Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε ο Λοβέρδος: «Μπορεί να ήταν λάθος διατύπωση» (vid)

Gazzetta team
Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε ο Λοβέρδος: «Μπορεί να ήταν λάθος διατύπωση» (vid)
Ακόμα και σήμερα ο Γιάννης Λοβέρδος δεν λέει να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη δήλωσή του σχετικά με τους γονείς και την ενδοοικογενειακή βία.

Αν και έχουν περάσει 48 ώρες από την απαράδεκτη δήλωσή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ο Γιάννης Λοβέρδος αρνείται να ζητήσει συγγνώμη και να αναγνωρίσει το λάθος.

Θυμίζουμε πως μιλώντας για την συνεπιμέλεια, ο βουλευτής της ΝΔ είχε πει πως: «Μπορεί σε ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Αντί λοιπόν πει ένα απλό συγγνώμη, να αναγνωρίσει το λάθος του και να πάμε παρακάτω, ο κ. Λοβέρδος λέει οτι η φράση του απομονώθηκε, έκανε λόγο για ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικών δικτύωσης και έριξε στην ευθύνη στην αντιπολίτευση...

«Με γνωρίζουν 35 χρόνια ως δημοσιογράφο. Έχω μιλήσει πάντα κατά της βίας. Θεωρώ την ενδοοικογενειακή βία μία από τις φρικτότερες μορφές βίας που υπάρχουν. Επομένως όσα γράφτηκαν για εμένα είναι αστεία. Πόσοι έχουν δει όλη την ομιλία και δεν απομόνωσαν μόνο αυτή τη φράση; Αυτό το νομοσχέδιο που ήρθε είναι για την επιμέλεια των τέκνων μετά από ένα σκληρό διαζύγιο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην παρέμβει δεσμευτικά για τον φυσικό δικαστή. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κρίνεται από τα δικαστήρια. Έλεγα πως η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει για κάθε περίπτωση ξεχωριστά», τόνισε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega.

«Προφανώς αν κακοποιεί κάποιος τη γυναίκα του κανένα δικαστήριο στον κόσμο δε θα έλεγε ότι θα πρέπει να δοθεί μέρος της επιμέλειας του παιδιού σε αυτόν τον πατέρα. Είπα ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν μπορούμε να την κρίνουμε αν δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα. Μπορεί κατ’ υπερβολή να είπα αυτό που είπα, μπορεί να ήταν λάθος διατύπωση. Αλλά αυτό που σας είπα τώρα ήταν το νόημα της ομιλίας μου. Ήταν λάθος η διατύπωση αν απομονώσεις μία φράση. Μετά την ομιλία μου δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τους παρόντες βουλευτές. Η αντίδραση ήρθε 24 ώρες μετά, και αφού απομόνωσαν τα ΣΥΡΙΖοτρολ όσα είχα πει. Αυτό που είπα είναι ότι κρίνει το δικαστήριο κάθε περίπτωση και όχι η Βουλή. Η ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τέτοια που επιτρέπει να απομονωθεί μια φράση. Δεν έκανα λάθος επί της ουσίας. Δεν θα έπρεπε να κάνω λόγο για κακοποίηση για να μην υπάρξει παρεξήγηση, αλλά ήθελα να δείξω την υπερβολή, τίποτα παραπάνω», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ