Μπακς: All in για Γιάννη και τώρα... κέντα για να κλείσουν τις τρύπες! (pics & vids)

Μπακς: All in για Γιάννη και τώρα... κέντα για να κλείσουν τις τρύπες! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μπακς: All in για Γιάννη και τώρα... κέντα για να κλείσουν τις τρύπες! (pics & vids)

bet365

Οι Μπακς έπαιξαν τα... ρέστα τους με τις κινήσεις του για να κρατήσουν τον MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο και το gazzetta.gr γράφει για τα... ελάφια που πρέπει να βγάλουν... λαγούς από το καπέλο για να γεμίσουν και πάλι το ρόστερ τους.

Εδώ και καιρό γίνεται... χαμός με το ΝΒΑ με το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αρκετά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι Χιτ, οι Ουόριορς και οι Μάβερικς τον θέλουν σαν... τρελοί και θα προσπαθήσουν να κάνουν το μεγάλο κόλπο.

Από την άλλη οι Μπακς είναι σε θέση ισχύος με το max συμβόλαιο που μπορούν να του προσφέρουν, ενώ με τις προσθήκες των Τζρου Χόλιντεϊ και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έπαιξαν τα ρέστα τους για να του δώσουν ακόμα ένα στοιχείο που θα του επιτρέψει να μείνει στο Μιλγουόκι.

Το gazzetta.gr γράφει για τα... ελάφια που προσαρμόστηκαν στα «θέλω» του ηγέτη τους, ενώ πλέον έχουν... αδειάσει τον πάγκο τους και θα χρειαστεί να κάνουν... κόλπα και να προχωρήσουν σε εξαιρετικές επιλογές μα πάνω απ'όλα οικονομικές για να πάνε με φόρα και να... διεκδικήσουν τον τίτλο (αν μείνει τελικά ο Γιάννης) με τις καλύτερες πιθανότητες.

Έπαιξαν τα... ρέστα τους για να πείσουν τον Αντετοκούνμπο

Οι Μπακς έχουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον MVP του ΝΒΑ για 2 σερί σεζόν. Τον άνθρωπο που άλλαξε τον χαρακτήρα της ομάδας, έκανε τους πάντες να ασχοληθούν μαζί της και έδωσαν την ευκαιρία στο Μιλγουόκι να ονειρεύεται και πάλι μεγαλεία.

Είναι ότι καλύτερο τους έχει τύχει εδώ και πολλά χρόνια. Πλέον κινδυνεύουν να τον χάσουν, αν αποφασίσει να μην υπογράψει τη supermax επέκταση.

Πάντως από την πλευρά τους έπαιξαν τα... ρέστα τους για να τον κρατήσουν και να αυξήσουν τις πιθανότητες να υπογράψει το supermax συμβόλαιο. Και όπως αναφέρει ο πάντα έγκυρος Άντριαν Βοϊναρόφσκι ο Γιάννης ήθελε να δει κινήσεις και οι Μπακς τις έκαναν.

Ο Greek Freak ήθελε η ομάδα του να γίνει πιο ανταγωνιστική για να έχει περισσότερα εφόδια στον δρόμο για τον τίτλο και τα... ελάφια δεν του χάλασαν το χατίρι. Μέσω ανταλλαγών απέκτησαν τους Τζρου Χόλιντεϊ και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, οι οποίοι αναβαθμίζουν την πεντάδα των Μπακς. Πλέον η πεντάδα θα αποτελείται από Χόλιντεϊ, Μπογκντάνοβιτς, Μίντλετον, Αντετοκούνμπο και Λόπεζ. Καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα έφυγε το συμβόλαιο του Μπλέντσο, ο οποίος δεν δικαίωσε ποτέ την επιλογή που είχαν κάνει οι Μπακς πέρυσι και τον ανανέωσαν πρόωρα μέσα στη σεζόν, αφήνοντας τον Μάλκολμ Μπρόγκντον να φύγει. Ο Βledshow έδειξε... λίγος και για τη μεγάλη σκηνή των playoffs, εκεί που για 2 σερί χρόνια απέτυχε να βοηθήσει το Μιλγουόκι.

Οι Μπακς έκαναν το all in για χάρη του Έλληνα σταρ και πλέον του...πέταξαν το μπαλάκι. Μόλις ανοίξει η free agency (λίγες ώρες μετά το Draft στις 18/11) και μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, ο MVP θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει τη supermax επέκταση.

Ο... πάγκος άδειασε και απαιτούνται έξυπνες κινήσεις

Φυσικά δεν θα ερχόντουσαν τζάμπα στο Μιλγουόκι οι Χόλιντεϊ και Μπογκντάνοβιτς. Οι Μπακς έδωσαν πολύ πράμα για να πετύχουν αυτές τις σημαντικές συμφωνίες.

Πλέον ο πάγκος των... ελαφιών είναι σχεδόν άδειος, αφού στο ροστερ της ομάδας υπάρχουν μόλις 7 παίκτες. Εκτός της βασικής πεντάδας, είναι οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Τζείμς.

Για τον Μπογκντάνοβιτς, οι Μπακς έστειλαν στο Σακραμέντο τους Ντόντε Ντιβιτσέντζο, Ερσάν Ιλιασόβα και Ντι Τζέι Ουίλσον. Ενώ για τον Χόλιντεϊ έδωσαν στους Πέλικανς τους Έρικ Μπλέντσο, Τζορτζ Χιλ, τρία μελλοντικά ντραφτ πικς πρώτου γύρου και δύο swap picks.

Με αυτές τις ανταλλαγές, το Μιλγουόκι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού για να γεμίσει το ρόστερ χρειάζεται να αποκτήσει αρκετούς παίκτες με μίνιμουμ συμβόλαιο αν θέλουν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να υπογράψει supermax συμβόλαιο.

O GM Τζον Χορστ θα πρέπει να κινηθεί... μαεστρικά για να... κλείσει τις τρύπες που άνοιξαν μετά τις ανταλλαγές και αυτό πρέπει να γίνει με τις μικρότερες δυνατές οικονομικές απώλειες, αφού τα minimum συμβόλαια αναμένεται να είναι αρκετά. Πλέον υπάρχουν 8 κενές θέσεις στο ρόστερ που πρέπει να γεμίσουν και είναι πιθανό να επιστρατευτούν και παίκτες από τη G-League. Οι Μπακς έκαναν all in για να πείσουν τον Γιάννη να υπογράψει τη supermax επέκταση και πλέον χρειάζονται μια... κέντα για να ολοκληρώσουν το ρόστερ με τα κορυφαία διαθέσιμα κομμάτια και με το όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος.

Πάντως οι Μπακς αν θέλουν να... ξεφύγουν λιγάκι οικονομικά μπορούν, όμως επιβάλλεται να πληρώσουν φόρο πολυτελείας (Luxury tax) αναλόγως με το πόσο θα υπερβούν στο salary cap.

Όπως καταλαβαίνουμε θα πρέπει να προχωρήσουν σε έξυπνες κινήσεις με το ελάχιστο κόστος. Θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά σε ποιος θα δώσουν τα minimum συμβόλαια.

Το... παραθυράκι και για άλλες ανταλλαγές

Όπως είπαμε και παραπάνω οι Μπακς έχουν μείνει με 7 παίκτες αυτή τη στιγμή. Άρα δεν θα αποκλείουμε να δούμε και άλλες ανταλλαγές για να γεμίσουν το ρόστερ τους. Ας πούμε ο Μπρουκ Λόπεζ δεν θεωρείται αμετακίνητος και ίσως να βγει στο... σφυρί για να αποκτηθούν 2-3 παίκτες που θα γεμίσουν τον πάγκο της ομάδας και θα της δώσουν περισσότερο βάθος που απαιτείται για να πας μακριά στα playoffs.

Τώρα υπάρχει και η περίπτωση του κυρίου Κρις Μίντλετον, όμως θα είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί ομάδα για να... φορτωθεί το συμβόλαιο του. Ο Κρις έχει να λαμβάνει περίπου 147 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, άρα μόνο με θαύμα θα βρεθεί ομάδα που θα κάνει το... δωράκι και θα ελευθερώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό από τους Μπακς.

Kαι αν κάποιοι σκέφτονται πως οι Μπακς θα πάρουν παίκτη από το draft, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Αφού λόγω των ανταλλαγών δεν τους έχει μείνει καμία επιλογή για τη φετινή διαδικασία, την οποία θα παρακολουθήσουν ως θεατές και δεν θα μπορούν να πάρουν κάποιο παίκτη

Τι κερδίζουν από Χόλιντεϊ και Μπογκντάνοβιτς

Στο poll του gazzetta.gr που κάναμε πριν λίγες μέρες για τον ιδανικό συμπαίκτη του Γιάννη, οι Χόλιντεϊ και Μπογκντάνοβιτς υπήρχαν σαν επιλογές. Πλέον και οι 2 βρίσκονται στο Μιλγουόκι

Ο έμπειρος γκαρντ δεν είναι τυχαίος στην... πιάτσα του ΝΒΑ. Όταν οι Πέλικανς ενημέρωσαν άπαντες πως είναι διαθέσιμος για ανταλλαγή, έγινε ο κακός χαμός. Σχεδόν το 1/3 των ομάδων της λίγκας ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση του, με τους Μπακς να κερδίσουν τη μεγάλη μάχη. Μάλιστα οι πελεκάνοι αρνήθηκαν προτάσεις για ανταλλαγή για εκείνον τόσο από τους Σέλτικς, όσο και από τους Λέικερς

Ο Τζρου θα λύσει τα... χέρια του Μάικ Μπουντενχόλζερ, αφού κάνει πολλές δουλειές πάνω στο παρκέ. Τα τελευταία χρόνια θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων two way περιφερειακών στη λίγκα. Εξαιρετικός αμυντικός που δεν σε αφήνει σε ησυχία και σου βγάζει το... λάδι, ενώ ξέρει τον τρόπο να συνεισφέρει στην ομάδα του και στον επιθετικό τομέα. Πλέον οι Μπακς θα έχουν στην πεντάδα τους τον κορυφαιο αμυντικό στη λίγκα (Γιάννη) και ένας από τους σπουδαιότερους περιφερειακούς αμυντικούς στο ΝΒΑ.

Πάμε και στον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που ψάχνει στους Μπακς την σταθερότητα και σερί καλές εμφανίσεις, κάτι που δεν είχε στο Σακραμέντο. Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα παίξει σε ομάδα που έχει στόχο τον τίτλο, φεύγοντας από ένα σύνολο που δεν μπορούσε να μπει ούτε στα playoffs.

Ο Bogie φημίζεται για το εξαιρετικό περιφερειακό του σουτ το οποίο θα... κουμπώσει έξοχα σε μια ομάδα που... ζούσε και πέθαινε με το τρίποντο της τα τελευταία χρόνια, αφού διέθετε καλούς σουτέρ γύρω από τον Γιάννη που κάνει... παπάδες κοντά στη ρακέτα και είναι ασταμάτητος. Φέτος ο Σέρβος είχε 15.1 πόντους μέσο όρο και 37.2% στα τρίποντα. Σουτέρ που άμα... ζεσταθεί βλέπει το καλάθι σαν... βαρέλι.

Oι Μπακς πρόσθεσαν δίπλα στον Γιάννη δύο παίκτες που μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις με το μακρινό σουτ τους. Ο Χόλιντεϊ σούταρε πέρυσι με το 36% τρίποντα, ενώ ο Σέρβος είχε 37.2%. Ο Μπουντενχόλζερ που αρέσκεται στο παιχνίδι με τα τρίποντα θα έχει ακόμα 2... όπλα στη φαρέτρα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα