Ο Κώστας Μανωλάς σου δείχνει πώς να αποκλείσεις την Μπαρτσελόνα

Gazzetta team
Ο Κώστας Μανωλάς σου δείχνει πώς να αποκλείσεις την Μπαρτσελόνα

bet365

Η Νάπολι του Τζενάρο Γκατούζο ψάχνει το... θαύμα στο «Καμπ Νόου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι. Ο Κώστας Μανωλάς ξέρει από ιδία πείρα ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θαύματα. Ο Αλέξανδρος Λοθάνο, αλλά κυρίως ο Μέσι, δεν ξεχνούν...

Μυρίζει... Ελλάδα αυτή η Νάπολι. Για τον Ορέστη Καρνέζη και τον Κώστα Μανωλά, κατά πρώτο λόγο, αλλά και για τον Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος έκανε μερικά από τα πρώτα του προπονητικά βήματα στον ΟΦΗ με το αλησμόνητο «ola malakia» και υποστηρίζει (ορθά) ότι έχει ελληνική καταγωγή, αφού γεννήθηκε στην Καλαβρία, η οποία στην αρχαιότητα ήταν μέρος της Μεγάλης Ελλάδας.

Το ελληνικό στοιχείο, βεβαίως, το δίνει πρωτίστως ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, οι Παρτενοπέι έδωσαν 36 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και τον Αμαντού Ντιαβαρά, για να τον αποκτήσουν,

Ένας από τους πιο σταθερούς κεντρικούς αμυντικούς της Serie A τα τελευταία χρόνια και ο μοναδικός από το τωρινό ρόστερ του Γκατούζο που ξέρει τι σημαίνει να αποκλείεις την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι στο Champions League, κάτι που θα επιδιώξει να επαναλάβει απόψε (08/08, 22:00, LIVE στο gazzetta.gr και τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD) η Νάπολι στο επιβλητικό, αλλά άδειο «Καμπ Νόου», στην ρεβάνς του 1-1 στο «Σάο Πάολο».

Ο... ΑΠΙΣΤΟΣ ΗΡΩΑΣ

Η 10η Απριλίου του 2018 θα μείνει για πάντα αξέχαστη στον διεθνή αμυντικό από τη Νάξο. Όχι, βεβαίως, γιατί ήταν η 100ή μέρα του συγκεκριμένου έτους, όπως συμβαίνει σε όλα τα μη δίσεκτα χρόνια.

Αλλά επειδή πέτυχε «το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας μου», όπως χαρακτήρισε την κεφαλιά μετά από κόρνερ με την οποία η Ρόμα έφτανε στο 3-0, ανέτρεπε το (άδικο) 4-1 με το οποίο είχε ηττηθεί στην Βαρκελώνη και απέκλειε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League.

Παρ' ότι ήταν ο αναμφισβήτητος ήρωας της βραδιάς, ο άλλοτε αμυντικός ΑΕΚ και Ολυμπιακού... προδόθηκε από τον συμπαίκτη του, Αλεσάντρο Φλορέντσι. «Μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα δεν νιώθαμε ηττημένοι. Ήταν περίεργο. Ήμασταν 25 και οι 24 από εμάς πίστευαν ότι μπορούμε να περάσουμε. Μόνο ένας δεν το πίστευε καθόλου και ήταν ο Μανωλάς… και τελικά εκείνος σκόραρε και μας έδωσε την πρόκριση. Ο μόνος που δεν είχε πίστη, το έκανε να συμβεί» είχε αποκαλύψει ο Φλορέντσι!

Ο Μανωλάς μπορεί να μην το πίστευε (στα λόγια), αλλά το έκανε πραγματικότητα την πράξη, για ένα γκολ που εξακολουθεί να στοιχειώνει τα όνειρα του Μέσι και της παρέας του, όπως αποδείχθηκε και ένα χρόνο αργότερα, όταν στα ημιτελικά οι Μπλαουγκράνα έπεσαν θύματα νέας επικής ανατροπής, αυτή την φορά από την Λίβερπουλ.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ!

Λίγους μήνες μετά την ιστορική πρόκριση επί της Μπάρτσα, η Ρόμα επισκέφτηκε το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για να αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στην φάση ομίλων του Champions League και ο Μανωλάς γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο για το κακό που είχε προκαλέσει στην αιώνια αντίπαλο.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, άλλωστε, είχε γίνει μέχρι και... τραγούδι στην εκπομπή – καφενείο «El Chiringuito» όπου ο (δημοσιογράφος κατ' επάγγελμα, κωμικός κατά περίσταση) Αλφρέδο Ντούρο φόρεσε προς τιμήν του την φανέλα με το «44» του Κώστα.

Δεν δίστασε, μάλιστα, να πάει στο αεροδρόμιο, να καλωσορίσει τον Μανωλά «στο σπίτι σου» και να τον βάλει να υπογράψει την φανέλα του. Φαντάζεστε δημοσιογράφο στην Ελλάδα να έκανε τέτοια καζούρα στον μεγάλο αντίπαλο; Ακόμα θα τον... ψάχναμε!

Και απόψε, πάντως, ο Μανωλάς και η παρέα του αποτελούν την (πρώτη χρονικά) ελπίδα των Μαδριλένων να μην δουν την Μπάρτσα να προχωράει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την οποία αποχαιρέτησαν για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην φάση των «16», μετά τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ Σίτι.

Στο άμεσο... βάθος (προημιτελικά), βεβαίως, θα περιμένει πιθανότατα η φοβερή και τρομερή Μπάγερν Μονάχου. Αλλά, αν γίνει μια ώρα αρχύτερα, οι Μαδριλένοι δεν θα πουν «no», αλλά «muchas gracias de nuevo» (ξανά ευχαριστούμε πολύ) στον Μανωλά!

«ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΜΕΣΙ»

Στα «μυστικά» της επιτυχίας για τη Νάπολι στην μονομαχία με τους Καταλανούς, το κλείσιμο των χώρων για τα ανεβάσματα του Τζόρντι Άλμπα, ο περιορισμός των κινήσεων του Λουίς Σουάρες και, πάνω απ' όλα, το μπλοκάρισμα του Λιονέλ Μέσι, για τον οποίο Μανωλάς ξεκαθάρισε και πάλι ότι «δεν τον φοβάμαι».

Παρ' ότι ο Αργεντινός είναι ιστορικά ο πρώτος σκόρερ στην φάση των «16» του Champions League με 26 γκολ (ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τα δύο του στη νίκη – αποκλεισμό της Γιουβέντους από την Λυών, τον πλησίασε στο ένα), ο Μανωλάς δεν διστάζει να τον... προκαλεί.

Πως; Δύο χρόνια προτού τον «αποκλείσει», είχε πει ότι ήταν μόλις ο πέμπτος πιο δύσκολος αντίπαλος που είχε αντιμετωπίσει, πίσω από τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Λουίς Σουάρες, Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Κώστας, βεβαίως, είχε διευκρινίσει ότι «δεν είναι ένας κλασικός σέντερ φορ, γι' αυτό δεν τον μαρκάρω απευθείας και μόνο γι' αυτό τον βάζω στην πέμπτη θέση της λίστας. Αλλά τρέχει ανάμεσα στους αντιπάλους σαν να ήταν κορίνες του μπόουλινγκ και μπροστά στο αντίπαλο τέρμα πάντα ξέρει ποιο είναι το σωστό να κάνει».

Απόψε, ο Μανωλάς ελπίζει να κάνει την... εξαίρεση ο Λέο, ώστε να δικαιώσει και τον φίλο του τον Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος τον συνάντησε πρόσφατα και «μου ζήτησε να αποκλείσω την Μπαρτσελόνα, όπως τότε». Λέτε να έχουμε... ελληνικό deja vu στην Βαρκελώνη;

 

Τελευταία Νέα