Κρήτη: Αποζημίωση για τις θρομβώσεις έπειτα από το εμβόλιο ζητά ο 35χρονος

Gazzetta team
Κρήτη: Αποζημίωση για τις θρομβώσεις έπειτα από το εμβόλιο ζητά ο 35χρονος
Έτοιμος να προσφύγει στη δικαιοσύνη δηλώνει ο35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης από την Κρήτη, που υπέστη δύο θρομβώσεις έπειτα από τον εμβολιασμό του με AstraZeneca.

'Επειτα από το προσωρινό πόρισμα που επιβεβαιώνει, σε πρώτη φάση, πως τα περιστατικά θρομβώσεων που παρουσίασε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης μπορεί να οφείλονται στον εμβολιασμό του με AstraZeneca, o 35χρονος δηλώνει έτοιμος να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να αποζημιωθεί. Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Open, αναμένει πλέον τις επίσημες εκθέσεις για να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος άνδρας από την Ιεράπετρα της Κρήτης που είχε εμβολιαστεί για τον κορονοϊό με AstraZeneca στις 10 Μαΐου υπέστη δύο θρομβώσεις και πλέον επιθυμεί να προσφύγει εις βάρος της εταιρείας. Ο κύριος Μεταξάκης σημείωσε, παράλληλα, πως είναι πλέον καλά στην υγεία του και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ερωτηθείς για το αν σκοπεύει να εμβολιαστεί, ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει, υπογραμμίζοντας, όμως, πως οι γιατροί του το έχουν απαγορεύσει.

ΕΟΦ: Πιθανοί οι θρόμβοι του 35χρονου και της 44χρονης από το εμβόλιο

Πιθανή συσχέτιση με το εμβόλιο για τα περιστατικά θρομβώσεων του 35χρονου και της 44χρονης στην Κρήτη δείχνει το προσωρινό πόρισμα της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ. Όπως μεταδόθηκε, η επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως έχοντας ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος.

Ο 35χρονος και η 44χρονη είναι, σύμφωνα με το OPEN, θετικοί στον έλεγχο για τον αιμοπεταλιακό παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα, ενώ τα δύο περιστατικά αυτά χαρακτηρίζονται μεμονωμένα με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ