Ολυμπιακός: Ψάχνοντας για κέρδη, μετά από μία χαμένη ευρωπαϊκή κούπα

Ολυμπιακός: Ψάχνοντας για κέρδη, μετά από μία χαμένη ευρωπαϊκή κούπα

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ

bet365

Σκέψεις που γεννήθηκαν με τα όσα είδαμε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού να κατακτήσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στο χάντμπολ.

O Ολυμπιακός είδε το τρόπαιο του EHF European Cup να... γλιστρά μέσα από τα χέρια του και στο τέλος οι παίκτες της Βάλουρ να φεύγουν αυτοί με το τρόπαιο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο δεύτερος τελικός της διοργάνωσης εξελίχθηκε σε ένα θρίλερ, που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ναι, το τέλος αφήνει πίκρα και απογοήτευση στους «ερυθρόλευκους», ναι δεν το συζητάμε, ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία η πρώτη παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό να τη συνδυαστεί με τη λάμψη και την αίγλη ενός τροπαίου, ναι ο τρόπος που αυτό χάθηκε πονάει. Ναι, έτσι είναι ο αθλητισμός και οι εναλλαγές συναισθημάτων μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο Σάββας Σάββας έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και το όνειρο έσβησε σε ένα σουτ, σε μια άμυνα που δεν βγήκε στα εννέα δευτερόλεπτα πριν από τέλος.

Οι Ισλανδοί είχαν την ψυχραιμία να βγάλουν σωστή επίθεση, μπόρεσαν να επιστρέψουν κι ενώ βρέθηκαν να χάνουν με οκτώ γκολ διαφορά στο 43' και με έξι στο 56', μετά είχαν το... δοκάρι με το μέρος τους.

Η τύχη έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Σάββα, ο άνθρωπος με 81 συνολικά γκολ αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στη διοργάνωση, στους δύο τελικούς πέτυχε από 10 γκολ, έχοντας 20 εύστοχα σουτ σε 30 προσπάθειες, απίθανοι αριθμοί και όμως σε αυτόν έλαχε να μη σκοράρει στην 5η εκτέλεση στα πέναλτι.

savvas
O Σάββας Σάββας και το απλανές βλέμμα του

Στον Ολυμπιακό η πίκρα δεν μπορεί παρά είναι πρόσκαιρη, έτσι κι αλλιώς υπάρχει μπροστά ένα ή δύο παιχνίδια με τη Δράμα για τα ημιτελικά της Handball Premier και αν προκριθεί οι μεγάλοι τελικοί με την ΑΕΚ.

Εμείς, θα μείνουμε σε αυτό που είδαμε το απόγευμα του Σαββάτου στο ΣΕΦ, που έπειτα από 33 ολόκληρα χρόνια φιλοξένησε και πάλι αγώνα χάντμπολ. Ετσι κι αλλιώς τις αγωνιστικές ευκαιρίες μπορείς να τις δημιουργήσεις και πάλι.

Όμως, μέσα από μια τέτοια επώδυνη ήττα, μπορείς να βρεις πολλά -μακροπρόθεσμα-κέρδη.

Η μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων σε συλλογικό επίπεδο

Σχεδόν 7.500 φίλαθλοι, οπαδοί, πείτε τε όπως θέλετε, βρέθηκαν στο φαληρικό στάδιο, η μεγαλύτερη προσέλευση ανθρώπων σε αγώνα χάντμπολ στη χώρα μας σε συλλογικό επίπεδο.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους και 70-80 φωνακλάδες Ισλανδοί που έδωσαν το δικό τους χρώμα. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη δικαιώθηκαν για την επιλογή του ΣΕΦ, αντί της Χαλκίδας.

Ο κόσμος, μπροστά στην προοπτική ενός ευρωπαϊκού τίτλου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ερασιτέχνη κι αν 24 ώρες πριν ο μπασκετικός Ολυμπιακός είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης στο Βερολίνο, τότε ο κόσμος θα ήταν περισσότερος.

Αυτό είναι ένα πρώτο μεγάλο κέρδος για ένα τμήμα, που πρωτοϋπήρξε στον σύλλογο από το 1931 και συστάθηκε ξανά το 2017, μέσα από τη συγχώνευση με την πρωταθλήτρια ομάδα του ΙΕΚ Ξυνή.

Οι παίκτες ονειρεύονταν να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι στο ΣΕΦ, μας το είχε πρωτοπεί ο αρχηγός Πέτρος Κανδύλας, μετά την πρόκριση επί της Φερεντσβάρος στα ημιτελικά, όταν τότε όλα έδειχναν Χαλκίδα.

Χθες το έβλεπες στα μάτια τους, στην προθέρμανση πλησιάσαμε μέσα στην αρένα τον τερματοφύλακα Κωνσταντίνο Κοτανίδη, αδημονούσε να ξεκινήσει ο αγώνας.

kotanidis

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους «ερυθρόλευκους», αλλά και για τους παίκτες της Βάλουρ, στο δικό τους σπίτι στον πρώτο τελικό στο Ρέικιαβικ βρέθηκαν 2.000 περίπου θεατές. Οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο κόσμος έζησε τον χθεσινό αγώνα στο ΣΕΦ, κι αυτό ένα επίσης σπουδαίο κέρδος για την ομάδα και το χάντμπολ.

«Λες και παίζαμε σε συνθήκες Euroleague» δήλωσε ο Κοτανίδης στο Gazzetta, μετά τον τελικό.

Τέτοιες ευκαιρίες στις ελληνικές ομάδες να παίζουν σε μεγάλες σάλες δεν δίνονται κάθε ημέρα, όταν οι ομάδες αγωνίζονται σε γυμναστήρια περασμένων εποχών.

Προηγούμενο παράδειγμα η ΑΕΚ, όταν φιλοξένησε τη ρουμανική Ποτάισα Τούρντα στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό τελικό του EHF European Cup το 2018.

Απλά στη δική της περίπτωση η ήττα με 11 γκολ στη Ρουμανία είχε αποτρέψει τους δικούς της φιλάθλους να έχουν τόση μαζική παρουσία, όπως συνέβη τώρα με τον Ολυμπιακό.

Εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, πώς θα μπορέσει να επενδύσει έπειτα από ένα τέτοιο βράδυ στο ΣΕΦ, ανεξάρτητα αν στο τέλος το τρόπαιο χάθηκε και πώς όλοι μαζί οι άνθρωποι του αθλήματος (Ομοσπονδία, σύλλογοι) θα μπορέσουν να αξιώσουν και να διεκδικήσουν από την κεντρική εξουσία καλύτερες συνθήκες.

Μην ξεχνάμε το παράδειγμα της ΑΕΚ, κατέκτησε το τρόπαιο το 2021 και έχει για έδρα, για την ακρίβεια είχε, γιατί τώρα δεν χρησιμοποιείται για αγώνες με κόσμο, την προπονητική αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» στο ΟΑΚΑ.

Ή δεν νοείται η Νέα Ιωνία, πρωταθλήτρια πριν από μια εβδομάδα στις γυναίκες, να παίζει σε γυμναστήριο με μια εξέδρα τριών, τεσσάρων σκαλοπατιών και τον κίνδυνο ανά πάσα της σωματικής ακεραιότητας παίκτριας. Ντροπής πράγματα.

@Photo credits: eurokinissi, Βασίλης Μαρούκας, Σωτήρης Δημητρόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα