Παπαθανάσης: «Η εστίαση θα παραμείνει για κάποιο διάστημα ακόμη κλειστή» (vid)

Gazzetta team
Παπαθανάσης: «Η εστίαση θα παραμείνει για κάποιο διάστημα ακόμη κλειστή» (vid)
Ο Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown και επανέλαβε ότι το άνοιγμα της εστίασης θα καθυστερήσει.

Τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου ικανοποιούν την κυβέρνηση, όπως είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ωστόσο έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο Open αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown.

Παράλληλα μίλησε για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, ενώ έγινε αναφορά και στην εστίαση τονίζοντας πως «πως θα παραμείνει για κάποιο διάστημα ακόμα κλειστή»

«Η επιτροπή δεν έχει συζητήσει για την εστίαση. Αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι μπορούν να βάλουν μέσα στη συζήτηση την εστίαση θα το κάνουμε. Η εστίαση θα παραμείνει για διάστημα ακόμα κλειστή», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ότι αφορά στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τόνισε ότι πρόθεση είναι να ανοίξουν, ενώ σχετικά με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι μπορεί να χαθεί η σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μπροστά από την υγεία. Οι επιστήμονες είπαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μετά να συζητηθεί το θέμα αυτό αν κρίνουν ότι μπορούν»

Και κατέληξε: «Κατανοούμε τους επαγγελματίες και τους στηρίζουμε με μέτρα. Κάνοντας στο τέλος τον απολογισμό όλοι θα τύχουν στήριξης. Στο τέλος θα υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για να μην κλείσουν επιχειρήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ