Επεισόδια με χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (pics & vids)

Gazzetta team
Επεισόδια με χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (pics & vids)
Εντάσεις σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εξελισσόταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν φοιτητές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στη Βουλή. Αρχικά υπήρξαν μικρής έκτασης επεισόδια με τα ΜΑΤ να κάνουν ρίψη χημικών, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ στη συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φοιτητικών συλλόγων και συγκεντρώθηκαν στα προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για το «αντιεκπαιδευτικό», όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης, μαθητές και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή, επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει η ΟΛΜΕ.

Επιπλέον, από τη μεριά της, η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών» και προσθέτει: «Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκε και ρίψη μολότοφ. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ιωνος Δραγούμη και Ελευθερίου Βενιζέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ