Lockdown: «Μπλόκο» στην άθληση με SMS με κωδικό 6 (vid)

Gazzetta team
Lockdown: «Μπλόκο» στην άθληση με SMS με κωδικό 6 (vid)
Μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν το μεσημέρι αναμένεται να είναι και αυτό που αφορά την ατομική άθληση με SMS στον κωδικό 6.

Το αυστηρό lockdown στο οποίο θα μπει από αύριο η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκδική, θα περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών. Αλλαγές που δεν θα αφορούν μόνο τους επαγγελματικούς τομείς, με το κλείσιμο των περισσότερων επιχειρήσεων, αλλά και αυτό της μετακίνησης.

Συγκεκριμένα αυτόν για ατομική άθληση, ο οποίος μέχρι τώρα γινόταν με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην επιτροπή των ειδικών υπάρχει η εκτίμηση οτι ο συγκεκριμένος τρόπος χρησιμοποιείται από αρκετό κόσμο ως δικαιολογία για μετακίνηση που δεν έχει καμία σχέση με την ατομική άθληση.

Και για αυτό θέλουν να κάνουν κάτι για τον περιορισμό του.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν στις 12:00 είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία σημαντική αλλαγή.

Ποια θα είναι αυτή; Η ατομική άθληση θα μπορεί να γίνεται πλέον κοντά στο σπίτι του πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται αυτοκίνητο.

Το αν θα υπάρχει περιορισμό εντός του Δήμου, προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί, όπως και το πως θα ορίζεται το κοντά στο σπίτι. Ενδεχομένως, η χρήση του συγκεκριμένου SMS να γίνεται μόνο τα πόδια και όχι με κάποιο μεταφορικό μέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ