Τσαβούσογλου: «Ο Δένδιας είχε απαράδεκτη στάση» (vid)

Gazzetta team
Τσαβούσογλου: «Ο Δένδιας είχε απαράδεκτη στάση» (vid)
Επίθεση στον Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μία μέρα μετά την χθεσινή (15/4) συνάντησή τους και τον έντονο διάλογο που είχαν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις που έκανε από τα Κατεχόμενα εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Δένδια και χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του κατά τον χθεσινό τους διάλογο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε τα εξής: «Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Δένδιας και η ομάδα του, είπαν: «Δεν θα θίξουμε αμφιλεγόμενα σημεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και περιμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από εσάς, βασιζόμαστε στην κατανόηση». Εγώ είχα σημειώσει κάποια θέματα που ήθελα να αναφέρω, αλλά τα έσβησα. Σε κάποιο σημείο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας υπουργός προχώρησε σε ψευδείς κατηγορίες και αντιφατικές δηλώσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο. Έπρεπε να δώσω την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της χώρας μου και των Τουρκοκυπρίων».

Ερντογάν: «Ο Τσαβόσογλου έβαλε στη θέση του τον Δένδια»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε την αντιπαράθεση Τσαβούσογλου και Δένδια λέγοντας: «Ο υπουργός Εξωτερικών μας έβαλε τον Δένδια στη θέση του, αντιδρώντας στη στάση και την συμπεριφορά του».

Σύμφωνα με την Daily Sabah ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι ο Τσαβούσογλου θα έμενε σιωπηλός. Η Ελλάδα εξακολουθεί να διορίζει μουφτή των "Τούρκων της Δυτικής Θράκης" σαν να είναι δημόσιος αξιωματούχος, ενώ το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο επιλέγει τους δικούς του διαχειριστές μέσω της Ιεράς Συνόδου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ