Ολυμπιακός: Το «κάστρο» που δεν έπεσε ποτέ, τον έσπρωξε στο 46ο (vid)

Ολυμπιακός: Το «κάστρο» που δεν έπεσε ποτέ, τον έσπρωξε στο 46ο (vid)

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Το «κάστρο» που δεν έπεσε ποτέ, τον έσπρωξε στο 46ο (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός πήρε το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του με δύναμη την έδρα του, το «Γ. Καραϊσκάκης». Οι 14 νίκες σε 15 παιχνίδια, τα 39 γκολ και τέσσερα παθητικό, οι έντεκα σκόρερ και οι 16 assist-makers.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν. Μετά το 3-1 σε βάρος του Παναθηναϊκού, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο.

Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν κι εφέτος η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού. Ήταν το «κάστρο» του, εκεί που μέχρι σήμερα κατέκτησε 43 βαθμούς σε 15 παιχνίδια. Τι σημαίνει αυτό; 14 νίκες και μία ισοπαλία. Με 39 γκολ ενεργητικό και μόλις τέσσερα παθητικό. Μπορεί οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» να απουσίαζαν από τις εξέδρες, αλλά οι ποδοσφαιριστές ήταν σχεδόν αλάνθαστοι.

ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΠΑΘΗΤΙΚΟ

Είναι εντυπωσιακό ότι δέχτηκαν μόνο τέσσερα γκολ σε 15 παιχνίδια. Οι μοναδικές ομάδες που κατάφεραν να νικήσουν τον Ζοζέ Σα στο Φάληρο σε παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν ο Βόλος στην 11η αγωνιστική, η ΑΕΛ στη 13η αγωνιστική, ο Άρης στην 23η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός στην 3η αγωνιστική των play off, με το πέναλτι του Μακέντα.

Ο Βόλος ηττήθηκε τελικά με 5-1, η ΑΕΛ με 4-1, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν η μοναδική που σταμάτησε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και δεν της επέτρεψε να φύγει νικήτρια από το «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-1. Στα εκτός έδρας παιχνίδια του ο Ολυμπιακός παραχώρησε τρεις ισοπαλίες, όλες με σκορ 1-1, ενώ ηττήθηκε στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 2-1.

ΜΕΣΑ «ΚΑΘΑΡΙΖΕ» ΑΠΟ ΤΑ... ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη εντός έδρας, οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα στους Ζωσιμάδες εναντίον του ΠΑΣ. Κόντρα στην ΑΕΚ προηγήθηκαν με τον Βρουσάι, αλλά ισοφαρίστηκαν στο 80' από τον Σιμόες. Με την ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στη Super League, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μη χάσει. Μία ευκαιρία έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε, με τον Μπα από εκτέλεση κόρνερ.

Με άλλα λόγια, δύο ντέρμπι πήραν εκτός έδρας οι Πειραιώτες. Αυτό με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την εμφατική πεντάρα σε βάρος της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (5-1), για τη 2η αγωνιστική των play off. Το φαληρικό γήπεδο ήταν αυτό που έσπρωξε τους πρωταθλητές στη δεύτερη διαδοχική κατάκτηση του τίτλου.

ΟΙ 43 ΝΙΚΕΣ ΣΕ 48 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην περσινή Super League. Τότε σε 18 παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν 16 νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα. Ακόμα και τη σεζόν 2018-2019 η συγκομιδή για το σύνολο του Μαρτίνς ήταν πολύ θετική. Σε 15 ματς είχε 13 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Με άλλα λόγια, τα τελευταία τρία χρόνια στο Φάληρο ο Ολυμπιακός έχει 43 νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες σε 48 αναμετρήσεις. Μία ισοπαλία με τον Άρη, μία με τον Παναθηναϊκό και μία με τον ΠΑΟΚ, αλλά και δύο ήττες από τον Δικέφαλο.

ΕΝΤΕΚΑ ΣΚΟΡΕΡ, 14 Ο ΑΡΑΜΠΙ

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν ηττήθηκε, αλλά είχε πλουραλισμό στη γραμμή κρούσης. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε τη μερίδα του λέοντος. Ο Μαροκινός έβαλε 14 γκολ, ο Μασούρας έξι, ο Χασάν έξι, ο Φορτούνης τέσσερα, τρία ο Μπρούμα, ένα ο Εμβιλά, ένα ο Βαλμπουενά, ένα ο Καμαρά, ένα ο Βρουσάι, ένα ο Καφού και ένα Σουντανί. Έντεκα διαφορετικούς σκόρερ.

ΟΙ 16 ASSIST-MAKERS

Αρκετοί ήταν κι εκείνοι που μοίρασαν ασίστ. Έξι ο Φορτούνης, τρεις ο Μπουχαλάκης, τρεις ο Βαλμπουενά, τρεις ο Μπρούμα, δύο ο Αραμπί, δύο ο Καμαρά, δύο ο Χασάν, δύο ο Εμβιλά, δύο ο Λοβέρα, δύο Μασούρας, μία ο Ραντζέλοβιτς, μία ο Τιάγκο Σίλβα, μία ο Ρέαμπτσιουκ, μία ο Ραφίνια, μία ο Χολέμπας και μία ο Ανδρούτσος. Δηλαδή 16 ποδοσφαιριστές έδωσαν γκολ για τους συμπαίκτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1 (vids)

Το 46ο του Ολυμπιακού: Η χρυσή βίβλος του ελληνικού πρωταθλήματος

Ντέρμπι με τα όλα του στον ωραιότερο επίλογο του Χασάν

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα