Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όσα δίνουν Χιτ, Μάβερικς και Ουόριορς για την διεκδίκηση του!

Αντωνία Σπανού
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όσα δίνουν Χιτ, Μάβερικς και Ουόριορς για την διεκδίκηση του!

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και το μέλλον του είναι η πιο hot συζήτηση στο ΝΒΑ και το gazzetta.gr καταγράφει τα πακέτα που ετοιμάζουν οι ομάδες για τα... μάτια του MVP.

Συναρπαστικότερο παιχνίδι με Stop Loss, Partial και Auto Cash Out* (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να είναι στην Ελλάδα και να απολαμβάνει τις διακοπές του, όπως όλοι οι παίκτες του ΝΒΑ (δεν είναι στην Ελλάδα, αλλά απολαμβάνουν τις διακοπές τους), αλλά το όνομα του αποτελεί την πιο... hot συζήτηση αυτή την στιγμή, σε ολόκληρο τον μπασκετικό πλανήτη. Τα δεδομένα σε γενικές γραμμές φαντάζουν απλά, αλλά επειδή μιλάμε για το ΝΒΑ, δεν είναι.

Μετά το τέλος ακόμα μίας αποτυχημένης σεζόν για τους Μπακς, ο Έλληνας σταρ ξεκαθάρισε με τον πιο απόλυτο τρόπο, ότι δεν πρόκειται να ζητήσει ανταλλαγή (μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του), ενώ αν οι Μπακς του δώσουν προοπτική θέλει να μείνει στο Μιλγουόκι και να παλέψει για ένα πρωτάθλημα.

Λίγες ώρες μετά προχώρησαν και οι Μπακς στην ίδια δήλωση. Τα «Ελάφια» θα ρισκάρουν να μην τους μείνει τίποτα από τον Γιάννη και να τον χάσουν την επόμενη σεζόν, αφού έχουν ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι δεν πρόκειται να τον δώσουν είτε δεχτεί να ανανεώσει το συμβόλαιο, είτε όχι.

Μπορεί και οι δύο πλευρές να μοιάζουν ξεκάθαρες, αλλά κανείς δεν φαίνεται να τους... πιστεύει. Ο λόγος είναι σχετικά απλός. Μιλάμε για το ΝΒΑ και πολλά λέγονται, αλλά ακόμα περισσότερα γίνονται. Οι Μπακς μπορεί να φαίνονται πανέτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για τον Γιάννη, αλλά την ύστατη ώρα και με ένα εξαιρετικό πακέτο στο τραπέζι, κανείς δεν ξέρει ποιες θα είναι οι σκέψεις τους.

Από την άλλη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κάθε δικαίωμα να πει κάτι και μετά να τον πείσουν οι ενδιαφερόμενοι και να αλλάξουν τα δεδομένα. Ο Έλληνας σταρ είναι ο MVP του ΝΒΑ και κάθε ομάδα θα τον ήθελε στο ρόστερ της. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι μπροστά του θα απλωθούν εκτός από χρήματα, προοπτικές που ίσως να δελεάσουν τον παίκτη και να τον πείσουν να πάρει μια άλλη απόφαση, που τελικά θα βοηθήσει και το Μιλγουόκι να έχει κάποιο κέρδος από όλο αυτό.

Πολλά έχουν γραφτεί όλο αυτό τον καιρό, οι Αμερικάνοι δεν... λυπούνται τα σενάρια και το gazzetta.gr καταγράφει τα πακέτα που θα μπορούσαν να προσφερθούν για τον ηγέτη των Μπακς.

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ

Σύμφωνα με τον αναλυτή του ESPN, Μπράιαν Ουίντχοστ, οι Ντάλας Μάβερικς θα μπουν πολύ δυνατά στην «μάχη» για την απόκτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, το επόμενο καλοκαίρι, όταν ο MVP του ΝΒΑ μείνει ελεύθερος από τους Μπακς. Η συζήτηση για το Ντάλας δεν αφορά κάποια ανταλλαγή φέτος, αλλά οι θυσίες πρέπει να ξεκινήσουν από φέτος, ώστε να υπάρχει το κατάλληλο έδαφος το επόμενο καλοκαίρι.

«Οι Μάβερικς θα είναι στην πρώτη γραμμή για να πείσουν τον Γιάννη. Θέλουν έναν τρίτο σταρ. Θέλουν να μείνουν ως έχουν μέχρι το 2021 και δεν περιμένω ότι θα πάρουν κάποιον σπουδαίο παίκτη φέτος. Θα περιμένουν». Το Ντάλας μπορεί να γίνει ένας πολύ θελκτικός προορισμός για τον Έλληνα σταρ , οι οποίοι με τον Λούκα Ντόντσιτς έχουν καταφέρει να αλλάξουν επίπεδο.

Ο Λούκα δεν πρόκειται να φύγει από το Ντάλας, το μεγάλο συμβόλαιο που θα πάρει θα αλλάξει κι άλλο τα δεδομένα, αλλά είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τους υπόλοιπους για να έχουν ίσως τους δύο κορυφαίους ευρωπαίους στα... μπλε. Ο συνδυασμός του απίστευτα ταλαντούχου Σλοβένου, με τον Γιάννη φαντάζει... τρομαχτικός και ίσως ο Πορζίνγκις να πρέπει να θυσιαστεί. Το συμβόλαιο του Ντόντσιτς, λογικά το επόμενο καλοκαίρι θα αλλάξει στάτους (αν και γίνεται free agent το 2022) και θα πρέπει να γίνουν κινήσεις, ώστε να χωρέσουν και οι δύο.

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ

Ακόμα μια ομάδα που φαίνεται πολύ πρόθυμη να αλλάξει τα δεδομένα στην Ανατολή και να φέρει τα πάνω κάτω. Όπως ανέφερε ο Σαμς Τσαράνια στο «The Athletic» οι Μαϊάμι Χιτ αναμένεται να τα δώσουν όλα για όλα προκειμένου να κάνουν δικό τους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι Χιτ δημιούργησαν μια εξαιρετική ομάδα με συνδυασμό νεαρών παικτών και εμπειρίας με Μπάτλερ και Ντράγκιτς, έφτασαν μέχρι τους Τελικούς, αλλά με τον Πατ Ράιλι στο τιμόνι, τίποτα και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την συνέχεια.

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο θα παίξει ρόλο σε μια τέτοια συμφωνία, καθώς το Μαϊάμι σκοπεύει να του προσφέρει ανανέωση και τα πάντα θα κριθούν από τον χώρο που θα υπάρχει στο salary cap. Αντίθετα θα είναι free agents οι Ντράγκιτς, Κράουντερ και Ντέρικ Τζόουνς και θεωρείται δύσκολο να συνεχίσουν στη Φλόριντα.

Μπορεί οι Χιτ να κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με την φετινή ομάδα τους, η οποία στην αρχή αμφισβητήθηκε, αλλά το όνομα τους είναι πάντα δίπλα σε εκείνο του Γιάννη. Είναι σίγουρο ότι θα τον ήθελαν στο Μαϊάμι, αλλά πολλά ερωτηματικά προκύπτουν, αφού και η συνύπαρξη του MVP της λίγκας, με τον Μπάτλερ που φέτος κουβάλησε την ομάδα του, θα είναι μια πρόκληση.

ΟΥΟΡΙΟΡΣ

Και τώρα πάμε σε εκείνη την ομάδα που είναι πρόθυμη να τα παίξει όλα για όλα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τον θέλει, το ξέρει όλη η λίγκα και είναι και η ομάδα που φαντάζει πιο έτοιμη να τον δεχτεί. Ξέρει από πρωταθλητισμό, έπιασε πάτο και τώρα είναι πανέτοιμη να επιστρέψει. Οι Ουόριορς θέλουν τον Αντετοκούνμπο και μαζί με τον Κάρι θα συνθέσουν ένα εντυπωσιακό δίδυμο. Ερωτηματικό αποτελεί ο Τόμπσον, ο οποίος ίσως θα πρέπει να θυσιαστεί σε κάποιο πακέτο, αφού η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο είναι πολύ πιθανόν να τολμήσει να τα παίξει όλα για όλα από την φετινή σεζόν. Οι Ουόριορς έχουν έτοιμο πακέτο για τον Γιάννη και θα κάνουν τα πάντα για να τον πείσουν να μετακομίσει.

Το πακέτο της ανταλλαγή σύμφωνα με τους Αμερικανούς, περιλαμβάνει, τον Ουίγκινς, το Νο.2 του φετινού ντραφτ, έχουν το ντραφτ της Μινεσότα για τον επόμενο χρόνο, top 3 protected, ενώ έχουν και unprotected για το 2022. Αυτά είναι καλά, αλλά σίγουρα όχι αρκετά, αφού πιθανότατα θα μπει στην κουβέντα ο Κλέι Τόμπσον ή ο Ντρέιμοντ Γκριν για να ολοκληρωθεί το πακέτο.

Η προοπτική των Ουόριορς είναι η μοναδική που συνοδεύεται τόσο έντονα με την ετικέτα ενός πρωταθλήματος. Αυτή η επιλογή θα κάνει την ομάδα του Στιβ Κερ πρώτο φαβορί για τον τίτλο και φυσικά τον Γιάννη απόλυτο πρωταγωνιστή. Θα αφήσει τα... σύννεφα του Μιλγουόκι, για τον ήλιο του Σαν Φρανσίσκο και φυσικά την υποβάθμιση των μίντια, για την απόλυτη προβολή. Η μετακίνηση αυτή θα σημάνει αυτόματα και το ότι η κριτική αλλάζει επίπεδο, όπως και η προσοχή από τους οπαδούς και τα μίντια, με ότι συνεπάγεται αυτό. Ο Ντουράντ ξέρει από πρώτο χέρι τι άκουσε όταν έκανε την ίδια επιλογή και πάντα η επιλογή ενός φαβορί φέρνει γκρίνια και κριτική.

Πολλά πρόκειται να γραφτούν, μέχρι την τελική απόφαση και είναι παραπάνω από σίγουρο ότι και ο Αντετοκούνμπο θα ζυγίσει προτάσεις και καταστάσεις, όπως το ίδιο θα κάνουν και οι Μπακς. Σίγουρα δεν υπάρχει ομάδα στο ΝΒΑ που δεν τον θέλει, αλλά πολλά θα κριθούν στο... τέλος της ημέρας.

Πακέτα, χρήματα, προτάσεις, όλα θα απλωθούν μπροστά στα πόδια του «Greek Freak» και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι βρίσκεται μπροστά σε μια εξαιρετική σημαντική απόφαση, για το μέλλον του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα