Σέλτικς - Ράπτορς 122-125

Φώτης Καρακούσης
Σέλτικς - Ράπτορς 122-125

bet365

Σε ένα επικό, συγκλονιστικό, αδιανόητο παιχνίδι που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση, οι Ράπτορς επικράτησαν των Σέλτικς με 125-122, ισοφάρισαν σε 3-3 και έστειλαν την σειρά σε έβδομο ματς. Απίστευτη η εξέλιξη με τους παίκτες των βασικών πεντάδων 50 λεπτά.

Όταν στο λεξικό ψάχνεις να βρεις την λέξη ματσάρα, στο μπάσκετ και τα τελευταία δύο με τρία χρόνια τουλάχιστον, το μυαλό σου θα πηγαίνει στο game 6 των ημιτελικών της Ανατολής ανάμεσα στους Σέλτικς και τους Ράπτορς. Κέλτες και «δεινόσαυροι» έδωσαν τα πάντα στην «Φούσκα του Ορλάντο», οι τυπικά γηπεδούχοι για να πάρουν την πρόκριση στον τελικό της περιφέρειας όπου περιμένουν οι Χιτ και οι Καναδοί για να μείνουν... ζωντανοί και να δείξουν πως την καρδιά του πρωταθλητή δεν πρέπει να την ξεγράφεις. Οι Ράπτορς έμειναν τελικά «ζωντανοί», καθώς μπορεί να χρειάστηκαν δύο παρατάσεις, αλλά κέρδισαν με 125-122 και εμείς χαρήκαμε ένα πραγματικά επικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που είχε τα πάντα.

Είχε τους Σέλτικς που θυμίζουμε πως είχαν ξεκινήσει με ένα εύκολο 2-0 νίκες να προηγούνται μέχρι και με 12 πόντους. Είχε τους Ράπτορς να αντιδρούν, να ισοφαρίζουν, να περνάνε μπροστά, αλλά και να χάνουν τις δύο τελευταίες επιθέσεις στην κανονική διάρκεια και την πρώτη παράταση για να πάρουν τη νίκη. Είχε σπουδαίες φάσεις και κυρίως είχε παίκτες που κατέθεσαν τα πάντα. Αξίζει απλά να αναφέρουμε πως στην πρώτη πεντάδα των ηττημένων Σέλτικς ο παίκτης με την μικρότερη συμμετοχή είχε 47 λεπτά και ήταν ο κομβικότατος Τάις, ενώ στην πεντάδα των νικητών ο Γκασόλ έπαιξε μόλις για 16 λεπτά και οι υπόλοιποι πάνω από 50!

Στα του αγώνα όπως αναφέραμε οι Σέλτικς ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και είχαν ένα προβάδισμα που έφτασε στους 12 πόντους, αλλά κυρίως είχαν ένα προβάδισμα που έδειχνε πως δύσκολα θα έσπαγε παρότι οι αντίπαλοί τους, προσπαθούσαν και κατάφερναν να μειώνουν. Στην τέταρτη περίοδο οι Ράπτορς πίεσαν ακόμα περισσότερο και όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά πέρασαν και μπροστά με 7 πόντους. Στο τέλος τόσο της κανονικής διάρκειας, όσο και της πρώτης παράτασης... έσπασαν καρδιές, με τους Ράπτορς να χάνουν το τρίποντο με τον Σιάκαμ αρχικά και το σουτ που κακώς έκανε ο Πάουελ, την στιγμή που θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Στην δεύτερη περίοδο οι τυπικά γηπεδούχοι πέρασαν και πάλι μπροστά, αλλά στο τέλος μίλησε ο Λάουρι που οδήγησε τους... δεινόσαυρους στο 3-3 και πλέον την Παρασκευή οι δύο ομάδες θα τα δώσουν για ακόμα μία φορά όλα, αυτή την φορά για να προκριθούν στον τελικό της Ανατολής, όπου και θα αντιμετωπίσουν τους Χιτ.

Πρώτος σκόρερ για τους μεγάλους νικητές ήταν ο εντυπωσιακός Λάουρι που σταμάτησε στους 33 πόντους πετυχαίνοντας κρισιμότατα καλάθια και τον ακολούθησαν οι Πάουελ με 23 και ΒανΒλιτ με 21 και επίσης κρίσιμους πόντους. Για τους ηττημένους που είχαν σε τραγική μέρα τον Ουόκερ ο οποίος θύμισε τον χθεσινό Μπλέντσο έχοντας μόλις 5 πόντους και μένοντας χωρίς λόγο 52 ολόκληρα λεπτά στο ματς, ο Μπράουν είχε 31 και 16 ριμπάουντ, ο Τέιτουμ έφτασε τους 29 με 14 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ο Σμαρτ 23 και ο Τάις που πήγε να πάρει μόνος του την δεύτερη παράταση 18.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα