Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1: Μπλαουγκράνα προβάδισμα (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1: Μπλαουγκράνα προβάδισμα (vid)

bet365

Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν καθόλου καλή, βρήκε όμως το εκτός έδρας γκολ, πήρε το 1-1 στη Νάπολι και θα έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στο “Καμπ Νόου”.

Ιστορικά ήταν η πρώτη μεταξύ τους κόντρα. Τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην εμφάνιση του Λιονέλ Μέσι στον ναό του Ντιέγο Μαραντόνα. Τα στόματα και οι μύτες προφυλαγμένα με μάσκες, με τον φόβο του κορονοϊού να πλανάται πάνω από το “Σαν Πάολο” και ολόκληρη την Ιταλία. Μέσα σε όλα αυτά δεν υπήρχε κάτι ξεχωριστό που θα μείνει αγωνιστικά. Αυτό το 1-1, με Νάπολι και Μπαρτσελόνα να μην κάνουν την καλύτερη εμφάνισή τους, έδωσε στη δεύτερη το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς και οι Παρτενοπέι θα πρέπει να αναζητήσουν μία τρομερή υπέρβαση.

Στο α' μέρος οι γηπεδούχοι κλείδωσαν την Μπάρτσα, η οποία αναλώθηκε σε ανούσιο και φλύαρη κατοχή, πατώντας μετρημένες μόλις τρεις φορές την περιοχή του Οσπίνα και δίχως να ολοκληρώσει έστω μία τελική. Αντιθέτως, η Νάπολι βρήκε την αντεπίθεση που αναζητούσε και με τέλειο curler του Μέρτενς (30'), πήρε προβάδισμα, με τον Βέλγο επιθετικό να ισοφαρίζει στα 121 γκολ τον Μάρεκ Χάμσικ στην ιστορική κορυφή των σκόρερ του club.

Ο Κώστας Μανωλάς που μαζί με τον Μαξίμοβιτς έκαναν πολύ καλή εμφάνιση στο κέντρο της άμυνας, είχε κάποια στοπ στον Μέσι και μία χαμένη ευκαιρία για γκολ με πλασέ (42'). Στο 57' ήρθε η ισοφάριση σε ανύποπτο χρόνο, με τον Σεμέντο να περνάει την παράλληλη και τον Γκριεζμάν να πλασάρει στην κίνηση. Στο 63' ο Τερ Στέγκεν νίκησε σε τετ α τετ τον Καγιεχόν και στο 88' ο Βιδάλ είδε διπλή κίτρινη στην ίδια φάση για φάουλ και μάλωμα με τον Μάριο Ρουί.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Κίκε Σετιέν που έκανε προπονητικό ντεμπούτο στο Champions League στα 61 χρόνια του έγινε ο πρώτος πρωτάρης της Μπάρτσα στον θεσμό που δεν ξεκινάει με νίκη, μετά τον Λουίς Φαν Χάαλ τον Σεπτέμβριο του 1997.

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Μανωλάς, Μαξίμοβιτς, Μάριο Ρουί, Ντι Λορέντσο, Ντέμε (79' Αλαν), Ζιελίνσκι, Φαμπιάν Ρουίθ, Μέρτενς (53' Μίλικ), Ινσίνιε, Καγιεχόν (74' Πολιτάνο)

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Πικέ (90'+3' Λενγκλέ), Ουμτιτί, Φίρπο, Σεμέντο, Βιδάλ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (55' Αρτούρ), Ντε Γιονγκ, Μέσι, Γκριεζμάν (87' Φατί).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα