Ολυμπιακός: Οι έξι πρωταγωνιστές του 46ου τίτλου του (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι έξι πρωταγωνιστές του 46ου τίτλου του (poll)

bet365

Ο Ολυμπιακός διασφάλισε και μαθηματικά τον 46ο τίτλο του στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Gazzetta.gr αναδεικνύει τους πέντε πρωταγωνιστές της φετινής του πορείας. Μία πορείας που έφερε το 2ο σερί πρωτάθλημά του.
Εφτασε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός στο... 46 / 85. Τόσα είναι τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει στην ιστορία του και φυσικά είναι ο πολυνίκης του θεσμού στην Ελλάδα. Ο κυρίαρχος στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Για να φτάσει σ' αυτή την επιτυχία είχε αρκετούς παίκτες - κλειδιά και κάποιους που βοήθησαν λιγότρεο για την επίτευξη του στόχου. Το Gazzetta.gr σας δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσετε σε poll τον φετινό MVP και παράλληλα στέκεται στους έξι ποδοσφαιριστές που ήταν οι πλέον καθοριστικοί. Μπορείτε να καταθέσετε τις ψήφους σας για τον φετινό MVP.
Loading...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Η καλύτερη χρονιά του στο ελληνικό πρωτάθλημα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Η καλύτερη χρονιά του στο ελληνικό πρωτάθλημα

ΓΙΟΥΣΕΦ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Γκολεαδόρ υψηλού επιπέδου

ΓΙΟΥΣΕΦ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Γκολεαδόρ υψηλού επιπέδου

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: Ένας σύγχρονος χαφ με όλα τα προσόντα

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: Ένας σύγχρονος χαφ με όλα τα προσόντα

ΑΧΜΕΝΤ ΧΑΣΑΝ: Ο back up φορ των 10 γκολ

ΑΧΜΕΝΤ ΧΑΣΑΝ: Ο back up φορ των 10 γκολ

ΓΙΑΝ ΕΜΒΙΛΑ: Άλλος Ολυμπιακός χωρίς αυτόν

ΓΙΑΝ ΕΜΒΙΛΑ: Άλλος Ολυμπιακός χωρίς αυτόν

ΖΟΣΕ ΣΑ: Ο κορυφαίος τερματοφύλακας και με διαφορά στο πρωτάθλημα

ΖΟΣΕ ΣΑ: Ο κορυφαίος τερματοφύλακας και με διαφορά στο πρωτάθλημα
Ναι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έχει κάνει την κορυφαία χρονιά του και ναι ο Φορτούνης είχε μέχρι και πριν τον Παναθηναϊκό 11 ασίστ σε 25 ματς αλλά θα ήταν άδικο να μην ήταν σε αυτήν την πεντάδα ένας εκ των κορυφαίων φετινών σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Με μεγάλη βελτίωση ειδικά στο σκέλος των τελειωμάτων και γενικά της δημιουργίας. Παίκτης με 10 γκολ σε 26 αγώνες αλλά και 4 ασίστ φέτος στο πρωτάθλημα. Σίγουρα ο Γιώργος Μασούρας είχε φέτος την καλύτερη σεζόν του στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ότι και να γράψει κανείς για αυτόν τον επιθετικό θα είναι λίγο. Ένας top class παίκτης και ένας φορ που... φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα με κάθε τρόπο. Ένας Γιουσέφ Ελ Αραμπί που ήταν πέρυσι πρώτος σκόρερ και το ίδιο θα συμβεί και φέτος στην ελληνική Λίγκα. Μαζί με τον Σα και τον Εμβιλά κομβικότατοι παίκτες. Με 20 γκολ σε 26 αγώνες φέτος αλλά και 2 ασίστ.
Το «διαμάντι» του Ολυμπιακού. Παίκτης με ικανότητα να παίζει από εξάρι μέχρι και δεκάρι και ένας σύγχρονος χαφ με όλα τα στοιχεία: ταχύτητα, δύναμη, αμυντικά προσόντα αλλά και δημιουργία και σκοράρισμα. Με 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα φέτος και με 3 γκολ και 3 ασίστ. Ο Μαντί Καμαρά κοστολογείται με 25 εκατ. ευρώ και πλέον.
Άλλον τέτοιο... παγκίτη δύσκολα θα βρούμε τα τελευταία χρόνια. Ένας φοβερός 2ος επιθετικός που είχε τα 2 γκολ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πιάνοντας τα 15 φέτος στο σύνολο και τα 10 στην ελληνική Super League (σε 19 αγώνες και ενώ έχασε περίπου ένα δίμηνο λόγω κορονοϊού και είχε και 3 ασίστ στο πρωτάθλημα). Ένας Αχμέντ Χασάν που και φέτος έβαλε σε όλες τις διοργανώσεις που μετείχε ο Ολυμπιακός πολύ σημαντικά τέρματα.
Με διαφορά η κορυφαία φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού και η μόνη που πήγε τόσο καλά και απέδωσε στην ομάδα. Ο Γιαν Εμβιλά ήταν ένας χαφ που ήταν τόσο σημαντικός που άλλον Ολυμπιακό έβλεπες χωρίς αυτόν και άλλον με αυτόν στο ρόστερ του. Με 4 γκολ σε 27 αγώνες αλλά και 2 ασίστ αλλά συνολικά μία ηγετική και γεμάτη χρονιά σε όλους τους τομείς. Υποψήφιος ακόμα και για MVP του φετινού Ολυμπιακού.
Κάθε μεγάλη ομάδα κρίνεται και καθορίζεται από έναν μεγάλο τερματοφύλακα. Ο Ζοσέ Σα ήταν και φέτος ο κορυφαίος πορτιέρε στην ελληνική Λίγκα και με διαφορά. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ και φέτος ήταν ένας βασικός και ακρογωνιαίος λίθος για τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού παρά το ντεφορμάρισμά του για ένα διάστημα. Και σε μία χρονιά που εάν τη δούμε συνολικά κανένας στόπερ ή ακραίος μπακ δεν ήταν σούπερ ή έστω να κάνει μία τόση καλή σεζόν (όσο ο Σα). Ένας πολύ υψηλού επιπέδου γκολκίπερ με κομβικές επεμβάσεις (και σε ντέρμπι) και 26 συμμετοχές φέτος στη Λίγκα ενώ κλήθηκε ξανά στην Εθνική Πορτογαλίας.