Ολυμπιακός: Η διορία για Μπελχαντά και οι νέοι ενδιαφερόμενοι

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Η διορία για Μπελχαντά και οι νέοι ενδιαφερόμενοι

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοπό να περιμένει για πολύ καιρό τον Γιουνές Μπελχαντά. Το χρονικό περιθώριο που έχουν θέσει οι «ερυθρόλευκοι» και οι νέες ομάδες που έχουν μπει στη διεκδίκηση του Μαροκινού μέσου.
bwin – Ενισχυμένες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση του αγώνα Ολυμπιακός - Χίμκι. |21+

Η περίπτωση του Γιουνές Μπελχαντά θυμίζει κάτι από Ματιέ Βαλμπουενά. Το όνομα του Γάλλου είχε «σκάσει» στον ελληνικό Τύπο στα τέλη Μαρτίου του 2019, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βάλει στο μάτι τον τότε μεσοεπιθετικό της Φενέρμπαχτσε από τις αρχές εκείνου του μήνα, ενδεχομένως από τον Φεβρουάριο. Έτσι και τώρα, ένας άλλος ποδοσφαιριστής που προέρχεται από το τουρκικό πρωτάθλημα, που γεννήθηκε στη Γαλλία, μπήκε στο στόχαστρο των «ερυθρόλευκων» μήνα Μάρτιο.

Εδώ βέβαια μιλάμε για παίκτη που έμεινε ελεύθερος από τη Γαλατασαράι, ενώ ο Βαλμπουενά είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και απλά κίνησε τις διαδικασίες για να το λύσει και να έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες από την πρώτη αναφορά του ονόματος του Βαλμπουενά μέχρι την ανακοίνωση της απόκτησής του. Το deal με τον 34χρονο τότε Ματιέ επισημοποιήθηκε στις 27 Μαΐου 2019.

ΤΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ «ΠΑΚΕΤΟ»

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στην υπόθεση Μπελχαντά. Ο Ολυμπιακός τον θέλει τον Μαροκινό, έχει μιλήσει μαζί του, του έχει αναλύσει το πλάνο και γιατί θεωρεί ότι ταιριάζει σε αυτό που θέλει να φτιάξει για την επόμενη σεζόν. Σαφέστατα και πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει προτάσεις στα χέρια του και δεν είναι μόνο οι «ερυθρόλευκοι» που τον έχουν προσεγγίσει. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, βέβαια, δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε πλειστηριασμό. Έχουν τους ανθρώπους που μπορούν να πείσουν τον 31 ετών χαφ να αποδεχτεί την πρότασή τους. Δέλεαρ υπάρχει. Ο πρωταθλητισμός, η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η συνύπαρξη με γαλλόφωνους, η ζωή στην Αθήνα με την οικογένειά του και φυσικά ένα πολύ καλό συμβόλαιο, άσχετα ότι αλλού μπορεί να βρει μεγαλύτερο. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι του προσφέρουν συνολικά ένα... πακέτο ελκυστικό.

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ 20ΗΜΕΡΟ

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν καταστήσει τον Μπελχαντά υπ' αριθμόν ένα στόχο, αλλά δεν θα αφήσουν τον καιρό να περάσει περιμένοντας την απάντησή του. Αν τις επόμενες δύο εβδομάδες, το επόμενο 20ήμερο, δουν ότι δεν υπάρχει θετική απάντηση ή έστω ανταπόκριση, θα στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν ο Ολυμπιακός ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του παρουσία από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στις 6 Ιουλίου.

Άρα η προετοιμασία θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και οι εφετινές υποχρεώσεις, αν η ομάδα περάσει στον τελικό του Κυπέλλου, θα ολοκληρωθούν στις 22 Μαΐου. Έπίσης, όσο περνάει ο καιρός, τόσες περισσότερες ομάδες θα μπουν στη διεκδίκηση του Μπελχαντά, ο οποίος παραμένει σε πολύ καλή ηλικία για να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και να εξασφαλίσει ένα ακόμη μεγάλο συμβόλαιο στην καριέρα του.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ

Εκτός από τη Νις για την οποία είχατε διαβάσει προ ημερών, το gazzetta.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως εσχάτως την περίπτωση του Μπελχαντά καλοβλέπουν η Μπεσίκτας και η Μπορντό. Το γαλλικό κλαμπ, μάλιστα, δίνει μεγάλο συμβόλαιο στον Μαροκινό για να τον πείσει να υπογράψει. Οι Τούρκοι από την πλευρά τους τον γνωρίζουν καλά από την παρουσία του στο πρωτάθλημα της χώρας, ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι και τι μπορεί να προσφέρει. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, που έχει σταματήσει να παίζει από τα τέλη Μαρτίου, δεν βιάζεται να πάρει την τελική του απόφαση και θα περιμένει να επιλέξει την καλύτερη δυνατή πρόταση, αναλογιζόμενος τι συμφέρει τον ίδιο και την οικογένειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός: Χτύπησε την «πόρτα» του ελεύθερου Μπελχαντά (vids)

Ολυμπιακός: Δύο ρεπόρτερ της Γαλατασαράι αναλύουν στο gazzetta.gr τον Γιουνές Μπελχαντά

Ολυμπιακός: Επικοινωνία Μπελχαντά - Αραμπί!

Βόλεϊ: Πρωταθλητής Ελλάδος για 30η φορά ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Αποχώρησε από την Handball Premier

Ολυμπιακός: Οι τέσσερις λόγοι που κυνηγά τον Γιουνές Μπελχαντά

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα