Αρχαιολόγοι έλυσαν το μυστήριο με την άγνωστη Βασίλισσα της Αιγύπου (vid)

Gazzetta team
Αρχαιολόγοι έλυσαν το μυστήριο με την άγνωστη Βασίλισσα της Αιγύπου (vid)
Μετά από 10 χρόνια λύθηκε το μυστήριο με την άγνωστη Βασίλισσα της Αιγύπτου που ανακαλύφθηκε στην Σακκάρα.

Στη νεκρόπολη της Σακκάρα της Αιγύπτου, ανακαλύφθηκε το 2010 μία πυραμίδα που προέκυπτε πως ανήκε στη σύζυγο του Φαραώ Τετί. Η ικανοποίηση όμως της ανακάλυψης έφερε και προβληματισμό, αφού στα τοιχώματά της δεν υπήρχε πουθενά το όνομα της συζύγου, κάτι που σε όλες τις περιπτώσεις συνηθιζόταν.

Τελικά η λύση του προβλήματος ήλθε μετά από 10 χρόνια, όταν κοντά στις πυραμίδες των Τετί, σε ανασκαφές βρέθηκε ταφικός ναός. Εκεί λοιπόν, εντοπίστηκε και το όνομα της βασίλισσας που ήταν Νεαρίτ και έζησε πριν 4.200 και πλέον χρόνια, οπότε βασίλευε ο Τετί.

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα της ανασκαφής, Ζαχί Χαουάς είπε μιλώντας στο CBS: «Δεν είχα ξανακούσει ποτέ αυτή την Βασίλισσα. Τώρα συμπληρώσαμε ένα σημαντικό κομμάτι στην αιγυπτιακή ιστορία με αυτή την Βασίλισσα».

Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η Νεαρίτ δεν είναι θαμμένη στον ταφικό ναό, καθώς αυτές οι κατασκευές χρησίμευαν ως μέρος λατρείας, όπου οι ιερείς τιμούσαν τους νεκρούς βασιλιάδες. Και ο λαός μπορούσε να τους επισκεφθεί για να προσφέρει φαγητά και δώρα για τους νεκρούς, όπως ήταν τότε οι συνήθειες που επικρατούσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ