Δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα και πέταξε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός!

Δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα και πέταξε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα και πέταξε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν είχε τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας, τις ατελείωτες γιόμες για να έρθει το γκολ και την μεγάλη αλήθεια του Σωκράτη Διούδη.

Δεν αποτελεί την ανακάλυψη της Αμερικής. Όσοι παρακολουθούν τον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός και μπορούν να καταλάβουν από ποδόσφαιρο, χωρίς να κρίνουν μόνο από το αποτέλεσμα, η αποψινή γκέλα απέναντι στην Λαμία δεν είναι έκπληξη. Το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι έχει μάθει να παίζει καλά πίσω από την μπάλα και να εκμεταλλεύεται τις δύο-τρεις καλές ευκαιρίες που κάνει σε κάθε παιχνίδι. Βρίσκει το γκολ και μετά διαχειρίζεται το προβάδισμα με μαζική άμυνα. Σε όλα τα σημειώματα των νικών του «τριφυλλιού» γράφαμε πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να μάθουν να παίζουν κανονικό, συνδυαστικό ποδόσφαιρο, να παράγουν ευκαιρίες με καλή συχνότητα, γιατί στα περισσότερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, ο αντίπαλος θα του αφήνει την μπάλα και θα τον περιμένει στα δύο τρίτα του γηπέδου. Έχει το ρόστερ να το κάνει.

Εδώ και τρεις μήνες οι «πράσινοι» δεν δουλεύουν πάνω σε αυτό το κομμάτι, επικεντρώνονται στην ανασταλτική συμπεριφορά και το παιχνίδι με την Λαμία φανέρωσε όλες αυτές τις αδυναμίες που το σερί των πέντε νικών έβαζαν κάτω από το χαλάκι. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο πίεζε σχεδόν αποκλειστικά με γιόμες, έφτιαξε κάποιες λίγες ευκαιρίες αλλά βρήκε απέναντί του έναν τρομερό Επασί και έναν εξαιρετικό Αντέτζο, ο οποίος «καθάρισε» τα πάντα σε έδαφος και αέρα έξω και μέσα από την περιοχή της Λαμίας.

Η ευκαιρία να μειώσει στους δύο βαθμούς από τον Άρη και να προσπεράσει έστω και προσωρινά την ΑΕΚ(στην ισοβαθμία) και τον ΠΑΟΚ πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων και το παιχνίδι που ακολουθεί στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο είναι ακόμη ένας... τελικός!

Ξεκάθαρα αδούλευτος

Μετά την νίκη επί του ΟΦΗ, ο Αργύρης Καμπετσής είχε πει: «Δουλεύουμε πολύ στην άμυνα και επιθετικά μας αφήνει ο προπονητής να βγάζουμε το ταλέντο μας». Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι μέσα στο 2021, όπου ο αντίπαλος του άφησε την μπάλα και κλείστηκε στα δύο τρίτα του γηπέδου, στο πρώτο παιχνίδι που δεν βρήκε γρήγορο γκολ και δεν είχε τις λεπτομέρειες υπέρ του, φανέρωσε το πόσο αδούλευτος είναι στην διάσπαση οργανωμένης άμυνας. Στο πρώτο μέρος το «τριφύλλι» δεν έφτιαξε τίποτα, πέρα από ένα σουτ του Αϊτόρ στην αρχή του ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» πίεσαν τον αντίπαλο αλλά μονοδιάστατα. Με εξαίρεση την φάση του Καρλίτος στο 71', όλες οι υπόλοιπες ευκαιρίες ήρθαν από γιόμες προς την αντίπαλη περιοχή ή από ατομικές ενέργειες, όπως αυτή του Ισπανού όταν πέρασε την μισή άμυνα του αντιπάλου. Όταν η Λαμία βρήκε το αντίδοτο, με κορυφαίο τον Αντέτζο, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φτιάξει καμία φάση στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Ο Μπόλονι αν και έκανε έγκαιρα τις αλλαγές και έβαλε στο παιχνίδι τους Καρλίτος, Χατζηγιοβάνη και Μακέντα(θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει τουλάχιστον δύο από τους τρεις, μιας και Ιωαννίδης και Καμπετσής ήταν πολύ κουρασμένοι από τα συνεχόμενα ματς) δεν παρουσίασε κανένα plan b, μόνο γεμίσματα, γεμίσματα, γεμίσματα. Εύκολη δουλειά για την άμυνα της Λαμίας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός συμάζεψε το σύνολο που παρέλαβε αλλά για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει μέχρι τέλους ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν θα είναι κάθε παιχνίδι ο βασιλιάς της κυνικότητας, ούτε ο Διούδης θα πιάνει τα... πάντα!

Ο Διούδης περιέγραψε απόλυτα αυτό που συμβαίνει στα αποδυτήρια

Μετά τον Τάσο Χατζηγιοβάνη που δεν κρύφθηκε πίσω από το δάχτυλό του και μίλησε για τον Παναθηναϊκό «που δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο», απόψε και ο Σωκράτης Διούδης είπε αυτό που επικρατεί ως άποψη μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας ανάμεσα σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Τι είπε; «Δεν παίζουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε, έχουμε την ποιότητα αλλά υστερούμε στο επιθετικό κομμάτι και πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο». Είναι ξεκάθαρο, σε όποιον θέλει να το δει, πως οι παίκτες δεν είναι χαρούμενοι, δεν είναι ευτυχισμένοι, δεν τους αρέσει αυτό που παίζουν παρά τις συνεχόμενες νίκες. Όπως δεν τους αρέσουν και άλλα πολλά πράγματα, τα οποία συμβαίνουν στην καθημερινότητα της ομάδας και δεν τα συναντάς συχνά σε αυτό το επίπεδο. Τα υπόλοιπα από Δευτέρα γιατί το όλο θέμα δεν είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.