Το ποιος είναι ο Νιχάους, το ήξερε από το Τότεναμ-ΠΑΟΚ (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
Το ποιος είναι ο Νιχάους, το ήξερε από το Τότεναμ-ΠΑΟΚ (pics)

bet365

Δεν είναι η πρώτη φορά που στον «Δικέφαλο του Βορρά» έχουν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία του 43χρονου Ολλανδού, ο οποίος μας είχε… «συστηθεί» στο προ 9ετίας Τότεναμ-ΠΑΟΚ.

Η ευφορία της εντυπωσιακής και συνάμα ιστορικής νίκης επί της Τότεναμ μέσα στο White Hart Lane είχε κρύψει κάτω από το χαλάκι την απίστευτα κακή διαιτησία του Μπας Νιχάους.

Με δύο βοηθούς και δύο επιπρόσθετους, που τότε οριζόταν από την UEFA στα παιχνίδια της, ο Ολλανδός ρέφερι τα έκανε μαντάρα εκείνο το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου του 2011 στο Βόρειο Λονδίνο. Μέχρι και οι Άγγλοι απορούσαν για τα σφυρίγματά του και τις αποφάσεις του.

Ο «Δικέφαλος» που από το βράδυ της Κυριακής (13/12) «βράζει», μετά τα νέα «κατορθώματα» του Νιχάους στην αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Αύγουστο του 2017 είχε περιγράψει το προφίλ του Ολλανδού διαιτητή, ο οποίος είχε οριστεί για να σφυρίξει στο ΠΑΟΚ-Εστερσουντ (3-1), θυμίζοντας παράλληλα τι συνέβη στον αγώνα με την Τότεναμ:

«To όνομα του ξυπνάει ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις στους φίλους του ΠΑΟΚ. Ευχάριστες γιατί ήταν ο διαιτητής που σφύριξε στο ιστορικό διπλό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Τότεναμ, δυσάρεστες γιατί ο Ολλανδός ρέφερι παραλίγο να στερήσει αυτή την νίκη από τον Δικέφαλο με τις αποφάσεις του. Ενώ η ομάδα μας είχε το προβάδισμα με 0-2, ο Νιχάους απέβαλε τον Σταφυλίδη για χέρι πάνω στην γραμμή και έδωσε πέναλτι στους Άγγλους που μείωσαν το σκορ, σε μία φάση που η μπάλα βρήκε στο σώμα του πρώην άσου του ΠΑΟΚ, ενώ στο δεύτερο μέρος άφησε ατιμώρητο ένα εγκληματικό μαρκάρισμα του Ντεφόε στον Κοντρέρας».

O αγγλικός Τύπος (guardian, Sun, express κ.α.) την επομένη βαθμολόγησε τον Νιχάους με 4 χαρακτηρίζοντας κάτω του μετρίου τη διαιτησία του.

Φυσικά πριν από εννιά χρόνια δεν υπήρχε VAR για να επέμβει και να διορθώσει (;) τα λάθη του Ολλανδού διαιτητή, αν και από τα όσα έπραξε ο συμπατριώτης του Κλέι Ρούπερτι στις αμφισβητούμενες φάσεις του Άρης-ΠΑΟΚ (1-0), μάλλον δε θα έκανε απολύτως τίποτα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα