Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Καταστράφηκαν άλλες 450 δόσεις του εμβολίου λόγω βλάβης στο ψυγείο

Gazzetta team
Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Καταστράφηκαν άλλες 450 δόσεις του εμβολίου λόγω βλάβης στο ψυγείο
Πρόκειται για την δεύτερη βλάβη μέσα σε μία εβδομάδα σε ψυγείο εμβολιαστικού κέντρου στα Ιωάννινα.
Δεύτερη βλάβη μέσα σε μία εβδομάδα συνέβη σε ψυγείο εμβολιαστικού κέντρου στα Ιωάννινα. Αυτή τη φορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου καταστράφηκαν 450 πολύτιμες δόσεις εμβολίων, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχαν «αποσυρθεί» ακόμη 216 δόσεις.

Για το περιστατικό διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αχρηστεύτηκαν τα εμβόλια, όπως αναφέρει το iatropedia.gr.

Το ψυγείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στο οποίο φυλάσσονται τα πολύτιμα εμβόλια, υπέστη βλάβη και πιο συγκεκριμένα ο σταθεροποιητικής της τάσης ρεύματος (UPS), με αποτέλεσμα να αχρηστευθούν 75 φιαλίδια, που αντιστοιχούν σε 450 δόσεις εμβολίων.

Λίγες ημέρες πριν, αυτή τη φορά στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων είχαν «αποσυρθεί» ακόμη 36 φιαλίδια λόγω βλάβης στην διαδικασία ψύξης των εμβολίων, με τα οποία θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί 216 πολίτες. Δηλαδή, συνολικά μέσα σε μία εβδομάδα καταστράφηκαν 666 δόσεις εμβολίων.

Τα παραπάνω κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στον τοπικό τύπο:

«Εχθές «αποσύρθηκαν» 75 φιαλίδια εμβολίων αυτή την φορά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Λίγες μέρες πριν είχαμε την «απόσυρση» 36 φιαλιδίων στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων. Συνολικά χάθηκαν 666 δόσεις εμβολίων από τις ελάχιστες που έχουν πραγματοποιηθεί στο νομό μας», σημειώνουν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου.

Οι εμβολιασμοί έγιναν κανονικά με αποθέματα εμβολίων

Σύμφωνα με το iatropedia.gr τα εμβόλια που «χάθηκαν» αντικαταστάθηκαν άμεσα από το απόθεμα που υπάρχει στην αποθήκη του Νοσοκομείου Ιωαννίνων και οι εμβολιασμοί των πολιτών έγιναν κανονικά. Μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο λειτουργούν 5 εμβολιαστικές γραμμές και έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 6.000 εμβολιασμοί πολιτών.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει:

«Τα εμβόλια είναι πολύ λίγα και πολύτιμα και ακόμη υπάρχουν υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει να υπάρχει 24ωρη επιτήρηση των ψυγείων, τα εμβόλια αφήνονται στην «τύχη» τους. Οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι διαλυμένες εξαιτίας της υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής τεχνική υποστήριξη», σημειώνει.

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: «Καμία συγκάλυψη και ωραιοποίηση»

Οι αποκαλύψεις πρέπει να πυκνώσουν για τα κακώς κείμενα στην Υγεία, τονίζει σε ανακοίνωσή του στο www.mypreveza.gr, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:

«Η ατομική ευθύνη δεν μπορεί να αξιοποιείται ως προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν οι κρατικές ευθύνες. Τα γεγονότα εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τα φερέφωνα της που με μόνο 4% εμβολιασμένου πληθυσμού πανηγυρίζουν για την «τελική ευθεία» στην αντιμετώπιση της πανδημίας την ώρα που αυτή γιγαντώνεται γι΄ακόμη μια φορά. Αντί να επιδίδονται στην επικοινωνιακή διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας, το ελάχιστο που έχουν να πράξουν είναι να ικανοποιήσουν άμεσα τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών που όχι μόνο αγνοούν αλλά προσπαθούν και να φιμώσουν», σημειώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ