Βρούτσης για επεισόδια στο Βερολίνο: «Ουδείς Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή σε συλληφθέντες»

Βρούτσης για επεισόδια στο Βερολίνο: «Ουδείς Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή σε συλληφθέντες»
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε τι συμβαίνει με τους Έλληνες οπαδούς στο Βερολίνο.

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου (25/5) μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μία ημέρα πριν από τον μεγάλο τελικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ενέδρα από οπαδούς του Ολυμπιακού, καθώς περίμεναν τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού, τους οποίους και αιφνιδίασαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα επεισόδια ενεπλάκησαν και Σέρβοι.

Κάποιοι από τους οπαδούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο αν υπήρχαν Έλληνες ανάμεσα στους νοσηλευόμενους ή στους συλληφθέντες, ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, που βρίσκεται στο Βερολίνο ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης ξεκαθάρισε με δήλωσή του πως: «Ουδείς Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή σε συλληφθέντες».

H δήλωση του Γιάννη Βρούτση

«Από νωρίς το πρωί, με τη βοήθεια της Πρέσβειρας μας στο Βερολίνο, Μάρας Μαρινάκη, κινηθήκαμε συντονισμένα για να εξακριβώσουμε από τις γερμανικές αρχές τί ακριβώς συνέβη στα επεισόδια που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα.

Έπειτα από πολύωρες επαφές επιβεβαιώνουμε επίσημα ότι ουδείς Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή σε συλληφθέντες.

Όσοι Έλληνες προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ όσοι δέχθηκαν πρώτες βοήθειες υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις και αποχώρησαν».