Διαστάσεις θρίλερ στη συνεδρίαση των ειδικών: Ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει»

Gazzetta team
Διαστάσεις θρίλερ στη συνεδρίαση των ειδικών: Ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει»
Συνεχίζεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για τα νέα πιο αυστηρά μέτρα που αναμένεται να ληφθούν, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο φαίνεται πως κάποια μέτρα έχουν κλειδώσει.

Tο επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής αποτελεί πηγή διαφωνιών ανάμεσα στους ειδικούς, που συνεδριάζουν από το πρωί της Παρασκευής μέχρι κι αυτή την ώρα.

Πάντως, από ότι φαίνεται οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται πως έχουν καταλήξει αυτή την ώρα στο ποια μέτρα πρόκειται να εισηγηθούν προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ειδικοί αξιολογούν ως διαχειρίσιμη την κατάσταση στην πρωτεύουσα παρά την αύξηση των κρουσμάτων, και το σενάριο για ένα καθολικό lockdown απομακρύνεται.

Όμως, εκφράζονται φόβοι για εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, μαζί με την άνοδο του ιικού φορτίου στα λύματα ως και 200%.

Παράλληλα, όσον αφορά τα σχολεία, τα γυμνάσια προκρίνεται να παραμείνουν ανοιχτά και στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες αναμένεται να ενταχθεί και η Θεσσαλονίκη, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως η μετάδοση στα σχολεία γίνεται από έξω προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι το ανάποδο.

Όπως φαίνεται «κλείδωσε» και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο στην Αττική.

Σχετικά με την Αττική και το λιανεμπόριο, οι ειδικοί εισηγούνται τα καταστήματα να λειτουργούν μόνο click away και όχι click inside ή click in shop, δηλαδή οι πολίτες δεν θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για το κατάστημα, να εισέρχονται στο εσωτερικό του να δοκιμάζουν προϊόντα κτλ, ενώ ερωτηματικό παραμένει για τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, θεωρείται δεδομένη η επιβολή σκληρού lockdown σε Αχαΐα - Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ