Ο Χασάν είναι ένας παίκτης - ευλογία για κάθε ομάδα! (vids)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Χασάν είναι ένας παίκτης - ευλογία για κάθε ομάδα! (vids)

bet365

Εξαιρετικός στράικερ και τρομερή ποιότητα ανθρώπου. Ο Αχμέντ Χασάν, αυτός ο μεγάλος μαχητής, συνεχίζει να δίνει διδάγματα για το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Κάλιαρι - Μίλαν: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και Live Streaming*. |21+

Άλλος στη θέση του μπορεί να τα είχε παρατήσει. Οι γιατροί για περίπου ένα δίμηνο του είχαν τονίσει πως δεν έπρεπε να επιβαρυνθεί ούτε καν με άσκηση στο σπίτι του. Τα πράγματα έγιναν δύσκολα και επίπονα για τον ίδιο, όμως δεν τα παράτησε ποτέ. Μεγάλος μαχητής και σπουδαίος άνθρωπος.

Ο Αχμέντ Χασάν, ο κομβικός σκόρερ του Ολυμπιακού στη νίκη με 1-0 επί του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα. Ένας παίκτης που είχε... χρεωθεί ότι είχε βρεθεί στον Ολυμπιακό χάρις στον Μαρτίνς και όχι χάρις στην αξία του. Και που και στην πρώτη και στη δεύτερη θητεία του έχει κλείσει στόματα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.
Και επειδή ορισμένοι μπορεί να μην θυμούνται ο Αιγύπτιος διεθνής επιθετικός ότι έκανε με τον ΠΑΣ το έχει κάνει ξανά στον Ολυμπιακό. Γκολ δηλαδή στην εκπνοή. Κομβικά γκολ. Σκόραρε με κεφαλιά κόντρα στη Μαρσέιγ δίνοντας τη... λύτρωση για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Champions League. Το τελικό 1-0 από το κεφάλι του Αχμέντ Χασάν ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό τέρμα με τον ίδιο να το αφιερώνει στον πατέρα του που έχασε το 2015 και ενώ ήταν το πρώτο του τέρμα στον θεσμό.
Πλην της Μαρσέιγ είναι άλλες δύο φορές που έχει... σκοτώσει τον αντίπαλο με κεφαλιά δίνοντας νικηφόρο αποτέλεσμα στους νταμπλούχους Ελλάδας. Στο 0-1 με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα τον Φλεβάρη του 2020 και στο 0-1 με τον Πανιώνιο τον Σεπτέμβριο του 2018.

Τα... χτυπήματα του Χασάν - που φέτος έχει 6 γκολ και 2 ασίστ σε 13 ματς στον Ολυμπιακό - ως από μηχανής Θεός με κεφαλιά στο τέλος:

Με Car.gr ΠΑΣ 1-0 στο 93' από το φάουλ του Φορτούνη

Με Μαρσέιγ 1-0 στο 91' από μπαλιά Βαλμπουενά

Με Ατρόμητο 0-1 στο 90' από μπαλιά - σέντρα Βαλμπουενά

Ο Χασάν όμως εκτός από πολύ καλός φορ περιοχής είναι και ένα τρομερό παιδί. Ένας χαρακτήρας που δουλεύει, δεν γκρινιάζει αλλά και προσφέρει. Και φυσικά ο άνθρωπος που δεν ξέχασε τον φίλο και πρώην συμπαίκτη του Ομάρ Ελαμπντελαουί, αφιερώνοντάς του το τέρμα του. Δείχνοντας μεγαλείο ψυχής. Ο Αχμέντ Χασάν, ο Φαραώ του Ολυμπιακού, είναι απλά ευλογία για κάθε ομάδα. Άνθρωπος ξεχωριστός, που εκτός των άλλων αγαπάει πολύ τα ζώα, έχει δικά του σκυλιά και που στην πατρίδα του την Αίγυπτο του αρέσει να κάνει ιππασία.

Ο Ολυμπιακός παίρνει διαρκώς γκολ από τις στατικές του φάσεις το τελευταίο διάστημα

Από το 3-0 με την ΑΕΚ και μετά και σε σύνολο πέντε αγώνων ο Ολυμπιακός έχει πάρει επτά γκολ από στατικές φάσεις των παικτών του και φυσικά σημαντικά γκολ. Γκολ όπως με την ΑΕΚ αλλά και στο ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ και φυσικά και το γκολ με τον ΠΑΣ.
Εξ αυτών οι τέσσερις προήλθαν από τα πόδια του Ματιέ Βαλμπουενά. Οι άλλες τρεις ήταν από τον Κώστα Φορτούνη (ο οποίος έχει φτάσει πλέον τις 9 ασίστ), πρώτο παίκτη στις ασίστ για τους Πειραιώτες φέτος.

Ειδικότερα οι φάσεις μία προς μία:

Με την ΑΕΚ το 2-0: Το γκολ βγαίνει μετά από φάουλ του Βαλμπουενά και φάση διαρκείας
Με την ΑΕΚ το 3-0: Ο Βαλμπουενά πήρε το πέναλτι από τον Σιμόες μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Πορτογάλου και το εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα
Με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός το 1-0: Κόρνερ ο Βαλμπουενά και γκολ με κεφαλιά ο Σεμέδο
Με τον Αστέρα Τρίπολης το 2-0: Κομπίνα με κόρνερ του Βαλμπουενά και σουτάρα του Καμαρά για το γκολ
Με τον Αστέρα Τρίπολης το 3-0: Φαουλάρα του Φορτούνη και τρομερό τέρμα
Με τον ΠΑΟΚ το 1-1: Κόρνερ ο Φορτούνης και κεφαλιά - γκολ ο Μπα, που ήταν το πρώτο του Αφρικανού στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό
Με τον Car.gr ΠΑΣ το 1-0: Φάουλ ο Φορτούνης και κεφαλιά - γκολ ο Χασάν στο 93'

Τα ματς με ΠΑΟΚ και Car.gr ΠΑΣ είναι ικανά να... τσιτώσουν παίκτες και Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός δείχνει επηρεασμένος τον τελευταίο καιρό από τα συνεχή του παιχνίδια και γενικότερα δεν βγάζει την ανάλογη εικόνα. Πολλοί μπορεί να είναι οι παράγοντες για αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο. Ακόμα και το... μαξιλαράκι ασφαλείας στην κορυφή της Super League Interwetten.
Και σίγουρα το γεγονός πως αρκετοί παίκτες της 2ης γραμμής του ρόστερ δεν έχουν ανταποκριθεί ανάλογα. Ο Ρέαμπτσιουκ αν και νεοφερμένος βγάζει τσαμπουκά και καλά δείγματα αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Τα έχουμε άλλωστε σημειώσει ξανά.
Από παίκτες όπως οι Μπρούμα, Τιάγκο Σίλβα, Πέπε και Ντρέγκερ ο Ολυμπιακός περιμένει αρκετά περισσότερα. Μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στη συνέχεια; Οι απαντήσεις όπως πάντα θα δοθούν στο γήπεδο.
Και όλα αυτά σε μία περίοδο όπου βαριά χαρτιά του σαν τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί είναι σε κάμψη. Είναι κάτι λογικό και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι δύο έχουν... ξελασπώσει αγωνιστικά πολλές φορές τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν πάντως - όπως προαναφέραμε - συνιστά παράδειγμα. Ο Ολυμπιακός θέλει περισσότερους... Χασάν αυτήν την περίοδο. Παίκτες με τέτοια νοοτροπία και προσφορά. Από την άλλη παιχνίδια όπως με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με τον Car.gr ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη είναι ικανά (και πρέπει υπό μία έννοια) να... τσιτώσουν παίκτες και Μαρτίνς για να καταλάβουν ακόμα περισσότερο πως η χρονιά έχει ακόμα... δρόμο. Χωρίς να παραγνωρίζουμε βέβαια το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ακόμα και στις κακές του μέρες μπορεί και παίρνει αποτελέσματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.