Ρεάλ Μαδρίτης: Η επόμενη μέρα μετά το πρωτάθλημα

Ρεάλ Μαδρίτης: Η επόμενη μέρα μετά το πρωτάθλημα

bet365

Το μέλλον του Ζιντάν, η ανανέωση του Ράμος και οι μεταγραφές που (δεν) θα γίνουν. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει να δρομολογήσει σημαντικά ανοιχτά μέτωπα και το PlanetFootball καταγράφει το μέλλον της Βασίλισσας, την επομένη του πρωταθλήματος.

«Προς το παρόν, έχω ένα τελευταίο μήνυμα σε όσους μας έχουν αμφισβητήσει. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιστρέψει. Μπορείτε να το βάλετε σε αφίσα. Να την κολλήσετε στον τοίχο σας. Να προσεύχεστε σ' αυτό κάθε βράδυ. Θα επιστρέψουμε».

Ωσάν προφήτης, ο Μαρσέλο προλόγιζε την επιτυχία της Ρεάλ στο δεύτερο, ενιαίο ξεκίνημα του Ζινεντίν Ζιντάν στον μαδριλένικο πάγκο. Εννιά μήνες μετά τη δήλωσή του στο «Players' Tribune», η Βασίλισσα εκπλήρωσε μία από τις πιο επιτυχημένες σεζόν της εντός συνόρων στον 21ο αιώνα.

Μπορεί να μην κέρδισε το νταμπλ, να μην σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της με την εκθαμβωτική της παρουσία, ούτε να άφησε πίσω της με χαοτική διαφορά τον 2ο της κατάταξης, αλλά το 10/10 σε ένα πρωτόγνωρο restart μεσούσης της περιόδου, η προσπέραση της (προβληματικής) Μπαρτσελόνα στη διάρκεια της κούρσας και φυσικά, το πρωτάθλημα μετά από τρία χρόνια είναι επιτεύγματα αρκετά για να γεμίσουν ικανοποίηση και περηφάνια τις τάξεις των Μερένγκες.

Η εορταστική περίοδος της στέψης, ειδικά από τη στιγμή που δεν συνοδεύεται με παρουσία κόσμου, σιγά σιγά εντάσσεται στο παρελθόν και ο Φλορεντίνο Πέρεθ με τα διοικητικά του στηρίγματα καλούνται να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα. Η σεζόν περιλαμβάνει ενεργό στόχο, αυτόν του Champions League και της ρεβάνς κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι που ομολογουμένως απαιτεί υπέρβαση.

Η προσοχή, όμως, στρέφεται αναμενόμενα στα ανοιχτά μέτωπα που πρόκειται να αντιμετωπίσει η Ρεάλ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2020/21, η οποία θα κουβαλά αναπόφευκτα τις συνέπειες του κορονοϊού στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, προκειμένου να παραμείνει συμπαγής, ενωμένη και εξίσου αν όχι περισσότερο ανταγωνιστική από τη φετινή, πρωταθληματική εκδοχή της.

Η επιβεβλημένη παραμονή του Ζιντάν

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι «ερωτευμένος» με τον Ζιζού, αδιαπραγμάτευτη πραγματικότητα: «Έμαθα τις προάλλες ότι ο Ζιντάν κατακτά έναν τίτλο ανά 19 ματς, τι να πεις για αυτόν; Είναι ευλογία από τον παράδεισο, το έχω ξαναπεί, ελπίζω να παραμείνει σε μας για πολύ καιρό κι ας κάνουν όση κριτική θέλουν, εμείς θα συνεχίζουμε να κερδίζουμε τίτλους».

Ωστόσο, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις προθέσεις του. Ο Γάλλος coach, αυτή η απόκρυφη ιδιοφυΐα που δεν ερμηνεύεται, επιβεβαίωσε πως έχει τον τρόπο να καθοδηγεί και να νικά όπως κανείς άλλος κι αυτό το χάρισμα έχει ήδη θέσει τη Γιουβέντους στο «κυνήγι» για να τον κάνει δικό της.

Εκείνος από τη μεριά του άφησε αβέβαιο το μέλλον του προς το παρόν και οι πιο σημαντικοί χειρισμοί της διοίκησης των Μαδριλένων έγκεινται στο να εξασφαλίσουν την παρουσία του στον σύλλογο, τουλάχιστον μέχρι την εκπνοή του τρέχοντος συμβολαίου του, το καλοκαίρι του 2022.

Η ανανέωση του Σέρχιο Ράμος

Μπροστά στην παρουσία του αρχηγού, όλα τα άλλα έρχονται ενδεχομένως σε δεύτερη μοίρα. Ο Σέρχιο Ράμος απέδειξε πως είναι κάτι παραπάνω από στυλοβάτης της άμυνας των Μερένγκες και αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί για το πρωτάθλημα, δεύτερο σκόρερ γαρ πίσω από τον Καρίμ Μπενζεμά. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021 και οι πιθανότητες να μην ανανεώσει μοιάζουν απειροελάχιστες. Το μαρτυρούν άλλωστε και οι δηλώσεις του 34χρονου στόπερ:

«Οτιδήποτε θέλει ο πρόεδρος, εγώ είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Όλοι το γνωρίζουν, θα ήθελα να τελειώσω εδώ την καριέρα μου και είμαι ήρεμος γιατί δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα, είτε από την πλευρά μου είτε από εκείνη του κλαμπ».

Από την πλευρά του, ο Πέρεθ δείχνει επίσης βέβαιος για την παραμονή του και φροντίζει να τον αποθεώνει συχνά πυκνά:

«Θα είναι για πάντα εδώ. Είναι κάτι παραπάνω από αρχηγός, οδήγησε την ομάδα στον τίτλο με απίστευτες ηγετικές ικανότητες και ήταν ένα πολύτιμο κομμάτι της δουλειάς μας. Είναι πολύ χαρούμενος».

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τους Λούκα Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ και Χάμες Ροντρίγκες. Ο πρώτος συνέβαλε τα μέγιστα στο απόλυτο νικών μετά το restart, αλλά στα 36 του χρόνια, όταν θα λήγει το συμβόλαιό του, δύσκολα θα δεχθεί πρόταση παραμονής στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ο 29χρονος Κολομβιανός βρίσκεται εδώ και καιρό στην πόρτα της εξόδου, αλλά το συμβόλαιο του παραμένει «αγκάθι», ενώ και ο συμπαθής προς τον Ζιντάν Ισπανός εξτρέμ (ενίοτε και μπακ φέτος) δεν αποκλείεται να πωληθεί στο ερχόμενο παζάρι.

Οι μεταγραφές που (δεν) θα γίνουν και το βλέμμα στον Μπαπέ και το 2021

Προτού καν εξασφαλιστεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Πέρεθ είχε διαβεβαιώσει πως το ερχόμενο μεταγραφικό παζάρι θα είναι ήπιο για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σίγουρο είναι πως δεν θα προκύψει κάποια πολυδάπανη προσθήκη, με τη στενότητα που επικρατεί στα κλαμπ μετά την έξαρση του κορονοϊού να επηρεάζει και τη Βασίλισσα, η οποία έχει χάσει το 25% των εσόδων της και δεν πρόκειται να ξοδέψει απλά για να... ξοδέψει.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και είναι αδύνατο να πείσεις τους παίκτες να μειωθούν οι μισθοί τους και μετά να προχωράς σε ακριβές μεταγραφές». Έτσι, η υπόθεση Μπαπέ που απασχολεί τη Ρεάλ εδώ και δύο καλοκαίρια θα πρέπει να περιμένει, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2021, ή πιο σωστά, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Πέρεθ «η Ρεάλ θα επιστρέψει στις μεγάλες μεταγραφές όποτε έχει τη δυνατότητα».

Άλλωστε, υπάρχει και ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος αν παραμείνει υγιής και επιστρέψει πανέτοιμος στην επόμενη σεζόν, δεν αποκλείεται να λειτουργήσει και ως μία εκ των έσω, άτυπη μεταγραφή, αφού ο πρώτος του χρόνος στην ισπανική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε ο ίδιος συνέπεσε με «τη χειρότερη σεζόν της καριέρας μου».

Το νέο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»

Το γήπεδο της Ρεάλ είναι ο «πνεύμονάς» της και η ανακαίνιση που βρίσκεται σε εξέλιξη θα εισάγει το ευρύτερο κλαμπ στην νέα εποχή της. Οι προβλέψεις της διοίκησης είναι το ανανεωμένο «Μπερναμπέου» να παραδοθεί έτοιμο πριν από τη σεζόν 2022-2023 και όσο ισχύει η απαγόρευση κόσμου στα γήπεδα, τόσο συμφέρουσα εξέλιξη είναι για την πρόοδο των έργων και την επίσπευση της διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Τελευταία Νέα