Eπιτέλους για πρώτη φορά πρυτάνευσε η λογική!

Eπιτέλους για πρώτη φορά πρυτάνευσε η λογική!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Eπιτέλους για πρώτη φορά πρυτάνευσε η λογική!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την σωστή απόφαση του διαιτητή Παπαδόπουλου να αναβληθεί το ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, το μόνιμο πρόβλημα των Ζωσιμάδων και τα όσα έχει ζήσει σε αυτό το γήπεδο με το ζόρι το Τριφύλλι.

Και τι δεν έχει ζήσει ο Παναθηναϊκός στους Ζωσιμάδες την τελευταία δεκαετία. Τον Ιανουάριο του 2012 αναγκάστηκε να παίξει σε ένα γήπεδο-παγοδρόμιο, το οποίο είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Από εκείνο το ματς προέκυψε και το ανεπανάληπτο... ανέκδοτο για το ειδικό μηχάνημα απομάκρυνσης του παγετού, το οποίο ήταν μια σκούπα.

Έπρεπε τότε να χάσει βαθμούς η ομάδα του Ζεσουάλδο για να πέσει από την κορυφή αλλά ένα απίθανο ανάποδο ψαλίδι του Κλέιτον έδωσε την νίκη στο Τριφύλλι.

Τρία χρόνια αργότερα, και πάλι... κατά διαβολική σύμπτωση σε σεζόν που διεκδικεί το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός υποχρεώνεται από τον διαιτητή, Αρετόπουλο, να παίξει σε ένα τοπίο ομίχλης, στο οποίο δεν μπορούσε κανείς ποδοσφαιριστής να διακρίνει τι συμβαίνει στα πέντε μέτρα. Ξεκίνησε το ματς ενώ όλη η Ελλάδα έβλεπε πως ήταν αδύνατο να παιχτεί ποδόσφαιρο, το διέκοψε στο τέταρτο και μετά από σαραπέντε λεπτά έδωσε εντολή για επανέναρξη για να το διακόψει τελικά οριστικά στο 31᾽!

Το παιχνίδι συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα και το Τριφύλλι γκέλαρε, έπειτα από μία άνευ προηγουμένου ποδοσφαιρική παρωδία.

Τον Φλεβάρη του 2017, οι πράσινοι ταξιδεύουν και πάλι χειμώνα στα Γιάννενα. Αυτή την φορά δεν είναι ούτε πάγος, ούτε ομίχλη. Ο αγωνιστικός χώρος θυμίζει ένα απέραντο βοσκοτόπι, στο οποίο η μπάλα δεν μπορεί να κυλήσει και οι δύο ομάδες αναγκάζονται να παίξουν... κάτι σαν ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΣ θα προηγηθεί με γκολ οφ σάιντ του Κόντε, η ομάδα του Ουζουνίδη θα ισοφαρίσει με τον Μάρκους Μπεργκ και το 1-1 θα μείνει μέχρι το τέλος.

Μία, δύο, τρεις, κάποια στιγμή θα συνέβαινε το αυτονόητο Ακόμη και στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Τελικά έγινε σήμερα. Ο αγωνιστικός χώρος στους Ζωσιμάδες ήταν ξανά σε άθλια κατάσταση, θύμιζε βούρκο και μπράβο στον διαιτητή Παπαδόπουλο που το πήρε πάνω του και με την σύμφωνη γνώμη των ομάδων ανέβαλε την αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να παίξει σε αυτό το γήπεδο για ακόμη μία φορά με συνθήκες ερασιτεχνικές.

Ο κόουτς Γιαννίκης έχει φτιάξει ένα σύνολο που παίζει κανονικό ποδόσφαιρο και ο αγωνιστικός χώρος αυτός δεν θα βοηθούσε σε τίποτα την ομάδα του. Ο μόνος που εκφράστηκε αρνητικά για την απόφαση του ρέφερι ήταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης. Λογικό. Όπως είπε και ο ίδιος, δεν ήταν χειρότερες οι συνθήκες από άλλες φορές. Άρα, λοιπόν, με την τρομερή αυτή λογική, επειδή έχει διεξαχθεί λανθασμένα αναμέτρηση σε... παγοδρόμιο, βοσκοτόπι και... φως στο τούνελ, τι έγινε να συμβεί το ίδιο για ακόμη μία φορά;

Ο ΠΑΣ θα πρέπει κάποια στιγμή να διορθώσει αυτή την κατάσταση γιατί αδικεί τον εαυτό και την προσπάθεια που κάνει κατά καιρούς. Ειδικά τώρα που έχει μία ομάδα που την... τσουλάει την μπάλα, δεν τον ευνοεί σε τίποτα να παίζει σε χωράφι. Τον τελευταίο χρόνο έγιναν φιλότιμες προσπάθειες να βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος, αλλά όταν χειμωνιάζει και οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν (πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες περιοχές της Ελλάδας με... μόνιμες βροχοπτώσεις), τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Τρόποι υπάρχουν. Ας ρωτήσουν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού το πώς κατάφεραν σε έναν μήνα τον... καμένο χλοοτάπητα της Λεωφόρου να τον μεταμορφώσουν σε χαλί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.