Ολυμπιακός: Δύο ρεπόρτερ της Γαλατασαράι αναλύουν στο gazzetta.gr τον Γιουνές Μπελχαντά

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Δύο ρεπόρτερ της Γαλατασαράι αναλύουν στο gazzetta.gr τον Γιουνές Μπελχαντά

bet365

Ο 31 ετών χαφ, Γιουνές Μπελχαντά, ήρθε στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό και δύο ρεπόρτερ της Γαλατασαράι, στην οποία έπαιζε ο Μαροκινός από το 2017, απαντούν σε τέσσερα βασικά ερωτήματα του gazzetta.gr.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Γιουνές Μπελχαντά προτάθηκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος εδώ και 15-20 μέρες εξετάζει τον τρόπο να ντύσει στα «ερυθρόλευκα» τον Μαροκινό χαφ. Γεννημένος στις 25 Φεβρουαρίου 1990, 50 φορές διεθνής με την εθνική του ομάδα, αποτελεί έναν σύγχρονο μέσο, που έχει τη δυνατότητα να μαρκάρει και να δημιουργήσει με την ίδια ευκολία. Μπορεί να παίξει στις θέσεις 6-8-10, ενώ σε πολλά παιχνίδια στην καριέρα του έχει αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης.

Πρόκειται βέβαια για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι πανάκριβος για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Ολυμπιακός έχει τους ανθρώπους που μπορούν να τον πείσουν να έρθει στην Ελλάδα και να υπογράψει στους πρωταθλητές, αλλά είναι βέβαιο ότι ο ίδιος μπορεί να βρει μεγαλύτερο συμβόλαιο από αυτό που θα του δώσουν οι «ερυθρόλευκοι». Είναι μια περίπτωση πολύ δύσκολη, όχι όμως και ακατόρθωτη.

Ο Μπελχαντά παραμένει ανενεργός από τις 11 Μαρτίου, όταν ήρθε σε ρήξη με τη διοίκηση. Πρόλαβε να κάνει εφέτος 28 συμμετοχές, να σημειώσει οκτώ γκολ και να δώσει τρεις ασίστ. Γιατί όμως έλαβε άδοξα τέλος η θητεία του στη Γαλατασαράι; Με πόσα χρήματα αμειβόταν ετησίως; Σε ποια θέση έπαιζε στην «Τσιμ Μπομ» και πως χαρακτηρίζεται η παρουσία του στην ομάδα της Τουρκίας; Θετκή ή αρνητική. Το gazzetta.gr ζήτησε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και επικοινώνησε με δύο δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κλαμπ.

O Εμρέ Καπλάν από το τηλεοπτικό δίκτυο A Spor και ο Μεχμέτ Οζκάν από την εφημερίδα Sabah μιλούν για τον Γιουνές Μπελχαντά που πραγματοποίησε 131 συμμετοχές με τη Γαλατά, με απολογισμό 22 γκολ και 26 ασίστ.

«ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΤΑ 4 ΕΚΑΤ. € ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ»

Η τοποθέτση του Μεχμέτ Οζκάν:

«Πριν από τέσσερα χρόνια η Γαλατασαράι αγόρασε τον Μπελχαντά αντί 10 εκατ. ευρώ από τη Ντιναμό Κιέβου και πήρε το θρυλικό Νο10, ένα νούμερο που φορούσε ο Χάτζι. Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες από αυτόν. Είχε μάλιστα προτιμήσει τη Γαλατασαράι από τη Σεβίλλη. Στη Γαλατασαράι αμειβόταν με 3,3 εκατ. ευρώ και στο συμβόλαιό του μάλιστα υπήρχαν υψηλά μπόνους κάθε χρόνο και θεωρώ πως έφτανε να παίρνει 4 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μετά τον κορονοϊό η Γαλατασαράι του μείωσε το συμβόλαιο. Ήταν έτοιμος να υπογράψει για 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά η διοίκηση αποφάσισε να τον διώξει. Είναι οκτάρι, αλλά έχει αμυντικές και δημιουργικές ικανότητες. Δεν είναι σκόρερ, όπως ο Βαλμπουενά. Στα ντέρμπι εναντίον της Φενέρμπαχτσε δεν είχε ούτε γκολ, ούτε ασίστ. Είχε όμως κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Γενικά αντιμετώπιζε πειθαρχικά ζητήματα, αλλά εντός γηπέδου, όχι έξω από αυτό. Πάντα πήγαινε νωρίς στις προπονήσεις, πάντα έμενε στην Κωνσταντινούπολη με την οικογένειά του.

Το πέρασμά του από τη Γαλατασαράι δεν ήταν αρνητικό, όχι όμως και εντυπωσιακό. Μια μέση κατάσταση. Είναι ακριβός ποδοσφαιριστής, γι' αυτό και είχα απαιτήσεις από αυτόν. Ήθελε να μείνει στη Γαλατασαράι, αλλά η ομάδα δεν του πρόσφερε τελικά νέο συμβόλαιο και γι' αυτό άρχισε να ασκεί κριτική στα θέματα διοίκησης. Τότε ο πρόεδρος είπε στον προπονητή Φατίχ Τερίμ ότι θα διώξει τον Μπελχαντά από την ομάδα. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα».

«ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΠΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΝΑΪΝΤΕΡ»

Η τοποθέτηση του Εμρέ Καπλάν:

«Έμεινε ελεύθερος από τη Γαλατασαράι επειδή ασκούσε κριτική στη διοίκηση της Γαλατασαράι και όχι για τις επιδόσεις του στο γήπεδο. Αμειβόταν με σχεδόν 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Από το 2017, όταν και υπέγραψε στη Γαλατά, μέχρι σήμερα, αγωνιζόταν ως κεντρικός μέσος. Ως οκτάρι. Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής και βοήθησε στο να κατακτηθούν δύο πρωταθλήματα.

Στα μεγάλα παιχνίδια έδινε πάντα το παρών, βοηθούσε πολύ. Μπορεί να μην έχανε ούτε μία προπόνηση και να ήταν πάντα συνεπής, αλλά οι οπαδοί δεν θεωρώ πως τον αγάπησαν και τόσο πολύ, διότι ήρθε μετά τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ».

ΤΟ POST ΤΟΥ «ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ»

Στις 7 Μαρτίου η Γαλατασαράι αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Σίβασπορ για να ακολουθήσει το εξής post από τον Μπελχαντά, που τον οδήγησε στην έξοδο: «Οι ηγέτες πρέπει να βρουν μια λύση. Ακόμα και το γκαζόν στο προπονητικό κέντρο μας είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αντί να είναι εμμονικοί με το Twitter και το Instagram ή να ενδιαφερόμαστε για τα μέσα ενημέρωσης, ας φροντίσουν για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου».

Στο παρεθόν ο Μαροκινός (έχει γεννηθεί στη Γαλλία) έχει παίξει στη Μονεπελιέ (144 συμ., 29 γκολ, 19 ασίστ), στη Ντιναμό Κιέβου (131 συμ., 22 γκολ, 26 ασίστ), στη Νις (36 συμ., 3 γκολ, 7 ασίστ) και Σάλκε (17 συμ., 2 γκολ, 1 ασίστ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός: Χτύπησε την «πόρτα» του ελεύθερου Μπελχαντά (vids)

Ρις Νέλσον όπως Τζόελ Κάμπελ: Το πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ που έχει... σκανάρει καιρό τώρα ο Ολυμπιακός (vids

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα