ΟΑΚΑ: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κλειστό του στίβου με κλιματισμό και φώτα

Πηνελόπη Γκιώνη
oaka-ergasies-stivou

bet365

Οι εργασίες στο κλειστό προπονητήριο του στίβου στο ΟΑΚΑ ξεκίνησαν με την επιδιόρθωση του κλιματισμού (και άρα τη θέρμανση) και τα φώτα, δίνοντας ελπίδα για πραγματική αλλαγή.

Δεν είναι μόνο πως έκανε κρύο μέσα στον κλειστό χώρο του ΟΑΚΑ που προπονούνται πολλοί Έλληνες πρωταθλητές του στίβου, είναι και ότι είχε χαμηλό φωτισμό που μπροστά στον νέο φωτισμό, που αντίκρισαν χθες αθλητές και προπονητές, εκείνος φάνταζε σκοτάδι.

Μετά από διάστημα πολλών μηνών, πλέον στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ δεν έχει θερμοκρασία ανοιχτού χώρου και υγρασία (όπως συνηθίζεται να συμβαίνει κατά τους χειμερινούς μήνες στον χώρο) αλλά, προς έκπληξη όλων, έχει σχεδόν ζέστη. Μία θερμοκρασία, δηλαδή, που επιτρέπει στους αθλητές και τις αθλήτριες να προπονηθούν χωρίς μπουφάν και να μην χρειάζεται να βρίσκουν μόνιμα τρόπους να μείνουν ζεστοί ανάμεσα στις ασκήσεις τους. Ο κλιματισμός λειτουργεί κανονικά.

Παράλληλα με τον κλιματισμό που διορθώθηκε, με την ελπίδα να παραμείνει σε λειτουργία αυτή τη φορά, διορθώθηκε και ο φωτισμός. Για αρχή έγιναν επισκευές στον χώρο του μήκους, όπου προπονείται ο Μίλτος Τεντόγλου, όλο το γκρουπ Πομάσκι, το γκρουπ του Δημήτρη Βασιλικού, ο Δημήτρης Τσιάμης αλλά και αρκετοί άκομη αθλητές και αθλήτριες ενώ αυτό το διάστημα στην Ελλάδα βρίσκεται και το γκρουπ του πρωταθλητή των αλμάτων Ναζίμ Μπαμπάγιεβ, από το Αζερμπαϊτζάν. Ο φωτισμός έκανε τόσο μεγάλη διαφορά στο προπονητήριο που κόσμος που περνά απ' έξω κοντοστέκεται στην τζαμαρία και παρακολουθεί την προπόνηση, αφού για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό φαίνονται καθαρά όσα συνέβαιναν στο εσωτερικό του προπονητηρίου λόγω του φωτισμού.

 oaka-ergasies-stivou

Παράλληλα, λύθηκε και ένα ακόμη -μικρό σε σχέση με τα παραπάνω- πρόβλημα, αυτό της στάθμευσης στον χώρο δίπλα στην είσοδο του προπονητηρίου. Για καιρό αρκετοί αθλούμενοι ή γονείς παιδιών που προπονούνται στις ακαδημίες εντός του ΟΑΚΑ, στάθμευαν στον χώρο που είναι αποκλειστικά για τα μέλη των Εθνικών ομάδων με αποτέλεσμα να «κλείνουν» αθλητές και προπονητές και να δημιουργούνται καθυστερήσεις αλλά και φασαρίες. Τώρα, τοποθετήθηκε μπάρα την οποία θα μπορούν να ανοίξουν μόνο όσοι έχουν δικαίωμα στάθμευσης στον χώρο.

Αυτή η εικόνα του προπονητηρίου στο ΟΑΚΑ ήταν μία μικρή ελπίδα πως ίσως δεν θα χρειάζεται πια να ξενιτεύονται οι αθλητές για να προπονηθούν το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, καθώς η κατάσταση είναι ανυπόφορη ακόμη και τους θερινούς μήνες μιας και από τη ζέστη καθίσταται δύσκολη μέχρι και η σωστή αναπνοή.

Η αρχή της αλλαγής στο ΟΑΚΑ;

Το πλάνο είναι να μπει πλήρης φωτισμός και να βαφτεί όλος ο χώρος, πράγμα που έχει επίσης ξεκινήσει να γίνεται από τον χώρο γύρω από το μήκος. Έπειτα, θα κατέβει το δίχτυ που σχεδόν δεν θυμίζει κλωβό πια, αφού είναι ξεσκισμένο, και θα γίνουν όλα τα μερεμέτια στη γύρω περιοχή ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα αθλητές και αθλήτριες των ρίψεων που αυτή τη στιγμή περιορίζονται σε μία βαλβίδα και μόνο.

oaka-ergasies-stivou

Η αίθουσα με τα βάρη είναι ίσως η μοναδική που δεν χρειάζεται αρκετές εργασίες καθώς με τη συμβολή της Gear Up η αίθουσα έχει εκσυγχρονιστεί εδώ και αρκετούς μήνες. Ωστόσο, θα χρειαστεί να διορθωθεί και εκεί το ζήτημα του κλιματισμού.

Έπειτα, οι εργασίες θα πρέπει να περάσουν στον ανοιχτό χώρο του ΟΑΚΑ, όπου όλοι αναμένουν να δουν τον νέο ελαστικό τάπητα για τον οποίο έχει υπογραφεί η σύμβαση από τον Μάιο του 2022.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω θα είναι σχεδόν άδικος κόπος αν δεν επιδιορθωθεί το μεγάλο πρόβλημα της στεγανοποίησης της οροφής στο κλειστό προπονητήριο ώστε να μην αναγκαστούν ξανά να βάλουν κουβάδες στη μέση των διαδρόμων για να μαζεύουν τα νερά της βροχής.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έχει εγκρίνει χρηματοδότηση 11 εκατομμυρίων ευρώ για το ΟΑΚΑ που μέσα στην οποία περιλαμβάνεται η συντήτηρη και η βελτίωση στα προπονητήρια του στίβου, με το κλειστό να είναι προτεραιότητα και να έχει σχεδιαστεί πλάνο δράσης διμήνου.

 

Τελευταία Νέα