Λαμία-ΑΕΛ: Από τι κινδυνεύουν οι «βυσσινί»

Gazzetta team
Λαμία-ΑΕΛ: Από τι κινδυνεύουν οι «βυσσινί»

bet365

Ο αγώνας της Λαμίας με την ΑΕΛ δεν έγινε ποτέ και το αν και με τι «καμπάνα» κινδυνεύουν οι «βυσσινί» θα αποσαφηνιστεί από το αν θα κατηγορηθούν ως υπαίτιοι μη τέλεσής του και όχι μόνο.
Το ματς της Λαμίας με την ΑΕΛ δεν διεξήχθη ποτέ και πλέον είμαστε εν αναμονή των ανακοινώσεων από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποσαφηνιστεί το γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτή την εξέλιξη. Ομως το ερώτημα «τι γίνεται τώρα» φαντάζει εύλογο.
Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση πάρθηκε επειδή η πλευρά της ΑΕΛ επέμεινε πως θα χρησιμοποιήσει τους 10 παίκτες που ανακλήθηκαν τα δελτία τους από την ΕΠΟ καθώς δεν είχε σχετική επίσημη ενημέρωση, κάτι που οδήγησε τον ρέφερι Κουτσιαύτη στην απόφαση να μην σφυρίξει σέντρα.
Αυτόματα, εάν βέβαια επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, η ΑΕΛ θα κληθεί να απολογηθεί στις αρμόδιες αθλητικές δικαστικές αρχές πως μία αναμέτρηση δεν έγινε με υπαιτιότητά της. Και εκτός από το αυτονόητο, ότι θα θέλει από την πλευρά της να αποδείξει την αθωότητά της (δηλαδή ότι η απόφαση της ΕΠΟ δεν ήταν σωστή), θα κινδυνεύει και με αντίστοιχες «καμπάνες» εάν αποδειχθεί ένοχη.
Με τι ποινές θα το δούμε μόλις (και αν πάντα) απαγγελθεί κατηγορητήριο, αφού τα όσα συνέβησαν σήμερα (6/2) στο ΔΑΚ είναι κάπως πρωτόγνωρα και δεν υπάρχει, πρόσφατο τουλάχιστον, προηγούμενο.
Υπάρχουν πάντως τρεις πιθανές εξελίξεις.
Α) Κατηγορία πως δεν διεξήχθη ή διακόπηκε ένα παιχνίδι με υπαιτιότητα μίας ομάδας, στην προκειμένη περίπτωση της ΑΕΛ.
Σε αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύει να χάσει τον αγώνα με 3-0 και με «βαρύ» χρηματικό πρόστιμο (δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών καθώς δεν είχε υπήρχαν επειδόδια.
Β) Αποχώρηση ομάδας μετά την έναρξη κάποιας αναμέτρησης.
Θεωρητικά σέντρα δεν είχαμε ποτέ, όμως το παραπάνω σενάριο το κρατάμε για παν ενδεχόμενο. Εάν κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο (και αποδειχθεί φυσικά) τότε θα χάσει το ματς με 3-0 (σκορ δεν είχαμε), θα της αφαιρεθούν 5 βαθμοί από το τρέχων πρωτάθλημα και ακόμη 5 από το επόμενο. Φυσικά υπάρχει και το «τσουχτερό» πρόστιμο.
Γ) Συμμετοχή παίκτη ή παικτών από μία ομάδα σε έναν αγώνα, χωρίς να έχουν δελτίο.
Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα που χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστές χωρίς δελτίο, χάνει τον αγώνα με 3-0 και της αφαιρούνται 3 βαθμοί (και της επιβάλλεται πρόστιμο).
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα αναπάντητα ερωτήματα θα ξεκαθαρίσουν με τις κλήσεις σε απολογία, όταν γίνουν αυτές. Τότε θα αποσαφηνιστεί σε μεγάλο βαθμό πως θα «χαρακτηριστεί» η μη διεξαγωγή του σημερινού αγώνα και φυσικά το αν η ΑΕΛ θα κληθεί να απολογηθεί ως υπαίτια μη τέλεσής του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα