Τσαπανίδου: «Μου έλειψε μία συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό, αναίρεσε τον εαυτό του» (vid)

Gazzetta team
Τσαπανίδου: «Μου έλειψε μία συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό, αναίρεσε τον εαυτό του» (vid)
Επικριτική η Πόπη Τσαπανίδου σχετικά με τα νέα περιοριστικά μέτρα, τονίζοντας οτι θα περίμενε μία συγγνώμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εικόνες της Ικαρίας.

Επιφυλακτική για την αποτελεσματικότητα που θα έχει το νέο lockdown που θα επιβληθεί από αύριο στην Αττική και όχι μόνο, παρουσιάστηκε η Πόπη Τσαπανίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η γνωστή δημοσιογράφος κλήθηκε μαζί με τον Πάνο Αμυρά να σχολιάσει το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες το απόγευμα, ασκώντας έντονη κριτική.

«Περιμέναμε ένα lockdown σκληρό, τύπου Μαρτίου. Για αυτό τουλάχιστον μας είχε προϊδεάσει ο κύριος Κικίλιας, αιφνιδιάζοντας ακόμα και συναδέλφους του μέσα στην κυβέρνηση. Αιφνιδιαστήκαμε γιατί δεν είναι σκληρό lockdown, τύπου Μαρτίου, τουλάχιστον με τα μέτρα που εξήγγειλε τώρα ο Πρωθυπουργός. Στην ουσία κλείνει το λιανεμπόριο και κλείνει τα σχολεία. Τον Μάρτιο θυμίζω δεν λειτουργούσε τίποτα, η τηλεργασία ήταν σχεδόν στο 100%, δεν κυκλοφορούσαν ΜΜΜ, δεν έβγαινε ο κόσμος από το σπίτι του.

Αυτό που κάνει τώρα είναι επαναφορά του lockdown του Νοεμβρίου που πέρασε. Όταν έκλεισαν τα σχολεία και ήταν κλειστό το λιανεμπόριο. Και είδαμε που φτάσαμε. Λέει ο κ. Μητσοτάκης οτι η Ελλάδα αντιστέκετε αποτελεσματικά. Με την διαφορά οτι η Ελλάδα θα μετράει περισσότερους από 6.000 ανθρώπους που θα χάσουν την ζωή τους», με τον Πάνο Αμυρά να της εξηγεί οτι η αναφορά έγινε συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι όμως που η Πόπη Τσαπανίδου δεν δέχθηκε, λέγοντας: «Δεν έχει πάει καλύτερα, γιατί δεν ξεκίνησε από την ίδια βάση. Ξεκινήσαμε με μία επιτυχία και την χάσαμε μέσα από τα χέρια μας».

Οι εικόνες από την Ικαρία

Μάλιστα, ολοκληρώνοντας ζήτησε το λόγο και είπε: «Ένα σκληρότερο lockdown, γιατί εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά σε αυτό που θα δούμε μπροστά μας, σε σχέση με τα στοιχεία που έχουμε. Μου έλειψε μία συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό για τις εικόνες στην Ικαρία. Ζητάει από εμάς να μείνουμε μέσα, ενώ ο ίδιος αναίρεσε τον ίδιο του τον εαυτό με τα μέτρα που επέβαλε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ