Ολυμπιακός: Οι τέσσερις λόγοι που κυνηγά τον Γιουνές Μπελχαντά

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Οι τέσσερις λόγοι που κυνηγά τον Γιουνές Μπελχαντά

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει τους λόγους που ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του 31 ετών Μαροκινού χαφ, Γιουνές Μπελχαντά.

Το περασμένο Σάββατο (3/4) ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Γιουνές Μπελχαντά για τον Ολυμπιακό. Ένας από τους καλύτερους Μαροκινούς ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών που έμεινε ελεύθερος από τη Γαλατασαράι, μπήκε στο στόχαστρο των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι του κατέθεσαν πρόταση για να τον αποκτήσουν. Το gazzetta.gr αναλύει τους λόγους που οι πρωταθλητές Ελλάδας φιλοδοξούν να ολοκληρώσουν τη σούπερ προσθήκη του διεθνούς χαφ, ο οποίος στα 31 του χρόνια εξακολουθεί και είναι ακριβός...

ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗΣ

Με θητεία σε Μονπελιέ, Ντιναμό Κιέβου, Σάλκε, Νις και Γαλατασαράι, ο Μπελχαντά έχει αγωνιστεί ως οκτάρι, ως δεκάρι, ως εξτρέμ, ως δεύτερος επιθετικός, ακόμα και στην κορυφή. Τα περισσότερα παιχνίδια τα έχει δώσει ως επιτελικός μέσος και ως οκτάρι. Σε περίπτωση που τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός, θα βάλει στο ρόστερ του ένα πολυεργαλείο που μπορεί να δώσει λύσεις και που προσφέρει στον προπονητή τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσει σχεδόν παντού στη μεσοεπιθετική γραμμή αν παραστεί ανάγκη.

Επίσης, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως ο Μαντί Καμαρά θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού και την επόμενη σεζόν, παρά την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2024. Ο χαφ από τη Γουινέα θα προσπαθήσει να φέρει πρόταση και να πουληθεί. Άλλωστε αυτή τη στιγμή είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να φέρει τα περισσότερα χρήματα στο ταμείο των «ερυθρόλευκων». Ο Μπελχαντά θα αποτελούσε ιδανικό αντικαταστάτη. Θα αποτελούσε μια πιο ψημένη, μια πιο μπαρουτοκαπνισμένη λύση για τη θέση «8».

ΠΑΙΚΤΗΣ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Ο Βαλμπουενά που ανανέωσε το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο, θα πατήσει τα 37 και είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να παίζει συνέχεια. Και πέρυσι κι εφέτος έχει βγάλει τραυματισμούς. Είναι δεδομένο ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής και στα λεπτά στα οποία θα αγωνιστεί, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ποιότητα στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι. Από τη στιγμή όμως που πολλές φορές ο Γάλλος δεν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός θα έχει ανάγκη από έναν παίκτη που θα αποτελεί βαρόμετρο.

Ένα εργαλείο στη μεσαία γραμμή, που θα μπορεί να κόβει, να δημιουργεί και επίσης, γιατί όχι, να εκτελεί. Σε μια καριέρα με 416 παιχνίδια, ο Μπελχαντά έχει βάλει 67 γκολ. Ειδικά αν έχει μπροστά του τον Φορτούνη, μπορούν να κάνουν πολύ όμορφα πράγματα στο γήπεδο.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Ο Γιουνές Μπελχαντά γνωρίζει καλά τι θα πει πρωταθλητισμός. Το 2012 πήρε πρωτάθλημα στη Γαλλία με τη Μονπελιέ, το 2015 και το 2016 με τη Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία, το 2018 και το 2019 με τη Γαλατά στην Τουρκία. Κι εκτός από αυτά, δύο κύπελλα με τη Ντιναμό, κύπελλο και σούπερ καπ με τη Γαλατά. Ο Μαροκινός έχει αγωνιστεί 48 φορές σε αγώνες του Europa League και του Champions League, έχει συμμετάσχει με το Μαρόκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, είναι ποδοσφαιριστής με παραστάσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ξέρει τι σημαίνει πρωταθλητισμός, είναι συνηθισμένος στην πίεση για νίκες και τίτλους. Κι επίσης είναι απόλυτος επαγγελματίας. Όπως προ ημερών ανέφεραν στο gazzetta.gr οι ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Γαλατά, πρώτος πήγαινε στην προπόνηση.

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

Η γαλλική «παροικία» θα βοηθήσει τον Μπελχαντά να προσαρμοστεί άμεσα στη νέα του ομάδα, στη νέα του ζωή. Ο συμπατριώτης του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με τον οποίο έχει ήδη μιλήσει, θα είναι ο πρώτος που θα τον βάλει στο κλίμα. Με τον Βαλμπουενά, τoν Λαλά, τον Μπα, τον Εμβιλά, τον Καμαρά (αν μείνει) και τον Ντρέγκερ (αν μείνει) μιλούν την ίδια γλώσσα.

Θα πείτε: Αν είσαι καλός παίκτης χρειάζεσαι προσαρμογή; Μπαίνεις, παίζεις και κάνεις τη διαφορά. Όλα μετράνε. Κι από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει νωρίς προετοιμασία για να μπει στον πρώτο ή στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, το γοργόν και χάριν έχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός: Χτύπησε την «πόρτα» του ελεύθερου Μπελχαντά (vids)

Ολυμπιακός: Δύο ρεπόρτερ της Γαλατασαράι αναλύουν στο gazzetta.gr τον Γιουνές Μπελχαντά

Ολυμπιακός: Επικοινωνία Μπελχαντά - Αραμπί!

Βόλεϊ: Πρωταθλητής Ελλάδος για 30η φορά ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Αποχώρησε από την Handball Premier

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα