Το θαύμα της Φάτιμα: Όταν η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά σε τρία Βοσκόπουλα (pics)

Gazzetta team
Το θαύμα της Φάτιμα: Όταν η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά σε τρία Βοσκόπουλα (pics)
Αρχικά δεν τους πίστεψε κανείς, γιατί δεν έβλεπε κανείς άλλος πέραν των τριών… Μετά και οι άπιστοι... είδαν!

Πολλά θαύματα έχουν καταγραφεί και ίσως ένα από τα διαδεδομένα, που συνάρπασε τον κόσμο και τον χριστιανισμό, είναι το “θαύμα της Φάτιμα”. Συνέβη στις 13 Μαΐου το 1917 στην Πορτογαλία όταν τρία βοσκόπουλα ανέφεραν πως είδαν μπροστά τους μια γυναίκα πάνω σε ένα σύννεφο. Η Λουσία, μαζί με τα ξαδέρφια της Φρανσίσκο και Ζασίντα ανέφεραν συνεπαρμένα πως είδαν μπροστά τους την Παναγία και στις 13 κάθε μήνα, όλοι οι κάτοικοι πήγαιναν στο ίδιο σημείο για να δουν το ίδιο θαύμα.

Κανείς ωστόσο δεν έβλεπε κάτι παραπάνω εκτός από τα τρία παιδιά. Ο δήμαρχος της πόλης, στις 13 Αυγούστου, Αρτούρ Σάντος προχώρησε στη σύλληψή τους και τα πίεζε να βγουν να πουν πως όλα αυτά ήταν ψέματα, αλλά τα τρία βοσκόπουλα φυσικά δεν έκαναν κάτι τέτοιο.

Το θαύμα του Ήλιου

Τουναντίον, λίγες μέρες αργότερα είπαν πως η γυναικεία μορφή εμφανίστηκε ξανά μπροστά τους και τους είπε πως στις 13 Οκτωβρίου θα λάμβανε χώρα ένα θαύμα που θα έκανε ακόμα και τους πιο άπιστους… να πιστέψουν.

Τα νέα κυκλοφόρησαν και περίπου 70.000 κόσμος κατέκλυσε την επαρχία για να δει το νέο θαύμα να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Ήταν το λεγόμενο “το θαύμα του Ήλιου”.

Ανάμεσα στους πιστούς της εκκλησίας βρίσκονταν φωτορεπόρτερ, επιστήμονες, γιατροί, δημοσιογράφοι αλλά και αρκετοί... περίεργοι που ήθελαν να δουν αν όντως αληθεύουν όσα λένε τα παιδιά ή ήταν φαντασιόπληκτα.

«Νιώθω ανίκανος να περιγράψω αυτό που είδα»

Μαζεύτηκαν λοιπόν μία μέρα με συννεφιά και στη συνέχεια βροχερό. Η Λουσία ζήτησε προς το απόγευμα να κλείσουν τις ομπρέλες τους και ξαφνικά, η βροχή σταμάτησε και βγήκε ήλιος.

Ένας από τους παριστάμενους ανέφερε: «Νιώθω ανίκανος να περιγράψω αυτό που είδα. Κοίταξα ευθεία τον ήλιο, ο οποίος φαινόταν χλωμός και δεν ενοχλούσε τα μάτια μου. Έμοιαζε με μια μπάλα χιονιού, που περιστρεφόταν και φαινόταν ότι πλησίαζε τη γη. Τρομοκρατήθηκα και έτρεξα να κρυφτώ ανάμεσα στους άλλους, οι οποίοι έκλαιγαν και περίμεναν το τέλος του κόσμου».

Οι τρεις εκδοχές

Η Λουσία, είπε μετά πως η Παναγία, της είπε να χτίσουν εκεί μια εκκλησία και τους ζήτησε να προσεύχονται εκεί. Της διαμήνυσε μάλιστα πως ο πόλεμος τα σταματούσε σύντομα. Η επιστημονική κοινότητα ανέφερε πως εκείνη τη μέρα δεν σημειώθηκε καμία έκλειψη ηλίου, ενώ κάποιοι… αντιδρώντες ανέφεραν πως ήταν απλά μια οπτική ψευδαίσθηση. Κάποιοι, διατυμπάνιζαν πως ήταν ένα τέχνασμα της Καθολικής εκκλησίας.

Οι τρεις προφητείες

Η Λουσία, η οποία είχε υποστηρίξει πως μαζί με τα ξαδέρφια της, είδε και τον Χριστό και τον Ιωσήφ, έγινε μοναχή ενώ τα δύο ξαδέρφια της πέθαναν λίγα χρόνια χρόνια αργότερα από την ισπανική γρίπη. Η Λουσία έγραψε έξι απομνημονεύματα σχετικά με το «θαύμα της Φάτιμα» αλλά τις τρεις προφητείες που της έδωσε η Παναγία εκείνη την ημέρα.

  • Η πρώτη ήταν η εικόνα της κόλασης,
  • Η δεύτερη το τέλος του πολέμου
  • Η τρίτη αφορούσε την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Β’, κάτι που συνέβη στις 13 Μαΐου το 1981 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Η Λουσία πέθανε το 2005 και μέχρι σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι πηγαίνουν στην περιοχή για να προσκυνήσουν… Τα δύο ξαδέρφια της, ανακηρύχθηκαν Όσιοι από τον Πάπα Παύλο Ιωάννη τον Β΄.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ