Στο... τραπέζι τα ψώνια χωρίς SMS, δυσκολεύει το Πάσχα στο χωριό (vid)

Gazzetta team
Στο... τραπέζι τα ψώνια χωρίς SMS, δυσκολεύει το Πάσχα στο χωριό (vid)
Τα θέματα που θα συζητηθούν στην σημερινή σύσκεψη των λοιμοξιλόγων, μεταξύ των οποίων είναι και η απελευθέρωση του λιανεμπορίου.

Νέα, έστω και μικρή, χαλάρωση του lockdown είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί και σήμερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής που θα ακολουθήσει την σύσκεψη των ειδικών.

Σε αυτή, θα συζητηθούν αρκετά θέματα, μεταξύ των οποίων είναι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της κουβέντα θα βρεθεί και πάλι το λιανεμπόριο, καθώς υπάρχει αίτημα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί που αφορούν τους πολίτες.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι έχει ζητηθεί να μπορούμε να πηγαίνουμε σε όποιο κατάστημα θέλουμε, χωρίς το click away ή το click inside. Κάτι για το οποίο μία σημαντική μερίδα των λοιμωξιολόγων είναι αρκετά επιφυλακτική, καθώς όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς θα απελευθερώσει τις μετακινήσεις και τις καθημερινές με ένα SMS.

Από την άλλη όμως, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου θεωρούν οτι έχει αποδειχθεί πως το λιανεμπόριο δεν επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Το Πάσχα στο χωριό

Όσον αφορά τώρα, το ενδεχόμενο να επιτραπούν τα ταξίδια για τα χωριά ενόψει Πάσχα, δεν αναμένεται να γίνει κάποια ουσιαστική κουβέντα. Αυτό θα τεθεί στην συζήτηση της επόμενης Παρασκευής, όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα.

Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις που έκανε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη, η οποία είπε: «Ηρεμίστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό. Τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε. Το σύστημα έχει πιεστεί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, θα πάμε στις εκκλησίες στους προαύλιους χώρους με μάσκες και αποστάσεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γιατί με 819 διασωληνωμένους είναι δύσκολο».

«Αυτή είναι ίσως από τις δυσκολότερες φάσεις. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και με τους εμβολιασμούς. Καταλαβαίνουμε την ψυχική πίεση που έχουν και ότι θέλουν να ξεφύγουν αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αν θέλουμε να κάνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Θα φανεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη – Μεγάλη Τετάρτη πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα είναι δύσκολο κάποιος να πει ότι μπορείτε να φύγετε. Όπως και να έχει, ο κόσμος θα μπορεί να βγει, θα μπορεί να πάει από δήμο σε δήμο, δε θα είναι όπως πέρυσι, να είμαστε κλεισμένοι μέσα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εκτίμησε πως αν μείνουν οι Αθηναίοι εδώ, θα δούμε γλέντια με περισσότερα άτομα σε σύγκριση με την περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ