Κορονοϊός: Εκτίμηση Θωμαΐδη για αύξηση του ιικού φορτίου, έως και 200% στα λύματα της Αττικής (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Εκτίμηση Θωμαΐδη για αύξηση του ιικού φορτίου, έως και 200% στα λύματα της Αττικής (vid)
Στις αρχές της εβδομάδας η εκτίμηση για την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής ήταν στο 40%.

Κρίσιμο παραμένει το επόμενο 48ωρο για την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας μετά την έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων με όλα τα μέτρα να βρίσκονται στην ατζέντα της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

O Νίκος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για απότομη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αττική και μάλιστα μεγαλύτερη εκείνης του Νοεμβρίου.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ «από το Σάββατο ως σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο ακόμα και στην κορύφη της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα».

«Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση.

Γιατί η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ