Ολυμπιακός: Το σχέδιο για το ρόστερ της σεζόν 2021-2022

Ολυμπιακός: Το σχέδιο για το ρόστερ της σεζόν 2021-2022

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Το σχέδιο για το ρόστερ της σεζόν 2021-2022

bet365

Μία μέρα μετά την εξασφάλιση του 46ου πρωταθλήματος, το gazzetta.gr αναλύει και παρουσιάζει το σχέδιο του Ολυμπιακού για το ρόστερ της σεζόν 2021-2022. Οι παίκτες προς παραμονή, αυτοί που μπορούν να φέρουν πρόταση, τα ερωτηματικά, οι μεταγραφές και οι δανεικοί.

Ο Νο1 στόχος του Ολυμπιακού ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος κι αυτός επετεύχθη πολύ νωρίτερα από ό,τι ενδεχομένως να περίμεναν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας. Επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος, ένα μήνα κι έξι μέρες πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας, οι «ερυθρόλευκοι» καπάρωσαν το 46ο πρωτάθλημα έχοντας 22 βαθμούς από τον δεύτερο της κατάταξης Άρη, μετά το 3-1 επί του Παναθηναϊκού.

Οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδας προσπαθούν και δουλεύουν καθημερινά με γνώμονα όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο. Θα ήταν λάθος να υποστηρίξει κανείς ότι τώρα που εξασφαλίστηκε το πρωτάθλημα θα αφοσιωθούν οι επιτελείς της ΠΑΕ στο «χτίσιμο» της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αφήστε, δε, που στα τέλη Απριλίου είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1 το πρώτο παιχνίδι) και στις 22 Μαΐου ο τελικός.

Το σίγουρο είναι πως οι διοικούντες τον Ολυμπιακό έχουν ήδη κάνει έναν προγραμματισμό για του χρόνου. Έχουν ήδη καταρτίσει ένα πλάνο. Το gazzetta.gr επιχειρεί να καταγράψει το προσχέδιο για τη νέα αγωνιστική περίοδο, παρότι πολλά πράγματα ενδέχεται να αλλάξουν το επόμενο δίμηνο. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ άλλωστε είναι συνηθισμένη στις εκπλήξεις, είτε σε πωλήσεις είτε σε αφίξεις παικτών.

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Το ρόστερ του Ολυμπιακού αριθμεί αυτή τη στιγμή 27 ποδοσφαιριστές. Σαφέστατα και δεν μπορούν να μείνουν όλοι. Κάποιοι, ωστόσο, θα συνεχίσουν να φορούν τα «ερυθρόλευκα» και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Παπασταθόπουλος υπέγραψε μόλις τον περασμένο Γενάρη συμβόλαιο 2,5 ετών και δεδομένα παραμένει. Το ίδιο και ο Ρέαμπτσιουκ, που την Πρωτοχρονιά υπέγραψε για 4,5 χρόνια. Κουβέντα θα γίνει βέβαια γύρω από το πόσο αξίζει να έχει τη θέση του βασικού αριστερού μπακ. Ο Κένι Λαλά αποκτήθηκε κι αυτός στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δεν έχει δείξει τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε, αλλά δεν θα φύγει όμως κιόλας τόσο γρήγορα. Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι τη νέα σεζόν θα είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα.

Ο Ανδρούτσος στα τελευταία παιχνίδια δείχνει ότι αξίζει να παραμείνει στο ρόστερ, έστω ως συμπληρωματική λύση, ενώ ποδοσφαιριστές όπως οι Εμβιλά, Βαλμπουενά, Αραμπί, Φορτούνης, Βρουσάι και Χασάν θα βρίσκονται στο Λιμάνι και το 2021-2022. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον νεαρό τερματοφύλακα Τζολάκη, εκτός κι αν αποφασιστεί να δοθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Οι εξαιρετικές σεζόν που έχουν κάνει στο παρελθόν παίκτες του Ολυμπιακού τους έχουν οδηγήσει σε μεταγραφή. Το περασμένο καλοκαίρι ο Τσιμίκας και ο Γκιλιέρμε, τον χειμώνα του 2020 ο Ποντένσε ως πιο πρόσφατα παραδείγματα. Έτσι κι εφέτος υπάρχουν παίκτες στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ που λόγω ηλικίας και επιδόσεων έχουν τη δυνατότητα να φέρουν προτάσεις. Ο Ολυμπιακός είναι βέβαια ομάδα που δεν πουλάει φθηνά και δεν θα μπει στη διαδικασία να ξεπουλήσει. Κι επειδή τα εκατομμύρια δεν δίνονται πια με τη... σέσουλα τόσο εύκολα, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

Σε αυτήν την κατηγορία όμως δεν μπορούμε να μην βάλουμε τον Σα, τον Σεμέδο, τον Καμαρά, τον Μπα, τον Μασούρα και τον Μπουχαλάκη. Στην περίπτωση του τελευταίου αξίζει να αναφερθεί ότι το συμβόλαιό του λήγει το 2022. Τη νέα σεζόν θα μπει δηλαδή στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του. Ο ίδιος θα ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό, αλλά και να δοκιμάσει εκ νέου την προοπτική του εξωτερικού, έχοντας παίξει στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Έχει μεγάλη αξία να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον «Μπούχα» το επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Ο Μπρούμα είναι από τους ποιοτικότερους παίκτες του ρόστερ. Κατά διαστήματα έδειξε την ποιότητά του - όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - ωστόσο τα 7 εκατ. ευρώ της οψιόν αγοράς είναι πάρα πολλά. Όπως επίσης και το συμβόλαιό του, που είναι 1,8 εκατ. ευρώ «καθαρά». Ο Ολυμπιακός θα ήθελε την παραμονή του ταχύτατου εξτρέμ, αρκεί να γίνει μια διαφορετική κουβέντα με την PSV ως προς το οικονομικό σκέλος. Μια συνιδιοκτησία ή νέος δανεισμός, καθώς το συμβόλαιό του στην ολλανδική ομάδα ολοκληρώνεται το 2023 (εφέτος είχε 26 ματς, 6 γκολ και 3 ασίστ).

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς πήρε μπόλικες ευκαιρίες. Έκανε 33 παιχνίδια και είχε δύο ασίστ. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα περίμεναν περισσότερα πράγματα από τον Σέρβο, ο οποίος είχε κρίνει τον τελικό του Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ. Μπορεί να επηρεάστηκε από τον κορονοϊό που πέρασε, αλλά και αυτό ισχύει έως ένα σημείο. Στην ίδια κατηγορία είναι και ο Τιάγκο Σίλβα (16 συμμετοχές, δύο ασίστ) και ο Κάιπερς (11 συμμετοχές, 2 γκολ, 2 ασίστ). Αν μείνει ο Βέλγος, το ξέρει πως θα είναι η τρίτη επιλογή.

Ο Χοσέ Χολέμπας σε ηλικία 37 ετών δεν δείχνει να πτοείται. Ειδικά τον τελευταίο καιρό παίζει στα... κόκκινα, έχοντας κάνει από την αρχή της σεζόν 32 συμμετοχές, με 4 ασίστ. Δείχνει να αντέχει ακόμα, αλλά μπορεί να επιλέξει να σταματήσει. Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό, μετρώντας 8 αγώνες και 1 ασίστ. Έχει την αξία του τι θα γίνει με τον Κρίστινσον. Ο Ισλανδός είναι εξαιρετικός γκολκίπερ, όμως έχει αγωνιστεί σε μόλις τρεις αγώνες. Κι αν μείνει ο Ζοζέ Σα, και τη νέα σεζόν την ίδια μοίρα θα έχει.

Θα πρέπει επίσης να περιμένουμε την απόφαση του Αβραάμ Παπαδόπουλου για το μέλλον του. Θα μείνει άλλη μία σεζόν ή θα σταματήσει; Οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, θα είναι από κοινού με το κλαμπ, με το οποίο άλλωστε έχει εξαιρετική σχέση. Και, τέλος, ο γκολκίπερ Καραργύρης, ο τέταρτος στη σειρά των τερματοφυλάκων, αυτή τη φορά πιθανότατα θα βρει ομάδα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αφού στον Ολυμπιακό αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί για τουλάχιστον πέντε παίκτες. Στόχος είναι να αποκτηθούν δύο εξτρέμ, ένας αμυντικός μέσος που θα πλαισιώσει τον Γιαν Εμβιλά, πιθανότατα μικρότερος σε ηλικία από τον 30χρονο Γάλλο. Η αίσθηση που υπάρχει ενόψει της επόμενης χρονιάς είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» θα κοιτάξουν να πάρουν δύο ακραίους αμυντικούς, έναν αριστερό και έναν δεξιό. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν και από το θέμα των πιθανών πωλήσεων. Αν για παράδειγμα πουληθεί στόπερ, δεδομένα θα γίνει κίνηση για αντικατάστασή του. Το ίδιο αν φύγει ο Σα, ο Καμαρά ή άλλος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους δανεικούς. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει παραχωρήσει 18 ποδοσφαιριστές σε άλλες ομάδες. Οι περισσότεροι από αυτούς, για να είμαστε ειλικρινείς, όχι όλοι, δεν έχουν θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ενδεχομένως και κανένας από αυτούς να μη φορά τα «ερυθρόλευκα» τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κάποιοι όμως πιθανότατα θα επιστρέψουν, θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία, όπου θα φανεί η τύχη τους. Ο Πέπε, ο Μασούρας, ο Τσούμιτς, ο Μάρκοβιτς και ο Σισέ, για παράδειγμα. Δανεικοί έχουν δοθεί και οι Κούτρης (το συμβόλαιό του στη Φορτούνα Ντίσελντορ εκπνέει τον Ιούνιο του 2022), Μεριά (Ρίζεσπορ), Λοβέρα (Ρασίνγκ), Σολδάνο (Μπόκα), Καφού (Νότιγχαμ), Κεϊτά (Αζαξιό), Νικολιάς (ΑΕΛ), Ντουρμισάι (ΑΕΛ), Κωστή (Λεβαδειακός), Καμαρά (Χανιά), Νίκολιτς (Χανιά), Βοΐλης (Ζενές Ες) και Ξενιτίδης (Ζενές Ες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός: Το «κάστρο» που δεν έπεσε ποτέ, τον έσπρωξε στο 46ο (vid)

Με αλλαγές Χασάν, Μπρούμα, Μαντί, πως να μην γκρεμίσει ένα 5ετές αήττητο του ΠΑΟ!

Οι έξι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού για το 46ο πρωτάθλημα (poll)

Ο τρίτος πιο γρήγορος πρωταθλητής στην Ευρώπη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα