«Γαλάζια Ελευθερία»: Με το μονοδοσικό Johnson & Johnson ο εμβολιασμός σε 19 νησιά, ενίσχυση με εμβολιαστικά κέντρα

Gazzetta team
«Γαλάζια Ελευθερία»: Με το μονοδοσικό Johnson & Johnson ο εμβολιασμός σε 19 νησιά, ενίσχυση με εμβολιαστικά κέντρα
Ενισχύονται 19 νησιά με εμβολιαστικά κέντρα για να υποστηρίξουν την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Μετά την «Ελευθερία» έρχεται η «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τα νησιά θα στελεχωθούν με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα και κινητά συνεργεία εμβολιασμού, προκειμένου να συνεχιστεί το πλάνο «Γαλάζια Ελευθερία» και να υποστηριχθεί το σύστημα εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός κατά την επίσημη ενημέρωση, 19 νησιά θα εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Αυτά τα νησιά είναι η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, γ Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα.

Αυτά τα νησιά θα ενισχυθούν με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από το Ε.Σ.Υ. Για να υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» θα ενισχυθεί και από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αναγέννηση και Πρόοδος», αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ