Μαρκουλάκης: «Έχω υπάρξει φίλος με 2 κατηγορούμενους, δεν κάνουμε παρέα»

Gazzetta team
Μαρκουλάκης: «Έχω υπάρξει φίλος με 2 κατηγορούμενους, δεν κάνουμε παρέα»
Σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το ελληνικό #MeToo και τις καταγγελίες για κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις απάντησε στο πρωινό του MEGA ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Έχω υπάρξει στενός συνεργάτης δύο εκ των καταγγελλομένων» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μιλώντας στο πρωινό του MEGA «Πάμε Δανάη». Σημείωσε ότι οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις «δεν συμβαίνουν μπροστά σε τρίτους» ενώ σημείωσε πως ένας από τους λόγους που «γίνεται στόχος» είναι «οι πολιτικές μου θέσεις που έχω εκφράσει από το 2008».

«Στο θέατρο είμαστε ένα μικρό χωριό. Δεν είμαστε τόσοι πολλοί που να μην γνωριζόμαστε καθόλου μεταξύ μας. Με όλους έχεις συνεργαστεί, έχεις θαυμάσει σε μια παράσταση. Εγώ από την πρώτη στιγμή έλεγα, ότι το “γιατί τώρα” μην το ξαναπείτε. Γιατί τώρα ήρθε η στιγμή. Είναι απολύτως θεμιτή η αγωνία του κόσμου. «Μα καλά δεν ήξεραν;». Το καταλαβαίνω. Ο τρόπος με τον οποίο διαχέονται οι πληροφορίες σε μια κοινωνική ομάδα. Έχω ακούσει κάτι, για κάτι. Εγώ προσωπικά από κάποιες από τις ιστορίες που είχα ακούσει, δεν έπεσα από τα σύννεφα. Για κάποιες άλλες όμως, έπεσα από τα σύννεφα. «Όταν δεν μιλάει το θύμα, δεν μπορείς να μιλήσεις εσύ. Έτυχε κακοποιητική συμπεριφορά σε φιλικό μου πρόσωπο από σκηνοθέτη. Ήθελα να παρέμβω και μου είπε το φιλικό μου πρόσωπο “σε παρακαλώ μην επέμβεις”. Να διαχωρίσω τις συμπεριφορές. Δύο είδους. Υπάρχει κακοποιητική συμπεριφορά στα πλαίσια μιας πρόβας και μια άλλου τύπου με γενετήσια πράξη, σεξουαλική παρενόχληση. Το δεύτερο κομμάτι γίνεται πάντα εν κρυπτώ. Δεν τα κάνουν παρουσία τρίτων.

Πρώτον δεν έχω υπάρξει φίλος και συνεργάτης μόνο με έναν από τα πρόσωπα που καταγγέλλονται. Υπάρχουν τουλάχιστον 2. Αποσιωπάται εντελώς η σχέση και η φιλία με το άλλο πρόσωπο. Τα πράγματα που ακούγονται συνολικά είναι αποτρόπαια. Εγώ όμως δεν είμαι ούτε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, ο σπουδαίος κύριος Μπιμπίλας που προσπαθεί να βάλει μια τάξη. Αυτή δεν είναι η δική μας δουλειά. Είμαι φίλος και έχω υπάρξει συνεργάτης με παραπάνω από ένα από τα πρόσωπα. Οι πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα γίνονται εν κρυπτώ.

Με κανέναν από τους ανθρώπους δεν κάναμε παρέα. Είναι θεμιτό και να θέλει να μάθει ο κόσμος. Εγώ μπορώ να υπερασπιστώ μόνο τον εαυτό μου. Μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα μόνο για τις δικές μου πράξεις. Γνωρίζω γιατί υπάρχει αυτή η επίθεση στο πρόσωπό μου. Δεν έχει να κάνει με τις φιλίες μου στο θέατρο. Είναι δυνατόν να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα; Προσπαθώ να ενώσω και να είμαι ψύχραιμος. Έχω ακούσει απίστευτα ψέματα για το δικό μου πρόσωπο.

Έκλεισα το facebook μου πριν την καταγγελία για προσωπικούς λόγους. Βάλλομαι για θέσεις που έχω πολιτικού χαρακτήρα από το 2008. Τις εκφράζω όμως πάντα με ψυχραιμία. Γι αυτές έχω ακούσει χιλιάδες πράγματα και έχω αντέξει. Για κανέναν δεν είναι ευχάριστο να του γράφουν “να πάθεις καρκίνο”. Όταν υποτίθεται ανοίγει μια συζήτηση για κακοποιητικές συμπεριφορές και ο τρόπος που το αντιμετωπίζει κάποιος είναι κακοποιώντας με τέτοιες φράσεις ανωνύμως ανθρώπους στα κοινωνικά δίκτυα. Τι ακριβώς έχει καταλάβει αυτός ο άνθρωπος».

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ