Παναθηναϊκός: Ο βασιλιάς της κυνικότητας!

Παναθηναϊκός: Ο βασιλιάς της κυνικότητας!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο βασιλιάς της κυνικότητας!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πέρασε και από τον Βόλο χάρη σε δύο εκτελέσεις, μία αντεπίθεση για σεμινάριο, τον καταπληκτικό Μαουρίσιο και μια άριστη ανασταλτική συμπεριφορά στο διάστημα που έμεινε με παίκτη λιγότερο!

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη, έκτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς να δεχθεί γκολ, ζωντανός στο κυνήγι της Ευρώπης, καθώς παρέμεινε στο -5 από τον Άρη και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!. Ο Παναθηναϊκός με την συνταγή του Λάζλο Μπόλονι βάζει τα τρίποντα στο σακούλι το ένα μετά το άλλο, όντας ο βασιλιάς της κυνικότητας! Τρομερή αποτελεσματικότητα στις λίγες ευκαιρίες που φτιάχνει, ουσιαστικός και στο ανασταλτικό κομμάτι, πότε χάρη στον Διούδη, πότε χάρη στην αστοχία των αντιπάλων και πότε εξαιτίας της δικής του καλής συμπεριφοράς πίσω από την μπάλα.

Ο Γενάρης του 2021 για τον Παναθηναϊκό θυμίζει αρκετά το ξεκίνημα του Γιώργου Δώνη στον πάγκο της ομάδας την σεζόν 2018-2019, όταν η ομάδα έκανε το 6Χ6 με άλλο στιλ ποδοσφαίρου βέβαια αλλά με την ίδια ακριβώς απόλυτη ουσία, με το ίδιο καλό... φεγγάρι, με όλες τις λεπτομέρειες, μικρές και μεγάλες, υπέρ της!

Το Τριφύλλι σήμερα στον Βόλο τα βρήκε σκούρα, οι γηπεδούχοι που έπαιξαν κανονικό ποδόσφαιρο τον απείλησαν, έβγαλαν ανωτερότητα αλλά όταν ο Παναθηναϊκός ένιωσε πως βρισκόταν στα... σκοινιά, κατάφερε με δύο χτυπήματα ως άλλος Rocky Balboa, όχι μόνο να βγει από την δύσκολη θέση αλλά να πάρει και την μάχη, ρίχνοντας στο καναβάτσο την θεσσαλική ομάδα!

Τον... ξεμπλόκαρε το γκολ

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός. Δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, δεν είχε απαντήσεις στην πίεση ψηλά που έβαζε ο Βόλος, πουλούσε εύκολα μπάλες στο αμυντικό και στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου, με αποτέλεσμα να επιτρέψει στους γηπεδούχους να φτιάξουν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Η χρησιμοποίηση του Χατζηθεοδωρίδη σε ρόλο αμυντικού μέσου (η βάση του τριγώνου στην τριάδα της μεσαίας γραμμής) δεν βγήκε στον Μπόλονι, καθώς ο 24χρονος άσος ούτε εξάρι είναι και μόλις επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ιουλίου.

Η μεσαία γραμμή δεν λειτούργησε καλά και το Τριφύλλι προσπαθούσε συστηματικά με βαθιές μπαλιές να προωθήσει το παιχνίδι είτε προς τα άκρα είτε προς τα άξονα, δίχως αποτέλεσμα. Η κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 28᾽ ήταν η μοναδική καλή στιγμή μέχρι το γκολ.

Ένα γκολ που ξεκίνησε μόλις η μπάλα κύλησε στο χορτάρι. Κουβάλημα από τον Βιγιαφάνιες, πάσα στον ανεβασμένο Σάντσες και σέντρα προς το κεφάλι του Μαουρίσιο που είχε πατήσει την περιοχή. Μια κανονική επίθεση.

Η μπάλα μετά τις κόντρες (το... φεγγάρι που λέγαμε και πιο πάνω) στρώθηκε στον Καμπετσή και ο 22χρονος φορ έκανε την δουλειά που ξεμπλόκαρε τον Παναθηναϊκό!

Η τέλεια αντεπίθεση

Η περιττή ενέργεια του Χουάνκαρ σε συνδυασμό με την εξάντληση της αυστηρότητας από τον Ευαγγέλου στην φάση της αποβολής του Ισπανού μπακ, έβαλαν και πάλι τον Παναθηναϊκό σε δύσκολη θέση, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Οι στημένες φάσεις, όμως, όταν ξέρεις να βγεις σωστά από την περιοχή, αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο να κάνεις την ζημιά όταν αμύνεσαι. Και ο Παναθηναϊκός την έκανε. Με αντεπίθεση για σεμινάριο, με την απόλυτη μετάβαση από φάση άμυνας σε φάση επίθεσης, μόλις μέσα σε 10 δευτερόλεπτα! Η κούρσα του Μαουρίσιο, δύο πάσες στο σωστό timing (Μαουρίσιο-Αϊτόρ και Αϊτόρ-Ιωαννίδης) και το σεντερφορίσιο τελείωμα του Ιωαννίδη, έφεραν το 2-0 για τον Παναθηναϊκό και το... κλείδωμα της νίκης!

Το Τριφύλλι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης έπαιξε το τέλειο ανασταλτικό παιχνίδι. Με καθαρό μυαλό, περισσότερα τρεξίματα και τέλειες αλληλοκαλύψεις. Χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από τον πάγκο, που δεν χρειαζόταν κιόλας, καθώς Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες συνεργάστηκαν άψογα στον άξονα. Ο Βόλος είχε την μπάλα αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά και ο Διούδης δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει και πάλι ανέπαφη την εστία του.

Μαέστρος

Με διαφορά από τον δεύτερο, κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε για δύο στην μεσαία γραμμή, ήταν άριστος ανασταλτικά, σωστός με την μπάλα στα πόδια, κάλυψε χώρους, ήταν καθοριστικός. Ο 33χρονος χαφ έβαλε... σφραγίδα στην νίκη του Παναθηναϊκού, καθώς είναι «μέσα» και στα δύο γκολ.

Στο πρώτο παίρνει την κεφαλιά και απειλεί την εστία του Κλέιμαν και στο δεύτερο κάνει την κούρσα, διασχίζει σαράντα μέτρα με την μπάλα και την δίνει την ώρα που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει στον Αϊτόρ. Η νοοτροπία του πάνω στο χορτάρι είναι πιο σημαντική και από την ίδια την αγωνιστική του εικόνα. Είναι winner και αυτή η αύρα μόνο καλό κάνει στο εσωτερικό του οργανισμού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.