Ανακοινώνεται το τέλος των SMS, μετά τα μεσάνυχτα η απαγόρευση κυκλοφορίας

Gazzetta team
Ανακοινώνεται το τέλος των SMS, μετά τα μεσάνυχτα η απαγόρευση κυκλοφορίας
Σήμερα οι ανακοινώσεις σχετικά με τα SMS για τις μετακινήσεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε νέα φάση ετοιμάζεται να μπει η χώρα, μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού. Αυτές θα γίνουν το απόγευμα και θα ακολουθήσουν την σύσκεψη των ειδικών που θα γίνει το πρωί και θα κάνει τις τελικές εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση για μία σειρά από θέματα...

Οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις

Το πρώτο αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό που απαγορεύονται εδώ και μήνες, οι οποίες απελευθερώνονται με διαφορετικούς όρους. Για να ταξιδέψει κάποιος από την Θεσσαλονίκη στην Λάρισα για παράδειγμα, θα το κάνει ελεύθερα, με ισχυρή σύσταση όμως να έχει κάνει self test. Όσον αφορά τα νησιά τώρα, εκεί αλλάζουν τα πράγματα καθώς θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη του self test ή του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Βραδινή απαγόρευση

Όσον αφορά την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από την Παρασκευή μειώνεται. Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση οτι θα ξεκινούσε τα μεσάνυχτα, ωστόσο από χθες είχε αρχίσει να κερδίζει πόντους το σενάριο να ξεκινάει στις 00:30. Κάτι που σημαίνει οτι θα πάρουν παράταση και οι επιχειρήσεις της εστίασης για παραπάνω ώρα λειτουργίας.

SMS για τις μετακινήσεις

Τέλος, αναφορικά με τα SMS στο 13033 και στο 13032, όλα δείχνουν οτι πάνε προς κατάργηση. Ειδικά αυτά για τα ψώνια. Άλλωστε και για τα δύο, θα ήταν κάπως οξύμωρο να είναι υποχρεωτικά για τους πολίτες και όχι για τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα.

Η εφαρμογή όλων των παραπάνω μέτρων, θα ξεκινήσει από την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ