μετρούν οκτώ νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις εντός έδρας και μένουν άλλα επτά ματς μέχρι το τέλος της regular season για το... άπιαστο και απόλυτο 15/15!

Ο Ματ Λοτζέσκι όχι μόνο δεν διαφωνεί με τη συγκεκριμένη άποψη, αλλά την... υπερθεματίζει κιόλας, αφού θεωρεί ότι το αήττητο του ΟΑΚΑ θα φέρει τους «πράσινους» ακόμα πιο κοντά στο αβαντάζ της έδρας: «Ολοένα και ωριμάζουμε ως ομάδα και κάνουμε μεγάλα βήματα. Προφανώς και θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Αν και εφόσον τα καταφέρουμε και στα μισά ματς μακριά από την έδρα μας, τότε στο τέλος της regular season θα έχουμε ένα πολύ καλό ρεκόρ. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε εξίσου καλά και να ικανοποιούμε τους φιλάθλους μας» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με την Εφές στην EuroLeague Greece.

Για ένα ακόμα ματς, ο «Λότζο» ήταν μεστός και ουσιαστικός στο παιχνίδι του, έχοντας 8 πόντους με 1/2 δίποντα και 2/4 τρίποντα στα 20 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ: «Ήταν ευχάριστο που πήραμε μια άνετη νίκη ύστερα από δύο δύσκολα ματς που δώσαμε κατά τη διάρκεια των εορτών. Η Εφές μπορεί να μην έχει καλό ρεκόρ, αλλά διαθέτει πολλούς ταλαντούχους παίκτες και δεν έπρεπε να χαλαρώσουμε ώστε να μπουν στο παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος που μπήκαμε δυνατά με καλή άμυνα και μπορέσαμε να φτάσουμε στη νίκη» συνέχισε ο Λοτζέσκι και έκανε ειδική αναφορά στην επιστροφή του Νικ Καλάθη, αλλά και το... μυστικό της επιτυχίας.

«Ο Νικ είναι εξαιρετικός δημιουργός με τις πάσες του και γι' αυτό έχουμε τόσα ελεύθερα σουτ. Γενικά όμως δεν παίζουμε εγωιστικά ως ομάδα. Γυρίζουμε καλά την μπάλα ενώ όταν κάποιος δεν βρεθεί στη μέρα του, τότε θα βρεθεί κάποιος άλλος. Πάντα ψάχνουμε την έξτρα πάσα ώστε να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες για το σουτ και αυτό κάνει την διαφορά.»