Έκτακτο: Ανοίγουν καταστήματα Βόρεια και Αν. Αττική

Gazzetta team
Έκτακτο: Ανοίγουν καταστήματα Βόρεια και Αν. Αττική
Μετά από απόφαση της κυβέρνησης ανοίγουν καταστήματα συγκεκριμένων ειδών τον βόρειο και ανατολικό τομέα της Αττικής.

Με μία έκτακτη απόφαση της κυβέρνησης, την οποία δημοσιοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης ανοίγουν σήμερα καταστήματα πώλησης συγκεκριμένων ειδών στον Ανατολικό και Βόρειο τομέα της Αττικής.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ που δημοσιοποίησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, πρόκειται για αυτά που πουλάνε θερμαντικά σώματα, αλλά και αυτά που του λιανικού εμπορίου σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών που λόγω των καιρικών συνθηκών και της... κληρονομιάς που άφησε πίσω της η Μήδεια, είναι αναγκαία για τους πολίτες.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι λόγω των επιπτώσεων που επέφεραν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, τα οποία έπληξαν κυρίως τον Βόρειο και Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και την εξ αυτών ανάγκη να προμηθευτούν τα νοικοκυριά, κυρίως εξοπλισμό θέρμανσης, δημοσιεύθηκε η υπ' αριθμ. 10604/18-2-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ B 643), σύμφωνα με την οποία, επιτρέπεται από σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και έως και την 28η Φεβρουαρίου, η λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:

• ΚΑΔ 47.52.45.06 → Λιανικό εμπόριο σωμάτων καλοριφέρ για κεντρική θέρμανση, που δεν θερμαίνονται ηλεκτρικά, από σίδηρο ή χάλυβα.

• ΚΑΔ 47.59.58.16 → Λιανικό εμπόριο θερμαντήρων αέρα ή διανεμητών θερμού αέρα π.δ.κ.α. από σίδηρο ή χάλυβα, μη ηλεκτρικών.

• ΚΑΔ 47.59.58.22 → Λιανικό εμπόριο μερών θερμαστρών, κουζινών, συσκευών για το ζέσταμα φαγητών και παρόμοιων μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των ανωτέρω επιχειρήσεων γίνεται με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, ήτοι οι μεν επιχειρήσεις να τηρούν την αναλογία ενός ατόμου για κάθε 25 τμ,, οι δε πολίτες να αποστέλλουν τον Κωδικό 2 ή να συμπληρώνουν έντυπη βεβαίωση και να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μάσκα.