Νιχάους: «Μην γκρινιάζεις και παίξε ποδόσφαιρο!» (pics & vids)

Αντώνης Σαούλης
Νιχάους: «Μην γκρινιάζεις και παίξε ποδόσφαιρο!» (pics & vids)

bet365

Ο Μπας Νιχάους έγινε πρωταγωνιστής το βράδυ της Κυριακής στο ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ. Ο φούρνος στην Ολλανδία, οι ιστορίες με Ζλάταν και το Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ.
bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με κορυφαίο καζίνο app και χιλιάδες παιχνίδια όλο το 24ωρο |21+

Πέναλτι που δόθηκε. Πέναλτι που δόθηκε αλλά το πήρε πίσω. Διαμαρτυρίες για κόκκινη κάρτα. Φωνές για πέναλτι στο 98'. Οκτώ λεπτά καθυστερήσεις. Ενα ντέρμπι... ροντέο ανάμεσα σε Αρη και ΠΑΟΚ με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία του.

Ο Μπας Νιχάους (περί ου ο λόγος) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κυριακής. Ποιος είναι όμως ο 43χρονος Ολλανδός ρέφερι;

Η ιστορία του είναι η κλασική «το μήλο κάτω από την μηλιά». Ο μπαμπάς ήταν διαιτητής έτσι και ο μικρός Μπας αποφάσισε πως θέλει να ντυθεί στα μαύρα. Πολύ μικρός όμως! Από 15 χρόνων άρχιζε να σφυρίζει αγώνες και στα 28 του ήταν διαιτητής στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας (ντεμπούτο στο Χέρενφεν-Βαλβάικ).

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Ενσχεντε, μία κωμόπολη 160.000 κατοίκων στα ανατολικά σύνορα της Ολλανδίας με την Γερμανία, ο Μπας Νιχάους εκτός από διαιτητής είναι κι εκπληκτικός φούρναρης. Εχει τον δικό του φούρνο στο Χακσμπερχεν, στον οποίο συχνά δουλεύει και ο ίδιος.

Ομως ο Νιχάους κάνει και συνέδρια για το ποδόσφαιρο! Για κάποιο λόγο υπάρχουν άνθρωποι στην Ολλανδία οι οποίοι δίνουν το παρών στα συγκεκριμένα συνέδρια στα οποία ο Νιχάους με «αρκετά κωμικό τρόπο» (όπως ο ίδιος γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα) εξηγεί πως είναι η ζωή ενός elite διαιτητή!

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και το βιβλίο που έχει βγάλει από το 2017 με τίτλο «Σταμάτα να γκρινιάζεις και παίξε ποδόσφαιρο».

Εκτός από ανέκδοτες ιστορίες με Ζλάταν, Κριστιάνο και Λουίς Σουάρες, ο Νιχάους δίνει λεπτομέρειες γύρω από την διαιτησία, τα ταξίδια του στο εξωτερικό αλλά και την σκληρή κριτική που έχει δεχτεί. Μάλιστα, εάν κάποιος κλείσει τον Μπας Νιχάους ως παρουσιαστή θα πάρει και ένα υπογεγραμμένο βιβλίο του με... ιδιαίτερο μήνυμα (όπως εξηγεί στο basnijhuis.nl).

Ντεμπούτο με Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ

Από το 2011 σφυρίζει ματς Champions League. Και το ντεμπούτο του το έκανε στο «Καραϊσκάκης» στο Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με 3-1 την ομάδα του Κλοπ εκείνο το βράδυ!

Το 2013 η UEFA τον έριξε κατηγορία (για ν' αναβαθμίσει τον συμπατριώτη του Μπιορν Κάιπερς), το 2015 τον ανέβασε πάλι στην elite αλλά και πάλι το 2017 τον έριξε κατηγορία!

Ασανσέρ με λίγα λόγια...

Διαφωνείτε ή συμφωνείτε με τις αποφάσεις του στο ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ, αν σας βγάλει ο δρόμος στο Χακσμπερχεν της Ολλανδίας επισκεφτείτε τον φούρνο του για ένα τέλειο πρέτσελ! Που ξέρετε. Μπορεί να πετύχετε και τον Μπας Νιχάους μέσα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα