Στίβος: Η Σακοράφα ζήτησε την παραχώρηση των προπονητηρίων του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια από τον Αυγενάκη

Newsroom
Στίβος: Η Σακοράφα ζήτησε την παραχώρηση των προπονητηρίων του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια από τον Αυγενάκη

bet365

Επεσαν οι υπογραφές για την αντικατάσταση του τάπητα στα προπονητήρια του ΟΑΚΑ, με την Σοφία Σακοράφα να καταθέτει πρόταση για παραχώρηση των προπονητηρίων στον ΣΕΓΑΣ για 49 χρόνια.

Την αποκλειστική παραχώρηση στον ΣΕΓΑΣ των προπονητικών κέντρων του ΟΑΚΑ και των γύρων χώρων (Κ1, Κ2, κλειστό προπονητήριο, ξενώνες) για 49 χρόνια, όπως έγινε και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο κλειστό του μπάσκετ, ζήτησε η πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου, Σοφία Σακοράφα, από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η πρόταση κατατέθηκε δημόσια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα (25/5) στο Ολυμπιακό Στάδιο, με αφορμή την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, για την αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων (ταρτάν) του ΟΑΚΑ.
Κατά την ομιλία του ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για μία «σπουδαία ημέρα για το ΟΑΚΑ και τον ελληνικό στίβο» τονίζοντας ότι η εγκατάσταση είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

«Το στοίχημα είναι να βρεθεί ο στίβος του ΟΑΚΑ στο διεθνές επίκεντρο» τόνισε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος, αναφορικά με το αίτημα της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, απάντησε ότι κάθε πρόταση καταγράφεται και αξιολογείται.

Στην προγραμματική σύμβαση προβλέπεται η αντικατάσταση των ταρτάν, τόσο στο κεντρικό στάδιο όσο και στα βοηθητικά Κ1 και Κ2 και το κλειστό προπονητήριο, μεταξύ άλλων. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, σε μία επένδυση που θα ανέλθει στα 5,8 εκατ. ευρώ.

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι λειτουργικός μέτοχος στην αναβάθμιση του ΟΑΚΑ και έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε μία μητρόπολη του αθλητισμού» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, που έκανε λόγο για «έναρξη μίας νέας εποχής».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος μίλησε για μία μέρα μεγάλης χαράς και επανέλαβε το πάγιο αίτημα να παραχωρείται δωρεάν το Ολυμπιακό Στάδιο για τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων στίβου, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εφόσον η ομοσπονδία επιθυμεί να το διοργανώσει στο ΟΑΚΑ.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα