Ράπτορς: Προσευχήσου να μην συναντήσεις ποτέ το Τορόντο σε ματς-θρίλερ! (vids)

Ράπτορς: Προσευχήσου να μην συναντήσεις ποτέ το Τορόντο σε ματς-θρίλερ! (vids)

Νίκος Καρφής
Ράπτορς: Προσευχήσου να μην συναντήσεις ποτέ το Τορόντο σε ματς-θρίλερ! (vids)

bet365

Οι Ράπτορς πήραν το επικό ματς κόντρα στους Σέλτικς, έμειναν ζωντανοί και το gazzetta.gr γράφει για την... ομάδα που δεν πεθαίνει ποτέ και δεν την θες απέναντι σου σε ματς-θρίλερ στα playoffs.

Θα πουλήσουν πολύ ακριβά το... τομάρι τους οι Ράπτορς τη φετινή σεζόν. Έδειξαν για ακόμα μια φορά την καρδιά του πρωταθλητή στο Game 6 με τους Σέλτικς και μετά από 2 παρατάσεις, κάταφεραν να αντέξουν στην πίεση και να στείλουν τη σειρά σε 7ο ματς.

Το gazzetta.gr υποκλίνεται στην παρέα του Κάιλ Λάουρι, η οποία δείχνει να έχει μπολιαστεί με το championship DNA της περσινής κατάκτησης. Ένα σύνολο που ποτέ δεν θες απέναντι σου σε ένα ματς-θρίλερ που διακυβεύονται πολλά. Μια... αρμάδα που δεν χάνει στα playoffs σε χιτσκοκικό ματς τις τελευταίες 2 σεζόν.

Μετά το Game 3 και την τρίποντη βόμβα του Ανουνόμπι, έγινε 4η ομάδα στην ιστορία με νικητήριο buzzer beater σε 2 σερί σεζόν. Τους πρωταθλητές δεν θα τους ξεγράφεις. Δεν θα τους υποτιμάς!

Πέρυσι πήραν όλα τα ματς-θρίλερ στα playoffs

Η περσινή σεζόν των Ράπτορς ήταν η κορυφαία στην ιστορία τους. Οι Καναδοί κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλους του δρόμου, παιρνόντας πολλές δυσκολίες. Επιβίωσαν από αρκετά ματς που έσπασαν καρδιές τόσο στους ημιτελικούς Ανατολής με Σίξερς, στους τελικούς Ανατολής με Μπακς, όσο και στο Game 6 των τελικών με Ουόριορς που τους χάρισε τον τίτλο.

Κόντρα στους Σίξερς στο Game 4, ο Λέοναρντ έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 94-90, 1 λεπτό για τη λήξη. Ο Τομπάιας Χάρις έχασε τρίποντο στην επόμενη επίθεση, με τον Γκριν να βάζει 2 βολές και να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των Καναδών.

Φτάνουμε και στο αξέχαστο Game 7 της σειράς. Εκεί ο τεράστιος Καουάι Λέοναρντ πήρε την ευθύνη με το ματς ισόπαλο και με νικητήριο buzzer beater, έστειλε τους Ράπτορς στον τελικό της Ανατολής σε μια από τις πιο κλασικές φάσεις στην ιστορία των playoffs.

Στην επόμενη φάση και κόντρα στους Μπακς, οι Καναδοί βρέθηκαν πίσω με 2-0, ωστόσο άντεξαν στο Game 3 και το κατέκτησαν στην 2η παράταση σε ένα αποτέλεσμα που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και τη συνέχεια της σειράς. Ο Λέοναρντ έβαλε σημαντικό καλάθι στο 2ο έξτρα πεντάλεπτο και έκανε το 114-110 στα 31 δευτερόλεπτα.

Το Game 5 ήταν και αυτό ακατάλληλο για καρδιακούς. Με το σκορ στο 100-97 υπέρ των Καναδών, ο Σιάκαμ κάρφωσε μετά από έξοχη επαναφορά και οι Ράπτορς πήραν το ματς. Και φτάνουμε στο Game 6, όπου και πάλι ο Κlaw έδειξε την κλάση του. Καρφωματάρα για το 97-92 στα 2 λεπτά για το τέλος. Οι Μπακς απάντησαν για το 97-94, ωστόσο ο Σιάκαμ έκανε 1/2 βολές στα 7 δευτερόλεπτα, έχασε τη 2η με τον Λέοναρντ να υπογράφει την πρόκριση με επιθετικό ριμπάουντ.

Και στους τελικούς, το είχαμε το θριλεράκι. Game 6 μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ και το σκορ στο 109-108 υπέρ του Τορόντο στα 31 δευτερόλεπτα. Ο Σιάκαμ παίρνει το σουτ της ζωής του και το βάζει για το 111-108, με τους Ουόριορς να μειώνουν στον πόντο. Οι Καναδοί κάνουν λάθος, αλλά ο Κάρι δεν μπορεί να σκοράρει για 3 και έτσι η ομάδα του Νερς γράφει ιστορία.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται φέτος

Ο Λέοναρντ, το κρύο αίμα, το ρομπότ, ο παικταράς έφυγε, όμως οι Ράπτορς και πάλι βρίσκουν τους τρόπους να παίρνουν τα ματς που... καίνε στα playoffs. Στο Game 3 της σειράς με τους Σέλτικς, όλους τους έχουν ξεγραμμένους, αφού ο Τάις καρφώνει και γράφει το 103-101, 0.5 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη.

Κι όμως οι Ράπτορς βρίσκουν απίστευτη επαναφορά με τον Λάουρι (πάνω από τα χέρια του γίγαντα Τάκο Φολ) και η μπάλα φτάνει στον Ανουνόμπι, ο οποίος σηκώνεται και... Μπαμ!. Σώζεις τους Ράπτορς.

Για να φτάσουμε στο χθεσινό έπος, όπου οι Ράπτορς δεν... πεθαίνουν με τίποτα. Μένουν ζωντανοί μετά από 2 παρατάσεις με τα ηρωικά καλάθια του Λάουρι και του Πάουελ και στέλνουν τη σειρά σε Game 7. Όταν παίζεις στα playoffs και το ματς γίνεται.... θρίλερ, ένα είναι σίγουρο. Δεν θες με τίποτα για αντιπάλους τους Ράπτορς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα