Αλαλούμ με τα SMS: «Τέλος στις 15/5», λέει ο Γεωργαντάς, «Σταδιακή άμβλυνση» ο Γεραπετρίτης (vids)

Gazzetta team
Αλαλούμ με τα SMS: «Τέλος στις 15/5», λέει ο Γεωργαντάς, «Σταδιακή άμβλυνση» ο Γεραπετρίτης (vids)
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς λέει πως θα καταργηθούν στις 15/5 και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης βάζει φρένο.

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ένα αλαλούμ σχετικά με την κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών την ημέρα που θα ανοίξει η χώρα της πύλες της για τον τουρισμό.

Αυτό έμοιαζε και το πιο λογικό, προκειμένου να μην έχουμε ανθρώπους δύο κατηγοριών που θα χωρίζονται σε τουρίστες και πολίτες, με τους πρώτους να έχουν περισσότερες ελευθερίες στις μετακινήσεις τους.

Ωστόσο, χθες τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατηρηθούν τα μηνύματα για τις μετακινήσεις.

Η σιγουριά Γεωργαντά

Κόντρα όμως σε αυτές τις δηλώσεις, ήρθε η σημερινή τοποθέτηση από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά.

Κατά την διάρκεια της φιλοξενίας του στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Πέμπτης τόνισε πως «Με κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS».

Επιφυλακτικός ο Γεραπετρίτης

Βέβαια, λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είχε κρατήσει επιφυλακτική στάση.

«Θα πρέπει με κάθε ευκαιρία να μην εφησυχάζουμε. Είμαστε ακόμα στην πανδημία. Θα πρέπει για ακόμα ένα διάστημα να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα, να μην δημιουργούνται εστίες υπερμετάδοσης. Τα SMS έχουν αυτή την λειτουργία, όπως και το ωράριο. Ειδικά τα SMS που υπάρχει το ζήτημα του περιορισμένου χρόνου για τα ψώνια, θα εξακολουθεί να έχει μία πρακτική λειτουργία. Όπως σωστά είπατε θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων. Σταδιακά θα απεμπλακούμε από την αποστολή των μηνυμάτων», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η εκτίμηση είναι οτι από τις 14-15 του μηνός θα υπάρχει σταδιακή άμβλυνση στην αποστολή των μηνυμάτων».

Βέβαια, κάτι τέτοιο, αν υπάρχει κατάργηση των SMS δεν βγάζει κανένα νόημα, καθώς θα χρειάζεται να στείλεις μήνυμα για να πας για ψώνια, όχι όμως για να βγεις έξω μία βόλτα. Αν όμως δεν καταργηθούν τα SMS, τότε η δήλωσή του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή του κ. Γεωργαντά, ο οποίος επανέλαβε πως καταργούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ