Μπαρτζώκας: Μία τριετία στο κυνήγι της τελειότητας

Μπαρτζώκας: Μία τριετία στο κυνήγι της τελειότητας

Λίγες ώρες προτού η Ρεάλ αριβάρει στο Φάληρο για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην 20η αγωνιστική της EuroLeague, ο Τσους Ματέο χαρακτήρισε τον Γιώργο Μπαρτζώκα «φαινόμενο».

«Το ταλέντο φτάνει σε έναν στόχο που κανείς δεν μπορεί να πετύχει. Η ιδιοφυία πετυχαίνει έναν στόχο που κανείς δεν μπορεί να δει». Ο Μπαρτζώκας επιβεβαίωσε τους χαρακτηρισμούς του Ματέο. Η νέα εκδοχή του Ολυμπιακού του πέτυχε κάτι το ακατόρθωτο.

bwin sponsored

Έκανε όλους του φίλους της ομάδας να ενδιαφέρονται για το ταξίδι και όχι την κατάληξη. Στο Βελιγράδι ο Μίτσιτς βάζει τέλος τα όνειρα αλλά η αποθέωση έρχεται δύο μέρες αργότερα, στον μικρό τελικό. Η ευγνωμοσύνη υπερνικά την απογοήτευση.

Το μπάσκετ που έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πάνω από έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Απόδειξη αυτού είναι η παρουσία όλων στο ΣΕΦ. Το ζήτημα είναι να φύγεις γεμάτος και τα συναισθήματα που γεννά το δημιούργημα του Μπαρτζώκα οδηγούν τους Πειραιώτες σε εβδομαδιαία, δίωρη... μέθη.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Ο Μπαρτζώκας επέστρεψε για να ολοκληρώσει το έργο του

Πάντοτε βρίσκεσαι μία απόφαση μακριά από το να γράψεις ιστορία. Ολυμπιακός και Μπαρτζώκας παίρνουν μία τέτοια τον Ιανουάριο του 2020, με τον κόουτς να επιστρέφει «σπίτι» του. Τρία ημερολογιακά χρόνια αργότερα αποδεικνύεται πως εκείνη η συμφωνία άλλαξε τον ρου της σύγχρονης ιστορίας των «ερυθρολεύκων».

Τον Οκτώβριο του '14 η απομάκρυνσή του δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο, όμως το έργο του δεν είχε ολοκληρωθεί. Οι μεγάλες αγάπες έχουν τις εντάσεις τους. Εκείνος δεν ήθελε να βλέπει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού για ένα διάστημα, όμως μέσα του μάλλον πίστευε πως μπορεί να αφήσει το αποτύπωμά του ξανά, με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό από την κατάκτηση της EuroLeague το 2013. Μία δεύτερη ευκαιρία για να διορθώσει κάποιες ατέλειες.

Με την επιστροφή του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις έρχεται και η δική του λύτρωση. Οι πρώτοι εγχώριοι τίτλοι. Η αρχή γίνεται με το Κύπελλο για να ακολουθήσει το πρωτάθλημα του 2022 και το Super Cup στο ξεκίνημα της σεζόν, τρέχοντας παράλληλα και ένα εντυπωσιακό σερί 10-0 επί του Παναθηναϊκού.

Οι GMs της EuroLeague τον θεωρούν φαβορί για να πάρει ξανά το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της σεζόν. Και πώς να γίνει διαφορετικά, αφού ο Ολυμπιακός πέραν από τη συγκατοίκηση στην πρώτη θέση, είναι η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης (103.4 ORTG), η δεύτερη καλύτερη άμυνα (93.8 DRTG) και η πρώτη ομάδα σε ασίστ στην Ευρώπη. Από ένα όραμα απευθείας στο παρκέ...

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Δίπλα του όλοι μοιάζουν καλύτεροι

Πέραν όλων των άλλων, ο οργανισμός του Ολυμπιακού κάνει τους πάντες να φαίνονται καλύτεροι. Ο Μπαρτζώκας είχε πάντοτε τη φήμη του κορυφαίου recruiter και αυτά τα 3.5 χρόνια έχει βγάλει στο πάλκο αρκετούς παίκτες που έψαχναν απλώς μία ευκαιρία.

Ο ΜακΚίσικ δήλωσε πως νιώθει περισσότερο Έλληνας από ό,τι Αμερικανός, αλλά στην πραγματικότητα μάλλον δε θα είχε την ευκαιρία να δείξει στο υψηλότερο επίπεδο πόσο unguardable είναι το πρώτο του βήμα.

Ο Γουόκαπ του 2023 δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον παίκτη που βλέπαμε στη Ζάλγκιρις. Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 κανείς δεν είχε διαγνώσει πως ο Φαλ μπορεί να παίζει με τέτοια άνεση άμυνα στις αλλαγές και να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες. Ο Βεζένκοβ περίμενε και πάλι τη συνεργασία τους για να αποδείξει πως πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων φόργουορντ στην Ευρώπη.

Ακόμα και παίκτες που πέρασαν απ' τη διαδικασία του Ολυμπιακού πλέον θεωρούνται επιπέδου EuroLeague (λέγε με Χασάν Μάρτιν). Ο Ολυμπιακός είναι ένας προορισμός που άπαντες βλέπουν ως ευκαιρία για να αγωνιστούν, να γίνουν μέρος αυτής της οικογένειας, να διεκδικήσουν τίτλους και να εκτοξεύσουν την καριέρα τους.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Το κίνητρο του Ολυμπιακού είναι η τελειότητα

Για τον Μπαρτζώκα η δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό είναι εντελώς διαφορετική από την πρώτη. Πολύ πιο έμπειρος, πολύ πιο ώριμος και σίγουρα κατασταλαγμένος για αυτό που μετράει περισσότερο. Την τελειότητα!

Μόνο αναζητώντας τη μπορείς να δημιουργήσεις κίνητρα στον εαυτό σου. Ο Ολυμπιακός του δε βάζει ψηλά τον πήχη, έχοντας να ανταγωνιστεί «γίγαντες» όσον αφορά το μπάτζετ αλλά το μπάσκετ του τον φέρνει ανάμεσα στους κορυφαίους. Σημασία δεν έχει απλώς να πετύχεις αλλά να το κάνεις με τους δικούς σου όρους.

Για τον 57χρονο το να απολαμβάνει αυτός και όσοι παρακολουθούν την ομάδα του, είναι πολύ σημαντικότερο επίτευγμα και ένας ακόμα τρόπος να μείνεις για πάντα χαραγμένος με χρυσά γράμματα στην ιστορία ενός συλλόγου που αγάπησες από παιδί. Οι άνθρωποι δεν ξεχνούν αυτά που τους έκανες να νιώσουν. Όταν χτίζεις αυτό το οικοδόμημα, όπως έχει κάνει ο Μπαρτζώκας, θα έρθει και η στιγμή που θα παίζεις και εσύ με τα λευκά. Το σουτ του Μίτσιτς δε θα μπαίνει πάντα.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

@Photo credits: eurokinissi