Ολυμπιακός - Βαλούρ 35-32 (31-27 κ.δ): Έφτασε μία ανάσα από το ευρωπαϊκό και προδόθηκε στα πέναλτι

Ολυμπιακός - Βαλούρ 35-32 (31-27 κ.δ): Έφτασε μία ανάσα από το ευρωπαϊκό και προδόθηκε στα πέναλτι

ehf_european_cup

bet365

Σε ένα ματς, στο οποίο είχε το έλεγχο σε όλη τη διάρκειά του, ο Ολυμπιακός έχασε στα τελευταία λεπτά τη διαφορά που είχε, με συνέπεια ο τελικός να οδηγηθεί στα πέναλτι και εκεί να ηττηθεί με 5-4 σκορ (σ.σ 35-32) και να χάσει την ευκαιρία να σηκώσει το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας του.

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού στον δεύτερο τελικό του EHF European Cup κόντρα στην Βαλούρ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν μία ανάσα από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου, ωστόσο η αντεπίθεση της Βαλούρ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οδήγησε τον αγώνα στα πέναλτι, όπου το δοκάρι στην εκτέλεση του Σάββα της έδωσε τον τίτλο του EHF European Cup για το τελικό 35-32 (31-27).

Μπήκαν με το πόδι στο γκάζι οι «ερυθρόλευκοι»

Στο πρώτο μισό του τελικού ο Ολυμπιακός μπήκε πάρα πολύ καλά αποκτώντας από νωρίς διαφορά στο προβάδισμα. Οι «ερυθρόλευκοι», με το boostάρισμα από τους περισσότερους από 6.000 φιλάθλους που παρευρέθηκαν στο ΣΕΦ, κατάφεραν και ισοφαρίσουν τη διαφορά του πρώτου τελικού (8-4) έχοντας παράλληλα πολύ καλή παρουσία στην άμυνα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπόρεσαν να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα την Βαλούρ, μετρώντας στο πρώτο τέταρτο πέντε κλεψίματα, αλλά και πέντε επεμβάσεις του Κοτανίδη. Επιθετικά ήταν σε πολύ καλή κατάσταση οι γηπεδούχοι με τον Σάββα να έχει τη μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα. Μάλιστα, δέκα λεπτά πριν τη λήξει του πρώτου μισού, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα πάνω από τέσσερα τέρματα (11-5). Το +5 παρέμεινε έως το τέλος του ημιχρόνου για τους «ερυθρόλευκους», με το 16-11 να είναι το σκορ της ανάπαυλας.

Πολύ σκληρή για να... πεθάνει η Βαλούρ

Η έναρξη της επανάληψης ήταν carbon με το πρώτο μισό. Ο Ολυμπιακός από νωρίς πήρε «μαξιλαράκι» ασφαλείας (18-12). Με την συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Ζέλικο Μπάμπιτς έστειλαν τη διαφορά στο +7 (22-15), ωστόσο μία δίλεπτη αποβολή έδωσε τη δυνατότητα την Βαλούρ ν' αντεπιτεθεί. Οι Ισλανδοί δέκα λεπτά πριν το τέλος επανέφεραν τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (26-22), με το ματς να παίρνει... φωτιά.

Ο Ολυμπιακός έβρισκε προβάδισμα και η Βαλούρ πάντα είχε την απάντηση. Είκοσι δευτερόλεπτα από το τέλος της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ με τον Πασσιά για το 31-26, όμως οι Ισλανδοί με τον Μάνσιουσον έστειλαν ξανά τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα, με το 31-27 να είναι το σκορ της κανονικής περιόδου και ο τελικός να οδηγείται στα πέναλτι.

Στη διαδικασία των πέναλτι, η Βαλούρ ήταν άρτια στις εκτελέσεις της, με τον Σάββα στο πέμπτο πέναλτι του Ολυμπιακού να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και να δίνει τέλος στον τελικό και την υπόθεση τίτλου.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 4-5, 7-7, 9-9, 11-11, 14-14 (ημχ), 16-15, 20-18, 21-20, 23-22, 27-25, 30-26

ΒΑΛΟΥΡ (Όσκαρσον): Μ. Γκούσταφσον, Γκίσλασον 2, Γιόνσον 3, Σίγκουρτσον, Μπόρνταρσον, Πάλσον, Όρσκαρσον 10, Στέφανσον 2, Ι. Γκούσταφσον, Γιούλιουσον, Χόστερτ 1, Μάγκνουσον 5, Νόρντμπεργκ, Φίλκισον, Πέτερσον 2, Φίνσον 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Βίντα 3, Τζίμπουλας 1, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 4, Δομπρής, Πασσιάς 3, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς 2, Μιχαηλίδης, Σάββας 10.
Διαιτητές: Γερλέσκι- Λαμπούν (Πολωνία), Παρατηρητής: Όλσον (Σουηδία), Δίλεπτα: 2-4, Πέναλτι: 2/2-4/4

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα